Teraz jest poniedziałek, 18 sierpnia 2025, 10:06

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Delta 4000 - identyfikacja REACTIVATED
PostNapisane: wtorek, 19 listopada 2013, 21:21 
Porucznik
Porucznik

Ten_Co_Zmienia_Los napisał(a):
kaaktus fajnie ze wpadles, pamietam Cie jeszcze z poprzedniego watku :)
Chcialem zapytac - odczules roznice przy zmianie sprzetu z Delty na Omege? Warto?

I drugie pytanie - dokupywalbys do Delty cewke (DD lub Nel Tornado) czy inwestowalbys w Omege po opchnieciu Panny Delty nie bawiac sie w zmiany cewek?

Witam miałem delte i omegę po jednym sezonie, odczułem różnice bo kolega deltą mnie objeżdżał trzy do jednego :) ale jak wszędzie pisałem to kwestia słuchu , może głuchy jestem ? :) często w Omedze jest tak że ident jest a sygnał cichutko bardzo, ta silna modulacja głębokością nie dla mnie przy bardzo szybkim chodzeniu nie wyłapywałem w delcie nie ma tego problemu bo sygnał zawsze jest głośny.
Cewka 11" dd jest ok warto zakupić szeroko bierze i głębsza jakieś 3 cm na moniaki nel torado nie znam ale z tego co wstępnie widzę u kolegi z f70 na śmietniku wszyscy zbierają więcej a na czystym piach brak rdzy kolega wyciąga tam gdzie nic nie ma, ale to wstępna ocena kolega od nel może przesadzać z czułością

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 26 listopada 2013, 18:19 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Niestety, w delcie czy tam omedze wsio radno identyfikacja nie istnieje,dlatego mozna kopać kapsle i druty do usranej smierci,to dlatego wchodząc na miejscówke po delcie mozna pokosic fajne fanty,zniechęcenie do kopania okreslonych sygnałów i identyfikacji tonalnej z której niestety niewiele mozna odsłuchac to właśnie powoduje.Ale czego się spodziewac po algorytmie w procesorze który kosztuje jakies 2 dolary,pewnych rzeczy technicznych nie przeskoczymy.Wykrywka dla baardzo wytrwałych kopaczy :1
pzdr

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 26 listopada 2013, 19:25 
Kapitan
Kapitan

hola hola kolego a jakim typem pipipałki dysponujesz . To tez zaraz wyrażę odp opinie . No chyba że własna konstrukcja.
W większości wykrywaczy np pod niechcianą łuszczycą kryje się np - pierścionek. Kopacz decyduje czy klękać i kopać i nie chcę słyszeć że Delta nie posiada dyskryminacji . Nie mówiąc o zardzewiałej stali co i za kilka tys wykrywki głupieją .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 26 listopada 2013, 20:57 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

To nie ma znaczenia z czym chodze..chcesz sie powyżywac? Tu nie chodzi o jakies testy powietrzne i bajkopisarstwo o głebokości namierzania,tu chodzi o suche fakty z identyfikacjii prosto w nienaruszonej ziemi,oraz o wiedze techniczna na temat działania różnego typu wykrywaczy.Bez tej wiedzy można tylko sie przekrzykiwac a to nie ma sensu.Nie róbmy z watku smietnika,tylko suche fakty na stół.

Ja już to gdzies słyszałem że to kopacz decyduje,hmm. wiesz dlaczego większość kopaczy z długoletnim stażem i normalnymi wykrywaczami metali poleca kopać kazdy sygnał? Bo oni maja śmieci juz za sobą,innymi słowy obcykany kopacz na porzadnej wykrywce nie kopnie kapsla ...bo bedzie wiedział że to kapsel,ja sie tego nie mogłem nauczyć jak mi kolega w terenie pokazywał,teraz juz mi idzie lepiej,nie sztuka kopac wszystko i sie zachłysnąć po 3 godzinach ,sztuka kopac wszystko co ma sens .
Początkujacym sie wmawia że trzeba kopac wszystko na kolor np. w delcie,ok ale delta na wszystko bedzie piszczeć identycznie(ton i jego natężenie),a ekran nie pokaze nic wartościowego..wiec co mamy jeszcze w odwodzie? Mocny szpadel i zdrowe plecy i duzo czasu..ot tyle nam zostaje.
pzdr

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 26 listopada 2013, 22:04 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

o czym ty piszesz? delta nie ma identyfikacji? z czym ty chodzisz?
otóż powiem ci , że delta ma identyfikację , cyfrową i jeszcze jedno, jestem gotów się z tobą spotkać , na powiedzmy jakiejś plaży i udowodnić , że jestem w stanie nie tylko zitentyfikować że mam monetkę pod cewka, ale nawet nominał
zakład?
ps. widać że nie dysponowałeś nigdy tą wykrywką, więc nie udzielaj się , bo nie masz na jej temat bladego pojęcia

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 26 listopada 2013, 22:15 
Generał Broni
Generał Broni

gadzina napisał(a):
otóż powiem ci , że delta ma identyfikację , cyfrową i jeszcze jedno, jestem gotów się z tobą spotkać , na powiedzmy jakiejś plaży i udowodnić , że jestem w stanie nie tylko zitentyfikować że mam monetkę pod cewka, ale nawet nominał
zakład?
ps. widać że nie dysponowałeś nigdy tą wykrywką, więc nie udzielaj się , bo nie masz na jej temat bladego pojęcia

Gadzina moge sie z Toba zalozyc, ale nie na plazy, a na polu. Zakopie w odpowiedni sposob kilka monet i nie bedziesz nawet przypuszczal, ze monete masz pod cewka.
Kocham tych, ktorzy kopia tylko 100% sygnaly.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 26 listopada 2013, 23:47 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

gadzina napisał(a):
zakład?

Ależ oczywiście że miałem,w sumie mnie to dużo nauczyło,a ty widzę nic nie kumasz z tego co napisałem :)

Co do tego ze umiesz identyfikowac monety na plaży nie mam najmniejszych watpliwości,skoro uwazasz ze delta posiada ID - ok posiada tylko jak ono działa ,ja ci sreberko zakopie na polu tak ze ta twoja delta przejdzie w błogiej ciszy:h ,choc biorąc pod uwagę czułość fabryczna ustawiona na granicy szumu,to watpie zeby sie nie wzbudziła.

pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 27 listopada 2013, 06:23 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

cehaigrek napisał(a):
gadzina napisał(a):
zakład?

Gadzina moge sie z Toba zalozyc, ale nie na plazy, a na polu. Zakopie w odpowiedni sposob kilka monet i nie bedziesz nawet przypuszczal, ze monete masz pod cewka.
Kocham tych, ktorzy kopia tylko 100% sygnaly.

mylisz się , na polach kopię wszystko
co do świerzo zakopanych monetek... gdzie takie leżą?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 27 listopada 2013, 06:28 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

front247 napisał(a):
gadzina napisał(a):
zakład?

Ależ oczywiście że miałem,w sumie mnie to dużo nauczyło,a ty widzę nic nie kumasz z tego co napisałem :)

Co do tego ze umiesz identyfikowac monety na plaży nie mam najmniejszych watpliwości,skoro uwazasz ze delta posiada ID - ok posiada tylko jak ono działa ,ja ci sreberko zakopie na polu tak ze ta twoja delta przejdzie w błogiej ciszy:h ,choc biorąc pod uwagę czułość fabryczna ustawiona na granicy szumu,to watpie zeby sie nie wzbudziła.

pozdrawiam

tak? jak długo chodziłeś z delta? może dzień,czy może "aż" tydzień?
nie ma idealnych wykrywek, i każda będzie innaczej reagowała na płasko położoną monetkę a innaczej na położoną pod kątem, czy na sztorc
plaże podałem jako przykład, zwykle są moneti i śmieci współczesne, więc łatwiej dojść do tego co ma się pod cewką i wtedy wiesz czy masz kopać
pole to zupełnie inna bajka
rozumiem że kopiesz tylko niektóre sygnały.... więcej takich

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 27 listopada 2013, 09:07 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

gadzina, tak kopię tylko wybrane sygnały,jak miałem deltę musiałem kopać praktycznie wszystko,na tym miedzy innymi polegał dramat tej wykrywki,biegałem z nią pół roku bardzo intensywnie.
Jeszcze w temacie się wypowiem,delta ma tę wadę że nie ma w niej zadnej powtarzalności,nie mozna się jej nauczyć,ID skacze jak ogłupiałe po skali na dyskryminacjii,po przełączeniu na All metal musimy zmniejszyć czułość...i tracimy i czułość i zasięg,a i tak bedzie na smietnisku taka dyskoteka ze niewiadomo co i gdzie kopać.To wina elektroniki i tu nic nie poradzimy. Delta ma szanse się nie wyłozyć jedynie na suchym równym poletku gdzie jest mało smieci..i duzo fantów,tak zeby co jakies przyzwoity czas kopać fanta a nie same smieci - ale takich miejsc jest strasznie mało.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 27 listopada 2013, 10:11 
Porucznik
Porucznik

front247 napisał(a):
,delta ma tę wadę że nie ma w niej zadnej powtarzalności,nie mozna się jej nauczyć,ID skacze jak ogłupiałe po skali na dyskryminacjii,po przełączeniu na All metal musimy zmniejszyć czułość...i tracimy i czułość i zasięg,a i tak bedzie na smietnisku taka dyskoteka ze niewiadomo co i gdzie kopać.To wina elektroniki i tu nic nie poradzimy.

Kolego skoro jestem w stanie deltą odróżnić 2gr, 5gr, 2zł, 5zł a np. minelabem safari za 3500zł już nie, to nie pisz bzdur o złym id. , jak już załapiesz o co chodzi z odczytem to się mocno zdziwisz bo nawet Whites V3 który analizuje na trzech częstotliwościach się myli jak coś z boku zalega i zakłóca sygnał, fizyki nie oszukasz. A rozbieganego odczytu jeszcze nie widziałeś więc sobie zobacz whites XLT gdzie jest 190 jednostek i można ustawić aby jeszcze pokazywał po przecinku !!!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 27 listopada 2013, 13:42 
Porucznik
Porucznik

Dodam jeszcze kolego front247 wspomniałem o XLT proponuję kup sobie ten już dziś tani wykrywacz a będziesz miał ze 30...40 parametrów do ustawienia i wtedy się sprawdzisz i w praktyce i w teorii i co tam Delta tu dopiero będziesz miał pole do popisu .
Przykład dostrojenie do gruntu parametry :
-Dostrojenie do gruntu auto/ręczne
-Dostrojenie auto chwilowe za pomocą przycisku
-Co ile sekund dostrojenie auto
-Krekta dostrojenia automatycznego +, -
-Ustawienie ręczne zgrubne
-Ustawienie ręczne precyzyjne
Sorry że nie na temat ale chciałem koledze front247 uświadomić ile jeszcze przed nim .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 27 listopada 2013, 17:35 
Kapitan
Kapitan

kolega z frontu niech odstawi zioło i zdradzi sam z jaką pipipałką biega
a nie tu pisze że Delta nie ma dyskryminacji , powtarzalności itd. ( id 3x tony i cyfrowa) chyba że spotkał się z jakimś rozstrojonym składakiem i jeszcze komórką łapiącą sygnał w spodniach :x

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 27 listopada 2013, 20:50 
Pułkownik
Pułkownik

Lokalizacja: لا تخافوا من الظلال. وهي تشهد على حقيقة أنه في مكان ما هناك ضوءلا تخافوا من الظلال. وهي تشهد على حق.
Może i ja dodam swoje 3 grosze :)
Miałem deltę 11 DD kupiłem ją ze względu na to ze niby nie miała się wzbudzać z cewką 11 DD , a tu się okazało to nie możliwe, skala skakała po całym możliwym wyświetlaczu :ups: myslałem ze to moja delta może jest jakaś felerna sprzedałem ją i kupiłem inną od kolegi z forum , i co się okazało że ta od kolegi zachowywała się tak samo jak moja poprzednia , na czułośći max nigdy nie chodziłem max to 8 i przy odkładańiu na ziemię zawsze się odzywała i popiskiwała nie miałem już nerwów , a co do Id to nigdy nie wiedziałem co wykopie jedna wielka loteria :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 27 listopada 2013, 21:27 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

a gdzie z nią chodziłeś? po domu?

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]