Teraz jest wtorek, 26 sierpnia 2025, 09:26

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 30 marca 2009, 18:18 
Sierżant
Sierżant

Konkretnie - mocno zachwalany w firmie na V - model Sovereign GT.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 30 marca 2009, 18:37 
Sierżant
Sierżant

Kenny może potwierdzić że w moim terenie (okolice Biłgoraja) jest duuużo militarki. Oprócz tego jestem kolekcjonerem meteorytów - więc żelazo interesuje mnie przede wszystkim. Na dodatek mam ochotę pochodzić trochę w okolicach Pułtuska, więc kamienie z zawartością żelaza są dla mnie priorytetem. Sov GT - nie mając w standardzie wyświetlacza, a w instrukcji nie mając śladu informacji że można wyciąć sygnał od uporczywej drobnicy nieżelaznej i innej "mineralizacji", doprowadził mnie do stwierdzenia iż nie jest dla mnie! Sprzedałem. Chcę kupić Fishera, zastanawiam się nad Garrettem. POMOCY!!! Czy np Garrett GTAx550 będzie lepszy na kamule z nieba???

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 30 marca 2009, 20:57 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Teren cz.3 po zresetowaniu przestało pikać po kontakcie z trawą.Dzięki FDJ ,pzd.
Zacząłem rozróżniać sygnały od puszek po browcach.
Na aluminiowy kubek zakopany ok.30 cm mocny sygnał 99 na skali.
Trofea dzisiejsze to 2 zł 50gr 1gr wszystko współczesne , kawałek rurki niedzianej i 10 pf z 24 roku .
Najważniejsze że zaczynam kumać o co w tym wszystkim chodzi,ale kosztowało mnie to ze 100 dziur w tym jedna 1m głęboka w której była beczka .
Wiem już jak się zorientować co do wielkości przedmiotu czyli kapsel i moneta(sygnał podobny ) choć jeszcze nie bardzo umiem je rozróżniać.
Ktoś w tym temacie powiedział że trzeba pójść w teren i ćwiczyć dołki , miał 100% rację .

pzd wolke3

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 30 marca 2009, 21:03 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Na kamule z nieba najlepsza będzie rodzina White's od modelu 5900 do 6000 Xl.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 30 marca 2009, 22:45 
Sierżant
Sierżant

Edd napisał(a):
Na kamule z nieba najlepsza będzie rodzina White's od modelu 5900 do 6000 Xl.

No to Kenny pewnie będzie miał do powiedzenia coś na ten temat! :) Ale prawdę mówiąc np James D. Kriegh bawił się właśnie "W" Goldmasterem. Kurde! Może trzeba kupić magnes neodymowy o średnicy 5 metrow i wtedy wydrzemy wszystkie metki razem z zamordowanymi prze nie dinozaurami??? Czy ma ktoś taki fajny sznurek żeby wyciągnąć te wszystkie dinozaury? :piwo

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 4 kwietnia 2009, 08:49 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Witam .Byłam trzy razy z rzędu na wykopkach i zaczyna mi sie fajnie zapowiadać monetkowanie.
Jednego dnia "przypadkowe pole ":1gr,2gr,5gr,1zł,5zł,wszystko prl do tego obrączka gołębia i guzik jak oczyszczę to dam do id -coraz lepiej jestem osłuchany.
Następny raz był o wiele ciekawszy :50gr 23r,10 i 50 pfennig z 24r jakiś pruski bez daty z cyfrą 1 iorłem dwugłowym w koronie na którym pisze m in.sohlidemunce,bon four 1 franc z 23r commerce industrie no i prawdziwy mój "skarb" ein kreutzer z 1761r z literką K -łatwo odróżniałem monety od kapsli choć kopałem zeby sie upewnić .
Nie spodziewałem się że tak łatwo będzie ni się nauczyć rozróżniać poszczególne sygnały.
Kolejny dzień przyniósł malutką monetę ok15mm z orzełkiem który ma krzyż w środku na którym jest napisane m in:olo lub old 1664 ,2pfenninge z 1853 r oraz jakąś dziwną mosiężną okrągłą rzecz z ładnymi uszami jakby od cukiernicy lub lampy.
Piszę o tym wszystkim w tym dziale ponieważ chciałem się podzielić z wami postępami jakie czynie każdego dnia.
Ustawienia jakie zapodał FDJ są rewelacyjne ,jeszcze raz bardzo dziękuję .
pzd wolke3

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 4 kwietnia 2009, 11:01 
Moderator
Moderator

Wolke3 początki są proste :) później będziesz miał jakieś 2-3 miesiące irytacji :D a po roku na prawdę zaczniesz rozumieć co do Ciebie ten sprzęt przemawia... :)
pozdrawiam i postaraj się go nie owinąć o drzewo :)
ps. jeśli chcesz się go szybciej nauczyć kop każdy sygnał zaoszczędzisz sobie późniejszych rozczarowań w stylu "dlaczego nie znajduję żadnych małych sreberek?" odpowiedź jest prosta bo biją na 22 -23 :D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 7 kwietnia 2009, 00:29 
Plutonowy
Plutonowy

Jestem w podobnej sytuacji co wolke3 przesiadam się z sovereign gt na f75.(sprzęt czeka już w domu)
Na początku będę używać ustawień na kolorową drobnicę.
Mam takie miejsce w lesie gdzie sporo fajnych fantów wyszło
i jeszcze sporo jest głębiej.Teren nie jest mocno zaśmiecony.

Jeszcze pytanko jedno czy f75 jest gorszy na plażę niż sovereign gt?
Czy ktoś może się podzielić doświadczeniami z szukania na plaży.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 7 kwietnia 2009, 07:30 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Kenny !!
A ja już w domu kazałem mówić do siebie "miszczu ",a ty mnie na ziemie sprowadzasz.
Ale nic to postaram sie jeszcze bardziej a że narwowy jestem to będę chodził po polach i z dala od jakichkolwiek drzew(bo różnie to bywa)
trzeba korzystać z doświadczeń innych heh
pzd

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Fisher f75
PostNapisane: czwartek, 14 lipca 2011, 13:08 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

jestem nowym "eksploratorem" :lol: i zakupiłem f75 - i tak mnie ostatnio :ups: że sosna była już blisko :lol: ale żonka przypomniała mi :ups: ile za to "urządzenie" zapłaciłem i .............emocje opadły :ang ale jeśli jest ktoś kto już "ujarzmił" ten sprzęt - proszę o praktyczne porady bo ja już :ups:

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]