CoinsArtAntiques napisał(a):
A co sądzicie o takich ustawieniach Euroteka : dyskryminacja na "00" , a głośność na 10 ? Przy ust. głośności na poz. 10 mamy wyciszone dźwięki od żelaza - tylko kolor. Mimo to, że detektor wykrywa wszystkie metale ( pojawiają się odczyty na wyświetlaczu, lecz dźwięki pojawiają się dopiero przy wartości od 40 w górę. Wg mnie jest to o tyle ciekawe,że nie używając klasycznej dyskryminacji nie tracimy na zasięgu, a sprzęt jest bardzo szybki ( szybszy niż na klasycznej dyskryminacji ( reaguje natychmiast). Można też ustawić coś podobnego jak w GMP: dajemy głośność na poz.11 i wtedy mamy możliwość odseparowania żelaza od blisko leżącego kolorku ( słychać dość głośny sygnał na kolor, a w tle o ton cichszy niski "pomruk" żelastwa. Oczywiście nie działa to tak dobrze jak w GMP, ale moim zdaniem całkiem ,całkiem...
Nie wiem jak Wy , ale Ja zapodałem wcześniej , kilka postów wyżej , dopiero się uczę obsługiwać ten sprzęt . ( Oj nauka idzie Mi ciężko , do tej pory używałem różnej maści "pimpki" , i powiem szczerze ciężko jest się "przestawić" , ale efekty już widzę na lepsze . Mogę sobie teraz pozwolić na odwiedzanie miejsc które moim zdaniem wcześniej dość solidnie przetrzepałem . Dlatego jestem za tym abyśmy mogli się dzielić swoimi spostrzeżeniami , radami odnośnie tego sprzętu . Co Wy na to ? Myślę że nie złamiemy tym samym jakiegoś TABU , bo tu nie chodzi o "lokalizację miejscówek" tylko o rzetelne uwagi odnośnie ustawień i Waszych spostrzeżeń na temat Eurotek-a , bez wdawania się w szczegóły na temat fantów.