Teraz jest środa, 20 sierpnia 2025, 06:49

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: OPTIMA vs AT Pro
PostNapisane: niedziela, 22 września 2013, 12:35 
Generał Broni
Generał Broni

Już mam obiecane zdjęcia,drobnych i cienkich sreberek,znalezionych przez at-pro.[jedna łezka,poszła wcześniej na wymianę].

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 20 października 2013, 12:27 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Czy AT Pro składa i rozkłada się tak samo łatwo i szybko jak ACE 150/250?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 20 października 2013, 12:40 
Generał Broni
Generał Broni

Prawie tak samo.Dochodzą dwie tulejki zaciskowe[gwintowane] i to trochę wydłuża w czasie,całą operację.Aby przyspieszyć ten manewr,usunąłem górną tulejkę a dołu stelaża nie rozbieram.Rozłączam tylko przy puszce z elektroniką.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 21 października 2013, 23:46 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

rufa napisał(a):
Prawie tak samo.Dochodzą dwie tulejki zaciskowe[gwintowane] i to trochę wydłuża w czasie,całą operację.Aby przyspieszyć ten manewr,usunąłem górną tulejkę a dołu stelaża nie rozbieram.Rozłączam tylko przy puszce z elektroniką.

Czyli w "czasowej normie" - dobrze, że nic nie kombinowali.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 22 października 2013, 09:00 
Porucznik
Porucznik

Czytam tą waszą dyskusję i strasznie się dziwie temu co niektórzy tu wypisują, a przecież łatwo to sprawdzić, jak czytałem to kolega Miras ma Optime i At pro co za problem wykopać kilka dołków i wrzucić filmik, tak samo kolega Warblo jak już kopie z kolegą to niech doda jakiś filmik z testu nie widzę problemu, a przepychanki i wymiana zasięgów to chwalenie swojego sprzętu. Tak więc Panowie który z was będzie miał jaja i wrzuci filmik z ustawieniami i zasięgiem na np: 1/2 silber groschen w ziemi a nie w powietrzu !

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 22 października 2013, 10:15 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Ja się zabieram za to od jakiegoś czasu ale wiecznie mi coś wypadnie może w przyszłym tygodniu wyskoczę i nakręcę filmik z moja optimą bo tak naprawdę sam nie wiem jak jest z jej zasięgiem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 22 października 2013, 10:28 
Generał Broni
Generał Broni

Kolego bishop, jak już chcesz coś napisać to chociaż wpisz prawidłowo mój nick :n . Ja niczego nie muszę udowadniać, a filmiki z testami, dla mnie osobiście nie przedstawiają żadnej wartości.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 22 października 2013, 10:56 
Porucznik
Porucznik

walbor62 napisał(a):
Kolego bishop, jak już chcesz coś napisać to chociaż wpisz prawidłowo mój nick :n . Ja niczego nie muszę udowadniać, a filmiki z testami, dla mnie osobiście nie przedstawiają żadnej wartości.

Przepraszam Walbor62 rzeczywiście ale jakoś tak mi się śpieszyło, mój błąd przepraszam. Co do filmików jak mówisz nie przedstawiają żadnej wartości, ale dla innych są zdecydowanym wyznacznikiem, więc jak mówi stare porzekadło jeden lubi córkę drugi teściową.

Miras134 czekamy na filmik mam nadzieję że się pochwalisz na forum w tym temacie może ktoś zrobi wtedy to samo z AT pro.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 22 października 2013, 12:13 
Generał Broni
Generał Broni

Każdy taki test - film, poza bezpośrednim porównaniem sprzętów na rzeczywistych polach PRZED odkopaniem obiektów, to tylko i wyłącznie przypadki szczególne stanowiące wypadkową konfiguracji i ustawień sprzętu, osobowości i doświadczenia operatora, rodzaju obiektu, ułożenia obiektu w glebie, samej gleby, pogody i jeszcze kilku innych, mniej lub bardziej istotnych, uwarunkowań.

Zresztą, na rzeczywistych polach też może być tak, że tu i teraz będzie "lepszy" jeden, a tam i potem - drugi.

O skuteczności poszukiwań decyduje zawsze zespół: CZŁOWIEK + detektor.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 22 października 2013, 18:04 
Generał Broni
Generał Broni

Ja znalazłem taki filmik AT Pro Vs stary dobry Fisherek CZ.http://www.youtube.com/watch?v=LcRhsjeKDbY

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 24 października 2013, 22:28 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Kolego Walbor nie ma sie co obruszac , taki test przeprowadzony , w tych samych warunkach jest oczywiscie jakims wyznacznikiem z Twojego postu wnioskuje , ze masz doswiadczenie w poszukiwaniach i kolega tez nie jest z ;; pierwszej lapanki ;; film z takim testem pomoglby pewnie wielu innym uzytkownikom w podjeciu decyzji o wyborze detektora , kolego cheetah ocyzwiscie masz racje , jednak na calym swiecie poszukiwacze z duzym doswiasczeniem robia takie testy i filmuja .Dziwne to nagle negowanie testow ale .... nie moja sprawa.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 24 października 2013, 23:07 
Porucznik
Porucznik

"O skuteczności poszukiwań decyduje zawsze zespół: CZŁOWIEK + detektor" . Od siebie dodam tylko że jeszcze dobra miejscówka :666 .Także zastanawiam się nad AT Pro...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 25 października 2013, 10:52 
Generał Broni
Generał Broni

bellial napisał(a):
kolego cheetah ocyzwiscie masz racje , jednak na calym swiecie poszukiwacze z duzym doswiasczeniem robia takie testy i filmuja .Dziwne to nagle negowanie testow ale .... nie moja sprawa.
Neguje, bo w 99% przypadków to moim zdaniem lobbing na dany sprzęt lub "dobre chęci, którymi piekło jest wybrukowane".

Już wielokrotnie pisałem, że reprezentatywny test to taki, gdzie oprócz machania sondą na równiutko wygładzoną ziemią i pomiaukiwania detektora podane są wszystkie istotne nastawy i konfiguracje detektora, rodzaj ziemi, rodzaj i ułożenie obiektu, etc, itd, itp... Jeśli tego nie ma, a w zamian jest orgiastyczny zachwyt nad różnicą dwu centymetrów w zasięgu - to przepraszam, ale lepiej przez ten czas wypić browara oglądając jakiś mecz czy film.

Już rzeczywisty grunt w postaci trawy, ściółki czy naturalnych grudek i nierówności gruntu może spowodować, że sprzęty z takich testów będą się prezentować zgoła inaczej.

Ja wybierałem sprzęty długo studiując przedtem instrukcje obsługi, parametry techniczne sprzętów i ich możliwości konfiguracyjne. Natomiast opinie użytkowników były dla mnie trzecio i czwartorzędne (i tu uważam, że dobrze zrobiłem, bo w mojej praktyce potwierdziło się z tej pisaniny mniej niż mało).

Powiem tak, możliwe, że w danych przedziałach cenowych nie wybrałem najlepszych możliwych sprzętów, ale jestem w pełni zadowolony z mojej współpracy z posiadanymi sprzętami.

Ale, nikt nikomu nie broni oglądać testów, to w końcu kwestia wiary jest.... ;)

piter850 napisał(a):
Od siebie dodam tylko że jeszcze dobra miejscówka :666
Tys prawda, choć wszędzie statystycznie coś leży, kwestia szczęścia, żeby to namierzyć... gdzieniegdzie łatwiej, a gdzieniegdzie trudniej... :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 26 października 2013, 12:19 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Dzisiaj znalazłem wreszcie trochę czasu żeby nakręcić filmik z testów ziemnych mojej optimy bardzo proszę o wyrozumiałość ponieważ jest to mój pierwszy filmik nie jest więc idealny ale myślę że przekazuje to co najważniejsze czyli zasięg optimy na dane monetki.
Ustawienia bo o tym nie wspomniałem w filmiku http://www.youtube.com/watch?v=RrBoinIlO7w
Czułość: 45
Dyskryminacja: 0
Kamienie magnetyczne: 0
Wzmocnienie audio: 30
Maskowanie: 1
Częstotliwość: 1
Ilość tonów: 3

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 26 października 2013, 12:45 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Na youtube znalazłem filmik z testu at pro http://www.youtube.com/watch?v=hYXfiClvBbc.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]