Maciek (cobra67) napisał(a):
Nie polecam Trapera. Nie ma odrzucania wielkościowego i w terenie zaśmieconym oraz na pobojowiskach kopiesz każdą pipkę identycznie jak Jabelem. Tragedia wiem bo używałem. Używam teraz Mad Maxa (wykończyłem po 2-3 latach użytkowania Nowaka - nie ma szans na naprawę, konstruktor sprzedaje, ale nie naprawia sprzętów). Mad Max ma bardzo dobrze zrobioną elektronikę , ale zasięgami jest troszkę słabszy od Nowaka (niewiele, ale jednak w terenie przekopanym te kilka cm czasem robi różnicę być albo nie być).
Ze swojego doświadczenia polecam Mad Maxa - dobrze zrobiony , zasięgi akceptowalne.
Nowak - świetne zasięgi , ale sprzęt może ci się zniszczyć w każdej chwili, nikłe szansę na naprawę, trudny kontakt
Traper - najlepiej zrobiony , ale kopiesz jak Jablem przez co w terenie z dużą ilością sygnałów staje się bezużyteczny (chyba że jesteś kolekcjonerem gwoździ i odłamków).
Również mogę polecić sprzęt produkowany przez Mad Maxa. Od kilku dni użytkuję ramę jego wykonania, zasięg jest naprawdę przyzwoity oraz do jakości wykonanie nie można się przyczepić.
Pozdro