Teraz jest niedziela, 17 sierpnia 2025, 15:47

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Velleman CS300
PostNapisane: poniedziałek, 7 listopada 2011, 15:17 
Kapral
Kapral

To już teraz wiem czemu ciągle mi piszczał wykrywacz że coś jest pod ziemią, właśnie było tam sporo spalonego koksu i jakiegoś żużlu temu pewnie wariował wykrywacz:)
rufa napisał(a):
krzem to raczej nie.natomiast koks jest sygnalizowany dosć dobrze.właśnie na terenie prywatnej posesji,często mozna natrafić na kawałki koksu-chociaż i na polach też je trafiałem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 7 listopada 2011, 16:47 
Starszy Sierżant Sztabowy

Spróbuj na czystym terenie, gdzie wykrywacz nie daje żadnego sygnału zrobić dołek i w nim zakopać monetę ,Wtedy przekonasz się jak głęboki jest CS 300.
Można też dziurę zrobić rurką np, 1 cal, a monetkę przywiązać sznurkiem i powoli ją wyciągać za sznurek,Takim sposobem sprawdzisz jego realny zasięg w gruncie.Jeżeli np,monetę 2 zł zasygnalizuje z 20 cm to jest to dobry wykrywacz i nie masz co zmieniać na inny.
Mój Lone Star też sygnalizuje monetki na obwodzie cewki i rzadko się zdarza żeby monetka była w centrum cewki.
Czasem wykrywacz potrafi w terenie mile zaskoczyć użytkownika,Ja tak miałem z guzikiem którego wykopałem z głębokości ok 30 cm Lone Star, A w powietrzu ten sam guzik był sygnalizowany już z 27 cm.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 9 listopada 2011, 20:04 
Kapral
Kapral

Mój CS300 jest już na allegro, ale coś marnie widzę to że ktoś go kupi. Dałem ciała z tym vellemanem, gdybym trochę zaczekał i poczytał to teraz nie suszyłbym głowy jak go sprzedać a miałbym teraz jakiegoś F2. Jak się człowiek spieszy to się diabeł cieszy:)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 9 listopada 2011, 20:46 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Ta , jak będziesz tak długo pisał o tym wykrywaczu w samych superlatywach to na pewno go sprzedasz prędko. :h

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 9 listopada 2011, 21:14 

Madox77 napisał(a):
Mój CS300 jest już na allegro, ale coś marnie widzę to że ktoś go kupi. Dałem ciała z tym vellemanem, gdybym trochę zaczekał i poczytał to teraz nie suszyłbym głowy jak go sprzedać a miałbym teraz jakiegoś F2. Jak się człowiek spieszy to się diabeł cieszy:)

Ten kto kupi twój wykrywacz, też pewnie da ciała. :lol:
Lepiej zmień cenę na 200 zł do licytacji, bez opcji Kup Teraz. Strata jest, ale 50% ceny to już coś.
Przynajmniej nowy nabywca nie dostanie zawału że przepłacił za tego cs 300,

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 11 listopada 2011, 10:35 
Kapral
Kapral

Sprzedałem tego CS300 :) za 200zł, najgorzej że strasznie stratny na tym wyszedłem ale grunt że sprzedałem, teraz inwestuję w F2 i myślę że teraz nie utopię pieniędzy w błoto.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 11 listopada 2011, 13:41 

Madox77 napisał(a):
Sprzedałem tego CS300 :) za 200zł, najgorzej że strasznie stratny na tym wyszedłem ale grunt że sprzedałem, teraz inwestuję w F2 i myślę że teraz nie utopię pieniędzy w błoto.

Troszkę poczytałem o tym F2 na forach i uchodzi on za jednorazówkę, bo jak minie gwarancja to jest problem z jego naprawą.
Może faktycznie lepiej kup ACE 250 przynajmniej będziesz miał spokojne noce bo nie będą cie prześladować nocne koszmary. :lol:
Ekonomia też ma znaczenie i późniejsza odsprzedaż.Czasem można trafić używkę ACE 250 z większą cewką lub z dwoma cewkami w przyjaznej cenie, a nawet z osłoną cewki, która jest niestety niezbędna do tego wykrywacza.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 11 listopada 2011, 14:01 
Generał Broni
Generał Broni

endriu624 napisał(a):
Cena za F2 jest prawie taka sama jak ACE 250 Najlepszym wykrywaczem dla ciebie będzie właśnie F2 i jak zapamiętasz jakie cyferki się pokazują dla danych przedmiotów, to poszukiwania staną się wielką przyjemnością.
endriu624 napisał(a):
Posiadacze F2 pewnie potwierdzą, że lepiej jest kupić F2 niż ACE 250 ,
endriu624 napisał(a):
F2 jest znacznie lepszy od ACE 250, bo przynajmniej ma ID cyfrowe.
endriu624 napisał(a):
Moim zdaniem F2 będzie lepszy od ACE 250 Bo ma ID cyfrowe co pozwoli ci lepiej się orientować co jest pod cewką.
endriu624 napisał(a):
F2 ma nieco większy zasięg od ACE 250 jakieś 1-2 cm i jest lżejszy ma ID cyfrowe co jest jego zaletą.

i jako podsumowanie od kolegi endriu624
endriu624 napisał(a):
Troszkę poczytałem o tym F2 na forach i uchodzi on za jednorazówkę, bo jak minie gwarancja to jest problem z jego naprawą.

wiec dlatego uwazam twoj kazdy jeden wpis w tym temacie jako trolowanie i nabijanie postow :zb

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 11 listopada 2011, 14:24 

cehaigrek napisał(a):
endriu624 napisał(a):
Cena za F2 jest prawie taka sama jak ACE 250 Najlepszym wykrywaczem dla ciebie będzie właśnie F2 i jak zapamiętasz jakie cyferki się pokazują dla danych przedmiotów, to poszukiwania staną się wielką przyjemnością.
endriu624 napisał(a):
Posiadacze F2 pewnie potwierdzą, że lepiej jest kupić F2 niż ACE 250 ,
endriu624 napisał(a):
F2 jest znacznie lepszy od ACE 250, bo przynajmniej ma ID cyfrowe.
endriu624 napisał(a):
Moim zdaniem F2 będzie lepszy od ACE 250 Bo ma ID cyfrowe co pozwoli ci lepiej się orientować co jest pod cewką.
endriu624 napisał(a):
F2 ma nieco większy zasięg od ACE 250 jakieś 1-2 cm i jest lżejszy ma ID cyfrowe co jest jego zaletą.

i jako podsumowanie od kolegi endriu624
endriu624 napisał(a):

wiec dlatego uwazam twoj kazdy jeden wpis w tym temacie jako trolowanie i nabijanie postow :zb

Teraz to Pan nieco przesadził.
F2 nie miałem lecz go polecałem jako dobry wykrywacz sugerując się na kilku opiniach.
Proszę dokładnie czytać posty i zrozumieć co jego autor miał na myśli.
Zmieniłem zdanie bo jak pisałem wcześniej poczytałem nieco więcej na temat F2 i znalazłem jego wady.
i jednak dlatego na nowo poleciłem ACE 250 z powodu ekonomii.
Jakby pan czytał uważniej co miałem na myśli to poleciłem autorowi tego postu o zapoznanie się z F2 oraz ACE 250 przed dokonaniem zakupu jednak autor wybrał F2,Więc dlatego poinformowałem tego pana o wadzie F2 i problemem z serwisem pogwarancyjnym.
A tak naprawdę to nie moja sprawa i nie moje pieniądze. :lol:

http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=fischer%20f2%2C&source=web&cd=3&ved=0CFUQFjAC&url=http%3A%2F%2Fodkrywca.pl%2Ffisher-f2%2C599958.html&ei=GhW9TvvKKIrJswaJidnAAw&usg=AFQjCNFTwREdLDLeXFxWqs7RfvYPBGvAYw

http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=fischer%20f2%2C&source=web&cd=8&ved=0CHEQtwIwBw&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DsyqBp4bEZUQ&ei=GhW9TvvKKIrJswaJidnAAw&usg=AFQjCNG83Dgvx5DlVdRjggAzyqdh9b4U9Q

http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=fischer%20f2%2C&source=web&cd=12&ved=0CJABEBYwCw&url=http%3A%2F%2Fforum.opencaching.pl%2Fviewtopic.php%3Ft%3D2342&ei=GhW9TvvKKIrJswaJidnAAw&usg=AFQjCNHvBQ-eg0Ny7PGnIoLUXjJ4MY6tng

[url][/url]

Ostatnio edytowano piątek, 11 listopada 2011, 14:33 przez endriu624, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 11 listopada 2011, 14:30 
Generał Broni
Generał Broni

Widzisz problem polega na tym, ze staramy sie opierac nasze opinie i doradzac w miare mozliwosci, opierajac sie na bazie dosiadczenia swojego badz znajomych, z ktorymi mielismy lub mamy mozliwosc szukac. Nie odwazylbym sie doradzac tylko w oparciu o wiedze wyczytana, gdzies na jakis forach internetowych. Od tego typu doradztwa sa specjalisci na innych forach link do jednego z nich wkleiles jako pierwszy. A stwierdzenie "nie moje pieniadze" jest wrecz ponizej pasa, wiec co mozesc plesc glupoty i wkrecac kolesia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 11 listopada 2011, 14:43 

Moje doświadczenie jako użytkownika z wykrywaczami to EuroACE, Lone Star i testy wykrywaczem MD 318B.Oraz wykrywacze znajomych z którymi się nieco nabiegałem w terenie tj.Delta 4000 oraz ACE 250.F2 miałem w ręku parę godzin i wywarł on na mnie dobre wrażenie,Jednak martwi mnie serwis pogwarancyjny F2 i kupujący powinien się z tym liczyć.
Tym bardziej autor tego wątku powinien dokładnie przemyśleć zakup wykrywacza F2 i wsiąść pod uwagę brak serwisu pogwarancyjnego.
A ta informacja powinna pomóc w wyborze między ACE 250 i F2.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 11 listopada 2011, 22:20 
Klucznik z Klucz

Kupiles to za kare chodz z nim az uzyskasz skarby tak abys wyszedl na 0.Sam chodze z tymi wypasionymi ale czasem na zabronowane polko ide z takim chinczykiem kupionym w Niemczech za 30 Euro w supermarkecie i powiem Ci ze nie jest az tak zle.Wycina mi wiecej smieci ,jest spokojny no i jak monetka lezy 0-15 cm to mam dobry sygnał.Na pierwszy sezon to wystarczy
K. z k.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 11 listopada 2011, 23:08 
Kapitan
Kapitan

DZIAD napisał(a):
Kupiles to za kare chodz z nim az uzyskasz skarby tak abys wyszedl na 0.Sam chodze z tymi wypasionymi ale czasem na zabronowane polko ide z takim chinczykiem kupionym w Niemczech za 30 Euro w supermarkecie i powiem Ci ze nie jest az tak zle.Wycina mi wiecej smieci ,jest spokojny no i jak monetka lezy 0-15 cm to mam dobry sygnał.Na pierwszy sezon to wystarczy
K. z k.

Trochę za późno z tą radą, bo kolega Madox77 już sprzedał wykrywacz. Co do dyskusji o tym co lepsze mam jeszcze jedną uwagę. Do ACE wchodzą 4 paluszki a do F2 - 2x9v, więc ACE będzie bardziej "oszczędny".

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 12 listopada 2011, 01:46 
Plutonowy
Plutonowy

kondziu93 napisał(a):
Co do dyskusji o tym co lepsze mam jeszcze jedną uwagę. Do ACE wchodzą 4 paluszki a do F2 - 2x9v, więc ACE będzie bardziej "oszczędny".

kondziu93 to nie jest żaden argument o jakiej ty oszczędności piszesz ? Każdy kto ma wykrywacz inwestuje w ładowarkę i akumulatorki. Na bateriach jednorazowych nie zaoszczędzisz to jest totalna bzdura z porównywaniem paluszka 1,5 v z baterią 9v .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 12 listopada 2011, 05:48 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Madox77,
moim zdaniem, poczytaj, zastanow sie i podejdz na spokojnie bez emocji do kupna wykrywacza, i znajdziesz swoj upragniony wykrywacz i do tego w najlepszej dla ciebie cenie przy okazji odpowiedz sobie na kilka pytan, gdzie bedziesz szukal? i czego bedziesz szukal? jak duzo czasu mozesz poswiecic temu hobby? a dalej pojdzie juz z gorki...
wyobraz sobie, ze chodzilbys z czyms takim po polu za rownowartosc ace 250 :)
http://www.ebay.com/itm/320791220421?ss ... 1438.l2649
cuda zdarzaj sie bardzo czesto :)
Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]