Teraz jest niedziela, 3 sierpnia 2025, 14:00

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Wykrywacz na monety do ok. 2500 zł
PostNapisane: sobota, 2 stycznia 2016, 20:43 
Sierżant
Sierżant

Dowolny golden mask to dyskoteka na kamienistym poletku :lol: jak już to oryginał coś ze stajni Tajona nie dzwoni na kamieniach

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 2 stycznia 2016, 20:48 
Kapitan
Kapitan

sina napisał(a):
Dowolny golden mask to dyskoteka na kamienistym poletku :lol: jak już to oryginał coś ze stajni Tajona nie dzwoni na kamieniach

Błagam miałem tejona i mam gm, nigdy bym ich nie zamienił. Poza tym tesoro oryginał a gm kopia?
:) w gm jest szereg rozwiązań których w tesoro nie ma a nawet jeśli ktoś kiedyś przy budowie gm się wzorował to jest to tak dopracowane i udoskonalone że naprawdę bym tego nie porównywał.
Kolega długo biegał z tesoro i gm?
kamieni magnetycznych w gm nie sposób pomylić z niczym innym , owszem są one słyszalne bo i całe żelazo jest słyszalne ale po kilku wyjściach nie zwraca się na to uwagi.
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 2 stycznia 2016, 22:30 
Sierżant
Sierżant

Potrzebni mi taki wykrywacz albo komu innemu zeby dzwonił i sygnalizował kamienie raczej nie świadczy to jedynie o prymitywnej elektronice . Detektor ma zbierać metal a nie hałdy kamieni .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 2 stycznia 2016, 22:41 
Generał Broni
Generał Broni

Przecież można mieć sprzęt z korekcją kamieni magnetycznych - jeden ruch i już ich nie słychać - więc w czym problem...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 2 stycznia 2016, 22:45 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

sina napisał(a):

Kolego bzdury piszesz ,widać że nigdy GMa nie miałeś. Miałem wiele wykrywek z górnej półki ,mam GM2 i wiem że zostanie ze mną do końca.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 2 stycznia 2016, 23:21 
Kapitan
Kapitan

janusz1963 napisał(a):
sina napisał(a):

Kolego bzdury piszesz ,widać że nigdy GMa nie miałeś. Miałem wiele wykrywek z górnej półki ,mam GM2 i wiem że zostanie ze mną do końca.

:1 prawdę mówisz kolego a inni niech wytną wszystko poza idealnymi sygnałami hehe
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 3 stycznia 2016, 00:31 
Plutonowy
Plutonowy

Tak samo w gmp czy makro, dzwięk na kamienie da się spokojnie rozróżnić, jest bardzo rozmyty.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 3 stycznia 2016, 12:47 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

benekpe napisał(a):
Proponuję uważnie oglądnąć kanał YT kolegi Prymka
https://www.youtube.com/user/prymek7/videos
.

A co sądzicie o tych testach??? Wg mnie fajne porównanie dlatego, że w tych samych warunkach porównywali kilkanaście wykrywek. Co prawda wg mnie do niektórych słabo dobrali ustawienia ale i tak ok :)
Deus wg filmików jest dużo głębszy od AT PRO . Niektórzy je tu porównywali dlatego o tym piszę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 3 stycznia 2016, 14:45 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Obawiam się, że mógłbym nie zrozumieć obsługi deusa. Na ile moje obawy są uzasadnione?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 3 stycznia 2016, 15:27 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Podkopnik napisał(a):
benekpe napisał(a):
Proponuję uważnie oglądnąć kanał YT kolegi Prymka
https://www.youtube.com/user/prymek7/videos
.

A co sądzicie o tych testach??? Wg mnie fajne porównanie dlatego, że w tych samych warunkach porównywali kilkanaście wykrywek. Co prawda wg mnie do niektórych słabo dobrali ustawienia ale i tak ok :)
Deus wg filmików jest dużo głębszy od AT PRO . Niektórzy je tu porównywali dlatego o tym piszę.

kolego podrzuć link bo przejrzałem chyba wszystkie filmiki prymka i jakoś nie mogę zlokalizować deus vs at pro

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 3 stycznia 2016, 16:56 
Generał Broni
Generał Broni

Moim zdaniem za 2500 to bym brał tekneticsa t2 clasic,zainteresował mnie ten detektor,poczytałem trochę o nim i za te kasę mamy nowy sprzęt o bardzo dobrych właściwościach.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 3 stycznia 2016, 17:20 
Sierżant
Sierżant

Dosłownie, mój kolega od łopaty ma T2 zieloną, kupił używaną jest już po gwarancji. Osłona na cewkę na brzegach
już ma dziury od przetarć. Ogólnie sprzęt jak czołg nie ma lekko a po tylu latach nie można złego słowa powiedzieć, sprzęt często porównujemy z moim Racerem (który jest klonem T2) czasem ciężko znaleźć różnicę, nawet ID pokazują takie same. Jakbym miał teraz kupować wykrywacz na monety z "telewizorkiem" w miarę uniwersalny z przyzwoitymi zasięgami to ten byłby moim faworytem. Dość nie dawno za T2 wołali 3,700... i po części dzięki firmie Macro mamy taką promocje. I przy odsprzedaży strata będzie o wiele mniejsza.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 3 stycznia 2016, 17:30 
Moderator
Moderator

wir444 napisał(a):
Obawiam się, że mógłbym nie zrozumieć obsługi deusa. Na ile moje obawy są uzasadnione?

No bez przesady - bez problemu dasz radę a na sensowne pytania zawsze znajdziesz odpowiedź na tym forum . Nie popełnisz błędu gdy kupisz Deusa ( nawet w wersji Lite ) to bardzo dobry wykrywacz być może doświadczony użytkownik który miał już wiele innych topowych wykrywaczy chciał by nieco więcej głębokości jednak powiem ci z mojego doświadczenia - niektóre miejscówki czesałem 5-7 różnymi wykrywaczami i wyobraź sobie że mimo że miały większe cewki a w testach osiągały większe głębokości to pod koniec dnia to deus wyciągnął więcej fantów ( ale również więcej śmieci ) . W niektórych miejscówkach moc , głębokość czy cewa wielka jak patelnia doprowadza do znacznie gorszych wyników . Kolejna sprawa - wykrywacz wybierasz dla siebie więc wybieraj według swojego gustu a nie pytaj innych ci jest najlepsze ,na filmikach posłuchaj jak wykrywacz odpowiada na cel bo myślę że audio to chyba najważniejsza sprawa .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 3 stycznia 2016, 19:43 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Podkopnik napisał(a):

Chodziło mi o te testy :)

https://www.youtube.com/channel/UCvw628 ... w0Q/videos

Zauważyłem po czasie, że linka nie wkleiłem. Francuzi sa autorami:)

AT PRO
https://www.youtube.com/watch?v=wtdtwtTmxuQ

DEUS
https://www.youtube.com/watch?v=0gbRyvd8lfQ

Ostatnio edytowano niedziela, 3 stycznia 2016, 20:12 przez Podkopnik, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 3 stycznia 2016, 19:44 
Generał Broni
Generał Broni

wir444 napisał(a):

Najważniejsze, że masz takie wątpliwości - to już jest połowa sukcesu.

Moim zdaniem, Deus jest tak pomyślany, że może nim się posługiwać zarówno początkujący "zielony szczypiorek", jak i hobbysta "pełną gębą", że nie wspomnę o profi.

Jak pisałem wcześniej - jeśli zacznie się spokojnie od programów fabrycznych (ważne, żeby zdawać sobie sprawę, który na jakie warunki), wtedy można sobie nim spokojnie machać z niezłymi wynikami, podobnie jak prostymi detektorami, typu twój ACE, AT Pro czy Optima, gdzie w końcu też trochę nastaw jest - nie oszukujmy się... ;).

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]