Altertomku. Tutaj dowiesz się o miejscówkach, szczęściu i o godzinach spędzonych z wykrywaczem które to podobno dramatycznie zwiększają jego zasięg przy tych samych ustawieniach. Pewnie tego nie wiedziałeś (ja też nie). Też mam podobne pytanie jak Ty. W konkretnej odpowiedzi powinien być rodzaj gruntu, wilgotność, twardość w sensie czy przeorany czy nie, jaka moneta i jaka głębokość. Bez wtrąceń żelaznych obiektów. Czysta gleba. Do testu użyć monety popularne powiedzmy Boratynka, jakieś sreberko małe i duże, zakopane ( wiadomo że nie pionowo) ale nie w woreczku foliowym. Najpierw test zaraz po zakopaniu, potem dobrze zlać to wodą żeby wsiąkła. Chyba że ktoś ma pole testowe. Który wykrywacz sięgnie najgłębiej na maksymalnych w miarę stabilnych ustawieniach. Mnie interesuje Equinox 800 vs Manticore vs Versa. Nie muszę chyba dodawać że cewki mają być podobnej wielkości chociaż testy z innymi cewkami i wykrywaczami też by się też przydały. Pojęcie sięgnie najgłębiej oznacza zasięg z identyfikacją, zasięg z niejednoznaczną identyfikacją i zasięg na pinpoincie rozumnie włączanym. 3 parametry. Będę wdzięczny za tabelkę z wynikami i nastawami wykrywaczy. Dodatkowe informacje mile widziane, np. wersja z monetą zakopaną pionowo.
|