Teraz jest piątek, 18 lipca 2025, 02:05

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 374 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 25  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Wady fabryczne wykrywaczy, złe serwisy, gdzie nie kupowa
PostNapisane: poniedziałek, 17 marca 2014, 21:29 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

frank napisał(a):
Renald napisał(a):
Uwaga na pinpoitery Garrett'a z niepewnego źródła!

Niepewne źródło to też jest rzecz względna. Na amazonie przerabiałem produkt w tym stylu, akumulatorki Sony NP-FW50.

Jest prosty sposób na sprawdzenie oryginalności sprzętu, opakowanie z pewnością nie będzie idealną kopią, będą błędy, poza tym ważna rzecz - waga sprzętu. Przypuszczam, że może być różnica w wadze. Wystarczy znać dokładną wagę oryginału i wagę podróby, i poprosić sprzedającego o zważenie sprzętu bez baterii, jeżeli nie poda wagi, lub będzie się tłumaczył brakiem wagi lub inaczej, znaczy się sprzęt jest trefny.

W przypadku Aku Sony różnica na wadze wynosiła 20g.(57g. oryg.), oprócz innych błędów na naklejce i blistrze, których na zdjęciu nie można zobaczyć.

Cena podróby może być dla uwiarygodnienia, że sprzedawany jest oryginalny produkt, wysoka, lub dla innych szukających okazji, o wiele niższa. :)

kolego najprostszym sposobem to kontakt z garrettem i podanie numeru seryjnego - odpisują natychmiast i są w stanie zweryfikować autentyczność. niestety po wadze i pudełku nie da się nic powiedzieć, dosłownie nic, bo podróbka pod tym względem jest idealna! Miałem ją a teraz mam oryginał, stąd mogę sobie na takie stwierdzenie pozwolić

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 17 marca 2014, 21:30 
Moderator
Moderator

Pitermaster84 napisał(a):
sam produkt genialnie podrobiony.
A nie miałeś wrażenia, że obudowa to nie żadna podróba, ale wtryski prosto z linii produkcyjnej Garretta? Tak się kończy przenoszenie produkcji do Chin.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 17 marca 2014, 21:39 
Generał Broni
Generał Broni

Przecież teraz wszyscy robią wszystko w tych samych fabrykach - coś tam się delikatnie zmienia i branduje się - no i mamy "nowy" wyrób "nowego" producenta. W każdej branży tak bywa.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 17 marca 2014, 22:02 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Już są działające podróbki:
http://allegro.pl/wykrywacz-metali-xpoi ... 13286.html

https://www.youtube.com/watch?v=cQizivRZtp0

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 17 marca 2014, 23:38 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

[/quote]A nie miałeś wrażenia, że obudowa to nie żadna podróba, ale wtryski prosto z linii produkcyjnej Garretta? Tak się kończy przenoszenie produkcji do Chin.[/quote]

porównując teraz oryginał z tamtum badziewiem to autentycznie po samej obudowie nie widać było najmniejszej różnicy, litery tak samo wytłoczone, zakrętka identyczna, nawet przycisk identyczny. Pierwsze ale pojawiło się po włączeniu, bo oryginał daje 2 sygnały oznaczające strojenie do gruntu, tamto dziadostwo po prostu raz zapiszczało i to innym tonem niż oryginalne. Napisałem do sprzedawcy, to się okazało, że sam sobie nie zdawał sprawy, albo przynajmniej taką ściemę wciskał

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 17 marca 2014, 23:44 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Shelton napisał(a):

w powietrzu wydaje się lepszy, ale testujący nie pokazał zasięgów na bocznej powierzchni, a szczerze mówiąc ta jest dla mnie istotniejsza. warto byoby jakieś niezależne testy zobaczyć

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 marca 2014, 15:29 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Pitermaster84 napisał(a):
Renald napisał(a):
Uwaga na pinpoitery Garrett'a z niepewnego źródła! Na Aliexpress wysypało tym: http://www.aliexpress.com/item/Waterpro ... 67301.html
Wygląda identycznie jak oryginał. Nie tylko urządzenie, ale również naklejki i pudełko. Problem w tym, że reaguje dopiero po zetknięciu z metalem. Po prostu zasięg tego cuda wynosi 0 cm.

niestety kupiłem coś takiego, ale udało mi się zwrócić - te podróbki działają w trybie dynamicznym - trzeba machać kretem żeby piszczał no i zasięg z 1-2 cm. sam produkt genialnie podrobiony.

Mój kolega też się naciął na jednym z pl. portali aukcyjnych.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 21 marca 2014, 10:13 
Moderator
Moderator

kolego rufa teraz ja cos dla odmiany ... :666

Urodzil sie pomysl zakupu Deusa , skanowanie sklepow w poszukiwaniu jak najlepszej oferty ... wybor padl na Denara ... telefon ...

i tu sie zaczyna :666

Rozmowa , pytanie o dostepnosc towaru (sa sprzedawcy , ktorzy sprzedaja towar nie majac go fizycznie na sklepie :666 ) ... nastepnie slowo klucz "rabat" ... (dokladnie o darmowa przesylke mi chodzilo) ... wiekszosc sprzedawcow ma chyba na nie alergie ...
Moze stalym klientem nie jestem,ale to mial byc juz 2 wykrywacz z jego "stajni".

... i co na to pan Denar ??

- wie pan nie bardzo mi sie to kalkuluje , moge panu opuscic 5zl z kosztow przesylki ...
dech mi zaparlo z wrazenia , po chwili odzyskalem zdolnosc wymowy , pytam ...
- pan tak na powaznie to mowi ?? (nastapila chwila placzu jak zle i nie dobrze jest , jak malo sie zarabia itd.)

Koniec koncow ... milo podziekowalem i ... poszedlem do Vikinga.

Za wykrywacz zaplacilem drozej , ale nikt nie probowal ze mnie zrobic idioty (rabat 5zl przy kilku tys. za sam sprzet).

Na chwile obecna gdzie tylko moge odradzam zakup w sklepie Denara i z nie ukrywana satysfakcja stwierdzam , ze udalo mi sie odwiesc kilka osob od kupna w jego sklepie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 21 marca 2014, 12:23 
Moderator
Moderator

wclan napisał(a):
i ... poszedlem do Vikinga. Za wykrywacz zaplacilem drozej (...)
Czy dobrze rozumiem, że gdyby Denar zażądał ceny takiej jak Viking, a w ramach rabatu nie zapłaciłbyś za przesyłkę, byłbyś usatysfakcjonowany? Czyli przy zakupie nie chodzi o cenę końcową, ale o rabat?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 21 marca 2014, 12:32 
Weteran
Weteran

Renald napisał(a):
wclan napisał(a):
i ... poszedlem do Vikinga. Za wykrywacz zaplacilem drozej (...)
Czy dobrze rozumiem, że gdyby Denar zażądał ceny takiej jak Viking, a w ramach rabatu nie zapłaciłbyś za przesyłkę, byłbyś usatysfakcjonowany? Czyli przy zakupie nie chodzi o cenę końcową, ale o rabat?

wg mnie dobrze zrozumiałeś - to jest jakiś typowo polski absurd :lol: :ups: :?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 21 marca 2014, 14:31 
Generał Broni
Generał Broni

no rzeczywiście nieco dziwne to. A'propos rabatu - upatrzyłem sobie kiedys narty w sklepie na pl Konstytucji, kosztowały załóżmy 500zł, ale pani sprzedawczyni powiedziała, że za kilka dni będzie wiosenna promocja, więc zdecydowałem sie zaczekać...Idę po tygodniu, no faktycznie - wiszą kartki z przekreślonymi cenami, dobra nasza, dają rabaty! Przyglądam się moim nartom, a tu na etykietce - cena 5 stów zostawiona, a nad nią przekreślone 750pln! :D ...Taka to była promocja...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 21 marca 2014, 14:38 
Generał Broni
Generał Broni

dla klienta najważniejsza jest cena - co to za bajer, gdy z rabatem w V. zapłacę więcej niż u Denara bez? Znam to z autopsji, prowadzę swój zakład optyczny i wiem, jak to się klientowi robi wodę z mózgu - zniżka tyle, ile masz lat, po czym okazuje się, że tylko na ramki, a za soczewki okularowe klient buli dwa razy więcej, bo musi pokryć straty na oprawie :D...albo podaje się cenę za jedno szkło :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 21 marca 2014, 14:42 
Generał Broni
Generał Broni

wclan napisał(a):
Za wykrywacz zaplacilem drozej (...) i z nie ukrywana satysfakcja stwierdzam , ze udalo mi sie odwiesc kilka osob od kupna w jego sklepie.

I co, też płacili drożej??? A ile rabatu było w V.?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 21 marca 2014, 17:16 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Witajcie
Problem polega na tym, że nie ma KONKURENCJI !! Niektórzy sprzedawcy maja monopol na swój sprzęt i tu jest problem.
Pozostawię już bez komentarza ich zachowanie, podejście do klienta bo o tym wszyscy wiemy i szkoda gadać na ten temat.
Przykre jest to, że jedni dają rabat tak jak by w go nie było i przy tym płaczą jak nie wiem itp.. oczywiście licząc ceny wysyłki (wszyscy wiemy, że za zakupy w necie powyżej jakiejś kwoty jest wysyłka gratis ) a pozostali maja wszystko gdzieś.
Wobec takiej sytuacji moi mili korzystając z pięknej pogody po udanym dniu wykopków pozostaje nam jedynie kupić flaszeczkę i w gronie znajomych obgadać towarzystwo tak żeby im pypcie na języku urosły i kurzajki miedzy pacami :lol:
Ma tylko nadzieje, że to się kiedyś zmieni.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 21 marca 2014, 17:28 
Generał Broni
Generał Broni

Kolego wclan.Ja w rozmowie z Denarem,nie domagałem się rabatu lub upustu czy darmowej wysyłki.Zapytałem grzecznie czy mogę,coś wytargować z ceny oficjalnej i po krótkich negocjacjach,wytargowałem o wiele więcej niż wynosi koszt wysyłki i o to już się nie targowałem,bo uważałem że nie wypada.Zgodnie z przysłowiem że "pokorne ciele,dwie matki ssie",kupiłem o 100zł. taniej niż w Vikingu a jeszcze wytargowałem,drugie 100zł.Jeszcze raz-Denar górą.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 374 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 25  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]