Teraz jest sobota, 16 sierpnia 2025, 10:39

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 416 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 28  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 4 września 2010, 01:07 
Podporucznik
Podporucznik

KAŻDY wykrywacz tak ma. Oprócz tych które mają ustawione jako priorytet odrzucanie stali + zaawansowaną obróbkę.
Normalna dyskoteka z tańczącej fazy w dynamiku, przy takich celach. Szczególnie gdy się przesuwa sondą nad celem w odległości tak małej, że nawet dowolny MD nie miałby problemu z wykryciem ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 4 września 2010, 06:23 
Generał Brygady
Generał Brygady

witam brzęcz zrób to swoim xlt a wygrasz ode mnie 1000 zł łatwa kasa mówię poważnie nie zarobisz nigdzie tak szybko

http://www.youtube.com/watch?v=5MG-019ov38

twój xlt głuchnie maleńki gwoździk musi być pół metra od wykrywacz żeby załapał nie wspomnę o gwoździach 3'' 4'' bez pośrednio na moneta i wokół monety ułożonych to świadczy że nie byłeś na tej lekcji
http://www.staffsmetaldetectors.co.uk/iron_test.htm
http://www.youtube.com/watch?v=Fzgaeh1pyVM

brzęcz bądź choć raz poważny bo te forum wymrze jak TH chyba że ci na tym zależy
pozdrawiam Grzesia

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 4 września 2010, 07:09 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

A jak zachowa się w powyższych testach Rutus Proxima?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 4 września 2010, 07:39 
Generał Brygady
Generał Brygady

cześć było... gdzieś za plecami xlt

viewtopic.php?t=73790&postdays=0&postorder=asc&start=36

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 4 września 2010, 10:50 
Generał Brygady
Generał Brygady

brzęczek specjalnie dla ciebie jak sobie radzi z maskowaniem żelaza , żebyś nie mówił ze za nisko i złom to nie złom i na monecie nie ma złomu i każdy MD da rade a mój Xlt nie musi bo mam szczęście i chodzę na terenach jałowych w żelastwo

http://www.youtube.com/watch?v=t4n3d-cNwLc

oferta aktualna będziesz miał tysiaka na magne...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 4 września 2010, 13:28 
Podporucznik
Podporucznik

Skoro rozdajesz pieniądze...
Na projekty mi nie brakuje, bez obawy :1 Ale chętnie przyjmę i przekażę na jakiś zbożny cel. Tylko znajdę kawałek czystego ogródka, bo u mnie dla odmiany żelazo jest wszędzie i dużo. Niestety mój XLT jest od ubiegłej jesieni uszkodzony i bardzo źle sobie radzi z silnymi sygnałami, nie wiem co mu jest, nie miałem czasu grzebać i nawet mi się nie chce, bo to co potrzebuję wyciąga bez problemu. Ale coś poradzę, nie wykręcam się :)
Tak więc przyjmuję wyzwanie i niedługo pokażę bliźniaczo podobny film na YT. Byle pogoda dopisała. Szykuj transfer :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 4 września 2010, 14:20 
Generał Brygady
Generał Brygady

Panowie pozwolą, że dorzucę swoje 5 groszy do dyskusji, z racji tego, że kiedyś przez kilka lat używałem xlt-ka.

Cytuj:
xlt głuchnie maleńki gwoździk musi być pół metra od wykrywacz żeby załapał nie wspomnę o gwoździach 3'' 4''

Wszystko jest kwestią ustawień i pewno, że można ustawić xlt-ka tak, żeby reagował tak jak w filmiku na YT. Ja akurat miałem ustawionego w ten sposób, że sygnalizował nawet mosiężne nity w rękojeści stalowego noża, albo elementy łączone z metali kolorowych i żelaza (np.jakieś zaworki, albo rurki od silników). Sygnał był specyficzny, bo zaczynał się skrzeczeniem typowym dla żelastwa, ale "wyjście" miał ładne, kolorowe (skrót myślowy, dla tych co słyszeli).

Tak, że tysiąc złotych mocno zagrożone moim zdaniem.

Pozdrawiam. :pa

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 4 września 2010, 15:27 
Podporucznik
Podporucznik

Dlaczego zagrożone? Powiedziałem, że przekażę na zbożny cel. Tak więc się nie zmarnują, a bardzo możliwe że nawet bardziej przydadzą niż by je miał przegrany zachować ;)
Szkoda że dzisiaj nie dam rady, bo pogoda jest super. Ale niestety żona mi wierci dziurę w brzuchu i muszę zrobić porządek na strychu, czyli wielkie sprzątanie. I jeszcze jakieś krzaki przesadzić :anty. Może się do jutra wyrobię. Ale nic to, bo na przyszły tydzień zapowiadają brak opadów, i najwyżej wtedy.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 4 września 2010, 17:14 
Generał Brygady
Generał Brygady

grzesiu oto chodzi żeby wykrywacz czuł obecność żelaza przy monecie na monecie w oku monety gwożdzie poukładane w okrąg , wycinasz i musi widziec monetki i to z poprawnym ID wtedy wiemy że nam dobrze odrzuca zdyskryminowany kawałek żelaza i nie głuchnie na monecie albo kolorowej drobnicy

a kawałek czystej działki , tam gdzie ja testowałem leży kupa gwoździ i to co ja poukładałem

słabe osiągi w poszukiwaniach żelaza przede wszystkim w niewiedzy użytkownika odnośnie swojego sprzętu
""trzebaa mieć szczęscie i wszystko zależy od miejscówki""
tak ale bez smieci stalowych bo wtedy nam wykrywacz przygłuchnie i nie zasygnalizuje obecności koloru mówię o małych śmieciach głównie zalegających nasze poldery :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 4 września 2010, 20:50 
Podporucznik
Podporucznik

Zdzichu, obiecuję że poukładam wszystko dokładnie tak jak widać na filmie.
Na wszelki wypadek powiedz mi jeszcze jakie tam są monety, bo średnio widać a nie chciałbym żebyś mi potem zarzucał, że sobie życie ułatwiłem.

Do tego co napisałeś dodam, że nie każdy wykrywacz musi przygłuchnąć na żelazie istotnie większym od obiektu obok. Kwestia konstrukcji urządzenia i oprogramowana które wyławia sygnały. Ale to tak zupełnie na marginesie.

P.S.
Już wiem na jaki cel pójdzie 1000zł od Ciebie :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 4 września 2010, 21:23 
Generał Brygady
Generał Brygady

jeszcze nikomu nie udało sie tego dokonac choć by jemu fizyki tego urządzenia nie przeskoczysz i nikt na swiecie ci nie uwierzy
http://www.staffsmetaldetectors.co.uk/iron_test.htm

http://www.youtube.com/watch?v=5MG-019ov38

chyba że masz jakiegoś moda w skórce xlt to sprzedaj patent whitesowi ożywisz tę jednostkę jeszcze na dugie lata staniesz sie zamożny i szanowany
monet 5 gr 50gr 1zł 5zł gwoździe 3'' 4'' okólnie do 5gr
śruba jak widać w poprzek i na bilonie krótkie odstępy żelazo wycięte tylko żeby widział monety
wykrywacz musi sygnalizować id kolorku na monetkach krytych żelastwem

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 5 września 2010, 00:49 
Podporucznik
Podporucznik

Czy mam z Twojej wypowiedzi rozumieć, że nawet jeśli zobaczysz na filmie to nie uwierzysz, bo to jakiś szwindel? Próbujesz się już z góry wyślizgać? :)
Mój film, zgodnie z Twoim zaproszeniem, które sam zaproponowałeś i zdefiniowałeś I TO DWUKROTNIE, choć nikt Ciebie nie zmuszał ani nie prowokował, będzie wierną kopią Twojego filmu z dokładnością do koloru deski i długości trawy. Jeśli chcesz zobaczyć ID monet bez gwoździ (ID w XLT są inne niż w omedze), to najpierw sam musisz nakręcić taki film ze swoją omegą w roli głównej. Na Twoim filmie tego nie ma, więc na moim tez nie będzie. Twój film demonstruje sygnał koloru przy maskowaniu koloru żelazem i nic więcej, do niego się odnoszę a nie do czegoś innego. Tak więc, dostaniesz jeden film za jeden film.

Z góry zaznaczam - jeśli zamierzasz potem odwracać kota ogonem zamiast honorowo dopełnić obietnicy, to powiedz od razu, żebym dla Ciebie nie marnował czasu. Bo mam co robić zamiast nagrywać przygłupie filmy na YT. Możesz zachować honor, albo 1000zł. Innej opcji nie widzę.
Więc jak będzie? Nie zwlekaj z odpowiedzią, bo publiczność obserwuje i czeka :)

P.S.
Już jestem wystarczająco zamożny i szanowany. Tam gdzie mi na tym zależy ;)

P.S.2
Heh, ponieważ nie za bardzo wiedziałem o co Ci chodzi z tą połowa metra, właśnie sobie obejrzałem ten wskazany film nakręcony przez Regton.
Kupa śmiechu. Facet nazywa się specjalistą od wykrywaczy! Boże, widzisz i nie grzmisz :rotfl
I takich "fachofcuf" ludzie oglądają i słuchają... Jeśli tak właśnie jest, to teraz rozumiem tajemniczą dla mnie popularność niektórych wykrywaczy, na które mój pies nie chciałby nasikać.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 5 września 2010, 07:07 
Generał Brygady
Generał Brygady

z MD przegiołeś niepotrzebnie
nie rozmydlaj tematu zrób upload na YT w ostatnich dwóch filmikach widać co i jak
bardzo dokładnie ID target i nastawy
powodzenia

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 5 września 2010, 13:53 
Podporucznik
Podporucznik

Rozumiem, że to potwierdzenie. Bardzo się cieszę.
Nie rozmydlam. XLT można ustawić tak, żeby działał podobnie do niemal każdego innego dynamika. Szczególnie z półki albo 2 niżej. Niestety w drugą stronę już nie idzie tak dobrze :1 Prosta kombinacja kilku liczb, o których trzeba mieć pojęcie do czego służą (da się pojąć), i czego nie wiedział autor licznych instruktażowych filmów i wyrocznia - fachowiec z Regton, prezentujący nastawy fabryczne, na jałową ziemię.
Dostaniesz to, w co nie wierzysz, i niech to będzie nauka na przyszłość, żeby dobrze zastanawiać się co i kto mówi i dlaczego.

Omega ma wydłużoną sondę DD, działającą jak snajperka w osi X. Nie mam takiej sondy do XLT. Czy mam użyć standardowej sondy koncentrycznej 24cm czy koncentrycznej snajperki 10.5cm?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 6 września 2010, 11:34 
Generał Brygady
Generał Brygady

Standardowa cewka i z jednym zamachem przy okazji może być malutka :)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 416 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 28  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]