Teraz jest środa, 27 sierpnia 2025, 23:43

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 117 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: deus xp pytanie
PostNapisane: czwartek, 6 września 2012, 11:01 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Sprawy reklamacyjne załatwia się bezpośrenio u sprzedawcy a nie na forum, a póki co nie miałem takiego zgłoszenia. Nawiasem mówiąc to nic nie dzieje się samoistnie, zawsze musi być jakaś przyczyna. Po nałożeniu klipsa na wyznaczone miejsce na cewce należy odczekać nawet do 10 sekund aż dioda zapali się i będzie świecić światłem ciągłym, nie należy niecierpliwie po kilku sekundach ruszać klipsem w różne kierunki, bo to właśnie powoduje uszkodzenie pinów.

Jeżeli chodzi o monety niklowe międzywojenne to ja takie monety w ziemi znajduję.

Kapsle od piwa są odrzucane, ewentualnie rozpoznaje się je po dźwięku. Rozpoznaję je w 99% i nie mam problemów nawet na najbardziej zakapslowanej plaży.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 6 września 2012, 11:18 
Porucznik
Porucznik

Z tymi kapslami to różnie mam. Rzeczywiście na plaży nie miałem żadnego problemu by je rozpoznać - specyficzny dźwięk i wskazania w okolicy 88 (na 17k). Na polu idzie mi znacznie gorzej i często daję się nabrać. Może to kwestia częstotliwości bo po polach latam głównie na 12k...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 6 września 2012, 14:22 
Klucznik z Klucz

Kochany Denarku
No nie u Ciebie kupilem V i Deusa,to nie znaczy ze w tej sytuacji nie posiadam.Ale kto mnie zna to wszysko wie.
Co do poznania Deusa to tam nie ma zadnej filozofii,jak umiesz wyslac SMS-a to i potrafisz dobrze sie nim poslugiwać.Chłopie,ja chodzę swiadomie z wykrywaczami wiecej lat niz Ty masz.
Wiem ze na tym forum nie mozna podzielic sie watpliwosciami co do XP, bo Denar ma koronny argument-caly swiat kocha Deusa.
Tak w ogóle to Denar jako zaangazowany nie powinien tu sie reklamować
Klucznik z Klucz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 6 września 2012, 14:44 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Setki użytkowników w Polsce i wiele tysiący w Europie i USA się pewnie myli, tylko DZIAD nie.
Dziękuję za cudowne odmłodzenie, ale tak nawiasem mówiąc wiek to żadna zasługa.
Deus jest rzeczywiście niezbyt skomplikowanym wykrywaczem, ale aby go w pełni wykorzystać trzeba się jednak trochą pouczyć i poeksperymentować. Wydaje mi się, że po 2 latach użytkowania znam go w 60 - 70%, w każdym razie lepiej niż swój telefon komórkowy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 7 września 2012, 12:52 
Porucznik
Porucznik

WHITESy to mają odpowiedz że głuchy usłyszy może dlatego Dziad tak chwali V3 a jak z deusem każdy nadążny za jego szybkim audio ? bo miałem już sprzęt szybki jak karabin maszynowy ale nie zawsze ogarniałem ten chaos, czy jest jakaś regulacja aby odpowiedz była długa, bardziej czytelna ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 7 września 2012, 13:13 
Porucznik
Porucznik

kaaktus napisał(a):
WHITESy to mają odpowiedz że głuchy usłyszy może dlatego Dziad tak chwali V3 a jak z deusem każdy nadążny za jego szybkim audio ? bo miałem już sprzęt szybki jak karabin maszynowy ale nie zawsze ogarniałem ten chaos, czy jest jakaś regulacja aby odpowiedz była długa, bardziej czytelna ?

Długość dźwięku jest pochodną reaktywności - im wyżej ustawisz reaktywność tym krótszy dźwięk sygnalizuje cel. Innej specjalnej regulacji nie ma. Pamiętaj, że reaktywność odpowiada za zdolność separacji celów leżących blisko siebie. Jak zmniejszysz by mieć wyraźniejszą sygnalizację to tym samym obniżysz zdolność separacji.

Przy zmianie reaktywności zmienia sięteż automatycznie ustawienie wyciszacza. Warto wejść w expert menu i sprawdzić. Ja z reguły obniżam ustawienie wyciszania o jeden punkt w stosunku do sugerowanego (trochę bardziej hałasują wtedy kamyczki ale nie przegapię żadnej monetki).

Podsumowując - maż możliwości regulacji ale coś za coś. Zawsze ustawiam pod konkretną miejscówkę. W moim odczuciu reaktywność > 3 to już hardcore i zdecydowanie obniża zasięg. W drugą stronę, chodzę przy minimalnej 1 bo zaczyna mulić (trzeba dużo wolniej przemiatać).

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 7 września 2012, 17:38 
Klucznik z Klucz

Witam
No to podajcie max. zasieg w gruncie na srebrne 200 zł(,moze to byc nawet piasek )u Deusa,Traca,V3,F75 czy Rutusa.Będziemy wszystko wiedziec.
K. z K.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 7 września 2012, 19:21 
Generał Broni
Generał Broni

DZIAD napisał(a):
Witam
No to podajcie max. zasieg w gruncie na srebrne 200 zł(,moze to byc nawet piasek )u Deusa,Traca,V3,F75 czy Rutusa.Będziemy wszystko wiedziec.
K. z K.

ok starczy tego dobrego, nabijania postow, pisania nie na temat, pisania bredni, proszenia o niewykonalne testy.
Dziad jako pierwszy za caloksztalt dostaje ostrzezenie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 8 września 2012, 19:08 
Klucznik z Klucz

Dzieki za ostrzezenie,no nie wolno napisac nic zlego(ale prawdziwego) o deusie.Do tego dosyc niewybredne uwagi denara-to w sumie daje mi jednoznaczny obraz .Prosze o wykluczenie mnie z dniem dzisiejszym z tego forum
Klucznik z Klucz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 8 września 2012, 23:16 
Generał Broni
Generał Broni

Denar tez zostal ostrzezony.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 9 września 2012, 00:36 
Główny Administrator
Główny Administrator

Proponuję powściągnąć emocje ze strony forumowiczów jak i moderatora.
Ostrzeżenia zdejmuję ale proszę o podniesienie poziomu dyskusji.

JW

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 9 września 2012, 12:13 
Klucznik z Klucz

Witam
dzieki za rzeczowe podsumowanie sprawy
Stan

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 9 września 2012, 14:20 
Generał Brygady
Generał Brygady

cehaigrek napisał(a):
Cytuj:
For the coins of 1, 2 and 5 Euro cent red coloured coppered steel was chosen. This material is relatively cheap to produce and can be processed in the coin press without any problems. Moreover, the final coin is well protected against oxidation due to the protective copper layer.

cehaigrek napisał(a):
zdzichu229 napisał(a):
darek sprawdż przy okazji euro centy o nominale 1, 2 lub 5 te w klolorze miedzianym

jesli ma wyciete zelazo to tego pokolorowanego zlomu nie bedzie widzial :D

Ja od razu zawracałbym się do producenta o wyjaśnieniem czemu tak sie dzieje , moze to wina niedopracowanego oprogramowania. skoro inne tańsze jednostki sobie radzą z tymi eurocentami i przedwojennymi groszówkami to coś jest nie tak.
Pozdrawiam.
http://www.youtube.com/watch?v=PXZuUgYEmmg

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 9 września 2012, 15:57 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Sprawdzalem u siebie to co napisal Denar o wykrywaniu 50 groszy z 1923 ze przy cewce jest nie wykrywalene. Wiec u mnie jest wykrywalne (znalazlem tego juz sporo) tylko ze przy samej cewce wystepuje sygnal przesterowania ze wzgleduna wielkosc monetki chyba to jest normalne dodam ze ja swoje znalazlem raczej nie gleboko. U kolegi mysle ze bedzie problem z ustawieniami sprzetu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 9 września 2012, 17:40 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Witam. Dokładnie tak jest jak Pacian napisał, u mnie też 50gr z 1923r bije bardzo przyzwoicie. Więc raczej musisz pokombinować w ustawieniach :)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 117 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]