Teraz jest poniedziałek, 18 sierpnia 2025, 05:44

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 115 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Co lepsze do sreberek na śmietnikach?
PostNapisane: czwartek, 24 marca 2016, 16:43 
Sierżant
Sierżant

Gwarantuje każdemu że w takiej pozycji ruchu, (pole monety 2 ruch 4) przemiatanie pół metra za kartkę czy metr , wolniej szybciej nic nie zmieni . Nawet deus z cewką 9'' kolegi Prymka nie da odpowiedzi . Ten nasz kolega z Multi moto przerabiał to wszystko .Możecie sobie samemu sprawdzić proste <wkleiłem linka do kartki .nawet zmiana gwizdków na mniejsze nic ne da .
To tak ja k by porównać zwykłego pentium 4 z core2duo w obróbce filmów :8) .Jeśli coś od podstaw jest w tym celu projektowane to musi być w tej dziedzinie najlepsze .Ogólnie jest teraz cały wysyp urządzeń tureckich przedziale 19 khz które radzą sobie dobrze, jest taka moda bo w parkach Amerykańskich miejskich nie można już nic znaleźć i potrzebne są urządzenia punktowe do wyłuskania drobnicy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 24 marca 2016, 23:43 
Generał Broni
Generał Broni

G2+ sobie radzi, bo to wyśrubowany sprzęt na złoto, o czym sam producent pisze.

Ale tenże producent pisze też, że sprzęcicho może być z powodzeniem używane do poszukiwań drobnicy kolorowej, choć jego menu jest dostosowane do ustawiania sprzętu pod szukanie złota, a nie monet, oraz że może mieć prroblemy z większymi monetami.

Więc na śmietnisko jak najbardziej, ale gdzie indziej to już insza kwestia. Czyli jak zwykle, jednym specjalizowanym sprzętem trudno jest pokryć całe spektrum terenów. Albo rybka, albo akwarium, albo Deus.... ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 25 marca 2016, 11:13 
Sierżant
Sierżant

Ogólnie wszystkie wykrywacze powyżej 17 khz producenci oznaczają z dodatkiem Gold .GMP, GM4 etc. Wysoka częstotliwość nie oznacza problemy z dużymi monetami . Rożnica może być w do kilku centymetrów w czystej glebie w porównaniu do sprzętu z niższą częstotliwością na tych samych cewkach . W innej glebie różnice mogą wyglądać inaczej . Na ornym polu na drobnicę bardziej skuteczny będzie wykrywacz z wyższa częstotliwością i mniejszą cewką niż inny z wielką cewą .Pierwsze modele Gold Bug 19 khz miały problem z dużymi monetami srebrnymi później producent rozwiązał ten problem przeprogramowując urządzenia . Nowe G2+ górno półkowe mają zasięgi na monety podobne co konkurencja w tej klasie .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 25 marca 2016, 13:04 
Generał Brygady
Generał Brygady

Tutaj porównanie zasięgów GM4 w powietrzu przy częstotliwościach 8 kHz i 18 kHz. Szczerze mówiąc nie widzę jakiejś specjalnej różnicy, ale chciałbym ten test zobaczyć dla dwuzłotówki SAP albo innego grubszego sreberka:

https://www.youtube.com/watch?v=lqEbZE7cj6M

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 25 marca 2016, 15:49 
Sierżant
Sierżant

Nie jestem zwolennikiem testów powietrznych ale jako takie pogląd da zwłaszcza na zakłócenia w mieszkaniu.
https://youtu.be/lRY0GT3npMY

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 kwietnia 2016, 15:52 
Sierżant
Sierżant

Dodam jeszcze coś o dyskryminacji G2+ltd.
Ostatnio chodziłem po poletku z czarną bagnistą ziemią totalnie zanieczyszczonym aluminium, chciałem skupić sie wyłącznie na szukaniu małych sreberek o niskiej przewodności . G2 +pomógł mi sie nie wkurzać ,dyskryminacja działą od 0 do 100 i na dowolnym odcinku skali mogę wyciąć co mi sie podoba na przykład wypunktować wysoko przewodzące aluminium przy końcu skali , ja k polmosy cała reszta w góre , wielkie kawałki aluminium rynny ocynk itp. pozostawiając drobne nisko przewodzące sreberka . Dodam tylko tyle ze jest to pierwsza wyrywka na rynku z tak rozbudowaną dyskryminacją . Na czarnej ziemi działa bez jakich kolwiek wzbudzeń .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 kwietnia 2016, 15:54 
Sierżant
Sierżant

Dodam jeszcze coś o dyskryminacji G2+ltd.
Ostatnio chodziłem po poletku z czarną bagnistą ziemią totalnie zanieczyszczonym aluminium, chciałem skupić sie wyłącznie na szukaniu małych sreberek o niskiej przewodności . G2 +pomógł mi sie nie wkurzać ,dyskryminacja działą od 0 do 100 i na dowolnym odcinku skali mogę wyciąć co mi sie podoba na przykład wypunktować wysoko przewodzące aluminium przy końcu skali , jak polmosy cała reszta w górę , wielkie kawałki aluminium rynny ocynk itp. pozostawiając drobne nisko przewodzące sreberka . Dodam tylko tyle ze jest to pierwsza wyrywka na rynku z tak rozbudowaną dyskryminacją . Na czarnej ziemi bagnistej działa bez jakich kol wiek wzbudzeń na maksymalnej czułości 100 .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 kwietnia 2016, 17:28 
Generał Brygady
Generał Brygady

Pierwsza? Deusem też możesz wyciąć dowolna wartość id.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 kwietnia 2016, 17:44 
Moderator
Moderator

a to moje dzieło z ostatniej niedzieli , sreberka są po wstępnym moczeniu a reszta prosto z wora - będzie przeszło 50 guzików , monet miedzianych tak chyba przeszło 25 a sreberek 8 , medaliki itd - użyłem CK 15khz z cewką 9 cali spider - dyskryminacja ustawiona poniżej zalecanej :lol: , nie wyobrażam sobie używania wyświetlacza czy wycinania czegoś tam bo bardzo dużo można stracić - tym bardziej że ciężko znaleźć pole gdzie występują tylko małe sreberka i współczesne śmieci - zwykle różnorodność fantów jest ogromna a wyświetlacz czy wycinanie uczy jedynie lenistwa .

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 kwietnia 2016, 17:47 
Generał Broni
Generał Broni

sieni napisał(a):

Da się wyciąć np. numer 35 ID a później np. numer 37 i 39 ?
Nie zakresami po kilka punktów?
Chyba po 6 punktów ID było można.

Prymku
A ile przy takim ustawieniu Disc wykonałeś stalowego śmiecia ?
Można wiedzieć?

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 kwietnia 2016, 18:39 
Sierżant
Sierżant

Możesz wyciąć tak jak w klasycznej dyskryminacji , od 0 do 100 , punktowo wyciąć i ustawić szerokość wyciętego okna z dokładności od 1 do 20 . Można wyciąć żelazo od od 0- do 40 przesunąć v break od 40 do 50 ... wyciszyć zakres i usunąć koniec skali nap 88 do 90 albo 90 100 itp . i przesunąć niski ton żelaza w dowolny punkt od 0 do 100 . Jest wyciszenie dźwięku w dwóch zakresach od 0-10 wysoki ton i od 10-20 niski ton , zakres tonu możesz przesunąć po skali
Sprawdzałem na bagnistym terenie T2 i deus dostał świra ten pracował stabilnie . Nie wiem czy którymś wytniesz duże aluminium albo dekiel od studzienki kanalizacyjnej , tym sie da .
https://www.youtube.com/watch?v=Dx2CG4frDzo

Prymek dodaj do tej fotki worek koksu ta m gdzie Cię zabiorę i sterte kamieni magnetycznych . poza tym na ziemi torfowo bagnistej dopiero będzie pracował niestabilnie

Ostatnio edytowano wtorek, 5 kwietnia 2016, 19:04 przez sina, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 kwietnia 2016, 18:53 
Moderator
Moderator

Zelaza wykoplem malo ale nie zabralem ,dyskryminacja 1,5 , nigdy nie milem problemu z kamieniami w zadnym wykrywaczu , Ponoc sa miejsca gdzie kamienie to problem jednak jeszcze w takin miejscu nie bylem a kopie 250km na polnoc i poludnie od domu

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 kwietnia 2016, 19:02 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

sina napisał(a):
(...)
Dodam jeszcze coś o dyskryminacji G2+ltd.(...)

Dodam tylko tyle ze jest to pierwsza wyrywka na rynku z tak rozbudowaną dyskryminacją . (...)

Pierwsza, którą znasz. :P
Mi przyszedł od razu na myśl CTX3030.
;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 kwietnia 2016, 19:18 
Moderator
Moderator

damiano napisał(a):
sieni napisał(a):

Da się wyciąć np. numer 35 ID a później np. numer 37 i 39 ?
Nie zakresami po kilka punktów?
Chyba po 6 punktów ID było można.

Prymku
A ile przy takim ustawieniu Disc wykonałeś stalowego śmiecia ?
Można wiedzieć?

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Co do żelaza na tym miejscu to powiem że wykopałem może dwa trzy kawałki - złamany klucz , ring i coś tam jeszcze , pole zaśmiecone żelazem ( w większej części ) w stopniu bardzo dużym czyli kilka sygnałów żelaza w jednym przemiataniu ( ciągłe buczenie żelaza w tle ) , kolorki max 20 cm w ziemi ( parę razy kopałem 25cm ) czułość zaniżona na 6 na 10 mozliwych , sygnały kamieni było ale niezbyt dużo - czyli całkiem normalne poletko . Na polu był również deus , gmp i drogi ck - nikt się na kamienie i żelazo nie skarżył .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 kwietnia 2016, 19:37 
Sierżant
Sierżant

Chodziłeś po obrzeżach bagien jakie wyniki i jak wykrywacz sie zachowywał ,wyszło coś :)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 115 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]