Teraz jest poniedziałek, 18 sierpnia 2025, 21:14

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: white's xlt spectrum czy spectrum e series?
PostNapisane: niedziela, 22 lipca 2012, 23:22 
Szeregowy
Szeregowy

witam mam takie małe pytanie do znawców ......... czy whites xlt spectrum e series to to samo co whites xlt ? jakie są rożnice ? domniemam że e series jest niby nowszy ale czy warto:) biegam z fisherkiem f5 i delta 4000 ,wlaśnie czy spectrum to strasza wersja xlt

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: white's xlt spectrum czy spectrum e series?
PostNapisane: poniedziałek, 23 lipca 2012, 16:00 
Szeregowy
Szeregowy

a i te kolory na skrzynkach...... te z teczą sa starsze

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 25 lipca 2012, 12:07 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Witaj. Zmienione zostały naklejki, grubszy kabel w sondzie, oraz w późniejszej odsłonie konstrukcyjnie sama sonda( zdarzały się wadliwe egzemplarze). Osobiście nie zauważyłem opisywanego przez niektóre osoby przyspieszenia wskazań wyświetlacza w wer. E
Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 31 lipca 2012, 23:22 
Porucznik
Porucznik

Deltę znasz wiec wspomnę o ostatnim porównaniu XLT łapał w dynamiku 1/2 kopiejki 3cm nad ziemią a Delta 11" DD przy samej ziemi , Delta jest sporo szybsza, jest też stabilniejsza na nierównym gruncie . Podobno wersja tęczowa XLT jest lepsza od E bo nie wariuje na wysokich ustawieniach ale mi się wydaje że jest mniej czuła co można wyrównać wysokimi nastawami. Wyświetlanie może zamula lekko ale i tak jest szybciej jak w Minelabach wieloczęstotliwościowych :) , Jak już porównuje do teknetics to moim zdaniem zasięg jak omega ale XLT stabilniejszy od dalekich zakłóceń elektrycznych. Teknetics będzie lepszy na mocno zaśmieconą plażę bo rozróżnia sygnały co 2cm XLT co 4..5cm ale jak by mu dać cewkę DD może był by też tak dobry, niestety DD chyba tylko snajperka jest dostępna.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 31 lipca 2012, 23:29 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Witam, pozdrawiam

Wszystko pięknie i ładnie, bez przekłamań ze strony kolegi Kaaktus :1 . Tylko jedno pytanie mam po prawie 7 (czy lekko ponad 7) latach chodzenia z XLT - po co w tym wykrywaczu wyświetlacz? Owszem - na początku znajomości był przydatny w 100% ale teraz tylko do sprecyzowania funkcji Pin Point :luv .

Pozdrawiam - Piotr

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 1 sierpnia 2012, 00:32 
Porucznik
Porucznik

No wiesz saper ja im dłużej kopię, to właśnie sam się zastanawiam po co ten wyświetlacz bo wytrawny poszukiwacz i tak wszystko kopie. Osobiście sprawdził mi się tylko na plaży i tylko kopiąc 2zł i 5zł do tego stopnia to opanowałem że wiedziałem czy to 2gr, 5gr, 2zł, 5zl na 95% jednak to koniec zabawy :) nawet ostatnio :D wykopałem sreberko które dało w XLTku sygnał na aluminium . Gratuluję wytrwałości 7 lat z XLT mi by się przydała bo co rok zmieniam ale XLT jest przyjazny może z nim pozostanę , jednak ten wściekły mix to nie dla mnie :D :D :D
Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 1 sierpnia 2012, 01:10 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Witam, pozdrawiam

Ja z ex zona wytrzymałem 1,5 roku a z XLT nie wytrzymałbym 7 lat ;) ?? XLT mi nie przeczy, nie udaje, ze wie lepiej, nie słucha teścia jak Boga, nie zdradza z dzielnicowym,... . A wszystko inne da się w terenie wyjaśnić bez Adwokata. No cóż... żadn"A" z moich XLT nie wie o tej drugi"EJ"... bo jedn"A" jest w Polsce i cierpliwie czeka a drug"A" jest w Niemczech :666 .
Jeśli się człek nauczy XLT to pozna nawet czy ma łuskę czy kompletny nabój pod cewka, czy to łuska z Mausera (7,92) czy z Browninga (.50). Przyznać muszę, ze dla ułatwienia sobie życia załanczam opcje "icon ON" nawet jeśli jakiś program poleca "Icon OFF" ale to już po prostu moje lenistwo :zb . Owszem, XLT - ma swoje kaprysy jak każda kobieta :usta :1 ale cześć grzechów trzeba wybaczać bo sami nie jesteśmy aniołami.

Pozdrawiam - Piotr

P.S. moja wypowiedz nie jest namowa do zbiorowych rozwodów, nikogo nie namawiam do zakupu XLT bo to cholernie ciężki do noszenia i opanowania sprzęt :ang .

P.S. E- Series :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 1 sierpnia 2012, 12:23 
Porucznik
Porucznik

Zawiła odpowiedz ale i życie też może być takie , ale z "icons on" to....... sobie chyba jaja robisz :o już wolę załączyć przy namierzaniu pokazywanie mineralizacji choć tez nie wiem poco bo często przekłamuje, ale ładnie wygląda :P albo odczyt DI z wyświetlaniem z dokładnością po przecinku ale do tego jeszcze nie doszedłem :)

Osobiście dla mnie najciekawsze jest namierzanie, tonowe, ID tonowy, wyłączanie modulacji, choć w tej maszynce bardzo ładnie chodzi zaczynam jej używać, i płynna regulacja szybkości.

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]