patrykskc napisał(a):
Mam smętka od nie dawna przeczytałem wszystko na jego temat przed kupnem i po zakupie ;> I chciałem się dowiedzieć zwłaszcza od osób tych co używają go od x czasu czy robię wszystko ok :D Włączam wykrywkę sygnał sprawdzania bateri gdy minie wciskam przycisk w rączce i ustawiam tune trzymając dalej przycisk w rączce !!! i kręcę tune do momentu aż będzie cichy ale nadal słyszalny po tym ustawieniu puszczam przycisk opuszczam cewkę na wysokość tak z 25 cm nad ziemią wciskam przycisk w rękojeści i go puszczam opuszczam cewkę do gleby i szperam i chodzi mi o to czy wszystko robię dobrze czy jest to prawidłowe strojenie wykrywki jeśli robię coś źle to prosił bym o radę czemu źle co muszę poprawić i kiedy należy stroić wykrywacz w jakich przypadkach robię tak ze czasami jak chodzę to sprawdzam czy próg alarmu się np nie obniżył niż wcześniej go ustawiałem i czy sygnał nadal jest czy nie zniknął Mam nadzieję że ten wątek pomoże też innym użytkownikom podobnego sprzęciora :D
1. Istnieje w języku polskim coś takiego, jak przecinek i kropka.
2. Nie, emotki nie są zastępstwem znaków interpunkcyjnych.
Co do smętka. Podnosisz, włączasz, wciskasz przycisk, ustawiasz Tone (w okolicach 4, tak podpowiem), po tym Disc, w zależności od preferencji i voila, można puścić przycisk, opuścić wykrywkę i szukać. No, nie zapomnij o Volume jeszcze.