Teraz jest niedziela, 17 sierpnia 2025, 18:29

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: orzełka mam i ja.czyli white's Eagle Spectrum
PostNapisane: sobota, 4 sierpnia 2012, 18:24 
Generał Broni
Generał Broni

A wiec stało się,sprzedałem swojego wysłużonego silvera , chociaż rozumiałem z nim się idealnie,doszedłem do wniosku ze jeżeli silver to 1/3 możliwości spectrum to po zakupie spectrum będzie jeszcze lepiej i się rozwinę dalej w temacie poszukiwań.
Sprzęt jest jak na swój wiek w stanie bardzo dobrym wizualnym,ale niestety jest problem z wyświetlaniem :( ,wyświetlacz nieraz pokazuje nastawy prawie dobrze ale przeważnie jest dyskoteka na nim :ups: .Na aukcji było napisane ze wszystko jest sprawne oprócz podświetlenia,przed samym odbiorem sprzedający mnie poinformował ze właśnie nagle wyświetlacz wariuje.
Zaproponował mi ze albo opuści mi cenę albo wyśle detektor do naprawy,wybrałem opcje druga sadząc ze sobie poradzę z usterka,ale niestety nie poradziłem i wykrywacz odbędzie podroż do Proscana.Na razie mam czas na studiowanie instrukcji. 8-)
Parę fotek orzełka.
[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: orzełka mam i ja.czyli white's Eagle Spectrum
PostNapisane: sobota, 4 sierpnia 2012, 18:46 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Witam, pozdrawiam

Mimo chwilowego stanu zdrowia nowego nabytku gratuluje :1 . Jednemu z moich XLT tez się coś raz pomieszało w główce (µC) i tez mi dyskotekę robił na LCD. Opisywałem to telefonicznie Piotrowi z Gliwic - nie chciał mi wierzyć, ze widzę to co widzę :zdr :drap :nicnie . Ale mój wyleczył się sam gdy odłączyłem go na kilka długich chwil od zasilania.

Pozdrawiam - Piotr

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 5 sierpnia 2012, 15:09 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Miałem to samo w Spectrum ale poradziłem sobie z tym tzn. wyświetlacz dociska do elektroniki metalowe obramowanie zaginane od tyłu na płytce PCB, troszkę mocniejsze dogięcie tych "uchwytów" naprawiło u mnie problem z wyświetlaczem. Oczywiście opisałem to w skrócie ale myślę że nie potrzeba jakieś większej wiedzy by to samemu zrobić choć nie gwarantuje że u ciebie to zadziała, spróbować zawsze można.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 5 sierpnia 2012, 21:24 
Generał Broni
Generał Broni

Panmc napisał(a):
Miałem to samo w Spectrum ale poradziłem sobie z tym tzn. wyświetlacz dociska do elektroniki metalowe obramowanie zaginane od tyłu na płytce PCB, troszkę mocniejsze dogięcie tych "uchwytów" naprawiło u mnie problem z wyświetlaczem. Oczywiście opisałem to w skrócie ale myślę że nie potrzeba jakieś większej wiedzy by to samemu zrobić choć nie gwarantuje że u ciebie to zadziała, spróbować zawsze można.

Wiem o tym sposobie pisałeś chyba o tym na forum Proscana w moim temacie Eagle Silver,w Silverze to zadziałało w spectrumie niestety nie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 5 sierpnia 2012, 23:08 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Zgadza się.
Pozdro.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 6 sierpnia 2012, 14:48 
Porucznik
Porucznik

U mnie chodzi ale widzę że "wielopin" wtyczka została od nowa założona na przewód od skrzynki zostały dziury po starym miejscu, sprawdź jak u ciebie z tym z połączeniem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 11 sierpnia 2012, 17:46 
Generał Broni
Generał Broni

A więc tak na gorąco relacja,orzeł już powrócił do mnie od Proscana tu też chciałbym mu podziękować za naprawdę błyskawiczną naprawę i bardzo dobry kontakt. :1 Orzeł dostał nowy elegancki wyświetlacz bardzo wyraźny i bardzo dobrze działa podświetlenie,nowy głośnik i gniazdo słuchawek.
Właśnie wróciłem z pierwszego wypadziku parę monetek i innych pierdółek jest.
Orzeł jest naprawdę super czuły no i zasięg jak dla mnie rewelacja,urzekła mnie funkcja VCO przy namierzaniu.Chodziłem na czułości AC 74,Preamp Gain 8 i detektor był stabilny coś tam od czasu do czasu pomrukiwał ale jak jest fant pod cewką to od razu wiadomo.
Naprawdę nie taki diabeł straszny instrukcja do ręki i w teren,bardzo szybko można zrozumieć znaczenie funkcji.
Ten detektor ma to czego mi brakowało w innych detektorach,tak że jestem bardzo zadowolony.
Nie wklepywałem żadnych gotowych programów z netu chociaż miałem ochotę :666 ,po przeczytaniu opinii Proscana na jego forum oraz Brzęczyszczykiewicza na forum O zrozumiałem że zrobiłbym błąd od razu wklepując gotowce.Tak że pozdrawiam jutro całą niedziele będę latał z orłem :lol:

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]