Teraz jest sobota, 16 sierpnia 2025, 08:31

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: XP Goldmaxx power i XP goldmaxx mk1
PostNapisane: poniedziałek, 5 listopada 2012, 16:01 
Moderator
Moderator

jakiś czas temu zrobiłem dwa filmiki , w tym samym miejscu i czasie , te sam cele GMP v4 i goldmaxx mk1 v2.4

zielony kapsel 2 grosze na 27cm
biały kapsel 5 groszy na 25cm - nad monetką , w ziemi 2 małe kawałki cegieł - trochę symulujące trudne warunki terenowe np. pole z duża ilością ceramiki
niebieski kapsel -boratynka na 22cm
grunt raczej trudny ( wskazania na deusie 85 )

W mk1 czułość w połowie czerwonego pola to raczej norma - w gmp trudno znaleźć miejsce w którym na czerwone pole można wejść ( ma po prostu ma większą moc ), użyłem cewki 22cm z mk1 - zastanawiałem się czy jest w pełni kompatybilna z GMP - jednak producent o tym milczy więc raczej tak.
Mk1 ma w sumie najgorsze wyniki w testach powietrznych z testowanych przeze mnie wykrywaczy - jednak w gruncie jest inaczej
GMP z cewką 27cm wykrywał wszystkie cele bez żadnych problemów już na czułości 12.00-12.30

http://youtu.be/Sm648rW3ww8
http://youtu.be/Q2Pvg6a8BK8

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: XP Goldmaxx power i XP goldmaxx mk1
PostNapisane: poniedziałek, 5 listopada 2012, 18:20 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Po co robić testy wykrywacza, który od ponad 10 lat nie jest produkowany i nie jest dostępny w sprzedaży? Pozostańmy przy aktualnej i dostępnej wersji V.4.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 5 listopada 2012, 18:48 
Moderator
Moderator

to prawda - ten egzemplarz ma 12 lat - stary ale jary , jednak można go kupić na rynku wtórnym ( nie polskim ) za jakieś 1500zl może być jakąś alternatywą bo wszędzie tylko rutus i ace ....

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 5 listopada 2012, 19:10 
Szeregowy
Szeregowy

Witam. Mam pytanie do kolegi Prymka, czy jest duża przepaść miedzy mk1 a XP power, bo właśnie licytuje na znanym portalu mk1. W porównaniu c.scope CS6MX to mk1 wypada całkiem dobrze.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 5 listopada 2012, 19:50 
Moderator
Moderator

Przepaści nie ma , GMP jest szybszy i potrafi być głębszy ( z cewką 27cm jest zdecydowanie głębszy ) możesz używać słuchawek bezprzewodowych. Audio mk1 ( mimo że podobne do GMP ) jest dla mnie przyjemniejsze , łatwiejsze do opanowania, GMP i mk1 to doskonałe wykrywacze na miejsca zaśmiecone żelazem a wśród tego są kolorowe perełki, jednak gdy przyjdzie kopać w miejscach zaśmieconych dziadostwem z metali kolorowych trzeba kopać cały kolor - ilość tych śmieci czasami przyprawia o ból głowy - więc jeśli lubisz kopać dużo to będzie dobrze. Nie chcę pisać czy wolę GMP czy mk1 - to mój subiektywny wybór i nie chcę by się ktoś nim sugerował , z drugiej strony chyba masz t2 - to teoretycznie bardziej uniwersalny wykrywacz, więc nie wiem czy to będzie zmiana na plus - przynajmniej dla ciebie

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 5 listopada 2012, 20:06 
Szeregowy
Szeregowy

T2 byłem zmuszony sprzedać jakiś czas temu z przyczyn finansowych, jakoś ciągnie mnie do Xp, miałem kiedyś też tejona i byłem bardzo zadowolony,wyświetlacz nie jest mi potrzebny, jeśli nie wygram tej aukcji to na wiosnę kupię GMP.
Dziękuję za odpowiedź i Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 5 listopada 2012, 20:15 
Moderator
Moderator

kupienie tego mk1 z alle... za powiedzmy 1500zł nie jest głupim pomysłem - raczej bez kłopotu da się go sprzedać za tyle samo - tym bardziej na wiosnę jak się sezon zacznie , tak myślę że w przyszłości nadejdzie większa moda na wykrywacze XP Ciekawi mnie to że sprzedający kupił optimę i jakie jest jego porównanie...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 5 listopada 2012, 21:11 
Generał Broni
Generał Broni

prymek jak ma się wyważenie GMP z 11''cewką a 9'' czy różnica jest mocno odczuwalna jak z komfortem przemiatania,namierzaniem celu... mam zamiar kupić ten-odkurzacz -i została jeszcze opcja wyboru cewki.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 5 listopada 2012, 21:25 
Moderator
Moderator

ja bym sugerował 27cm a za jakiś czas kupić elipsę 25/11cm ( na totalne śmietniki ) niestety cena wysoka a rynek wtórny ubogi . Z cewką 27cm namierzanie nie sprawia żadnych problemów , na bank jest głębsza i wg. mnie nie ustępuje detechowi ultimate 13cali ( osobiście wolę firmową 27cm ) jedyny drobny problem to waga , nie ma tragedii jednak ja muszę na miejscówki jeździć daleko, a co za tym idzie wyjazd kończył się kopaniem przez 12 a nawet 14 godzin wtedy ta cewka dokuczała ,więc jeśli kopiesz 4-5 godzin to nie ma problemu nawet tej wagi nie poczujesz ( chyba przeszło 0.8 kg )

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 5 listopada 2012, 21:56 
Szeregowy
Szeregowy

Mam jeszcze jedno pytanko, jako że posiadasz trzy wykrywacze XP, czy deus w wersji słuchawki plus cewka jest dobrym pomysłem? panel jest niezbędny?,wiem że wszystkie nastawy można programować w słuchawkach czy lepiej tradycyjny GMP cena miej więcej taka sama.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 5 listopada 2012, 22:09 
Moderator
Moderator

mam jeden wyrywacz , Deusa miałem i myślę że jak kupisz bez panela to z czasem go dokupisz - nie wszystkie ustawienia są na słuchawkach , jakby na to nie patrzeć to dzięki tak wielu możliwościom ustawień Deus powinien być znacznie bardziej uniwersalny

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 5 listopada 2012, 23:51 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Z mojej obserwacji wynika:
"monitorek" przydaje się raz na zmiany w ustawieniach.
Słuchawki spokojnie starczają w większości sytuacji.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 10 listopada 2012, 15:26 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

A jak te Goldmaxxy mają się do xt705 i AT Gold, pod względem zasięgów. no i jak z ergonomią na tle innych wyrywek??

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 10 listopada 2012, 15:36 
Podporucznik
Podporucznik

Jesli sie nie myle to w GMP mozna samemu zmienic chipa na nowsza wersje.W italii kilku uzytkownikow tej wykrywki tak zrobilo i ze starego zrobil im sie nowy ;) koszt to chyba cos kolo 10-12 euro.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 11 listopada 2012, 15:27 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

prymek napisał "Ciekawi mnie to że sprzedający kupił optimę i jakie jest jego porównanie..."

Jak już trochę popracuję na Optimie to coś napiszę.
Tak naprawdę odkładałem na F75 albo T2 ale życie wzięło górę. Padł mi samochód i Optima była zakupem awaryjnym....... co nie znaczy gorszym.

Po pierwszych wyjściach stwierdziłem tylko, że Optima to bardzo szybki wykrywacz i niewatpliwie czuły (nerwowy jak to powiedział pewien kolega).

Resztę dopiszę jak już trochę ogarnę sprzęt.

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]