Teraz jest poniedziałek, 18 sierpnia 2025, 09:06

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Fisher f4 vs Delta 4000
PostNapisane: niedziela, 17 lutego 2013, 14:33 
Podporucznik
Podporucznik

W najbliższych dniach zamierzam kupić nowy sprzęt. Pole poszukiwań zawęziłem do tych dwóch modeli. Oba w podobnej cenie z cewkami 11"DD z tym, że do Delty dokładają pinpointera i słuchawki oraz 5letnia gwarancja.
Pytanie kieruję do kolegów, którzy mieli okazję porównać oba wykrywacze z tymi cewkami. Waszym zdaniem lepszy wybór na monetki i kolorową drobnicę to Fisher czy Delta :ups:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Fisher f4 vs Delta 4000
PostNapisane: niedziela, 17 lutego 2013, 14:43 
Podpułkownik
Podpułkownik

Sprzęty właściwie bardzo zbliżone. Za F4 przemawia oczywiście balans gruntu, który czasami jest naprawdę pomocny. Ja bym postawił na F-kę... Pozdrawiam, K. :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 17 lutego 2013, 15:00 
Chorąży
Chorąży

hm,ja bym postawił na Deltę zasilanie ma na 1 baterie 9v .a parametry można powiedzieć że te same co f4 .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 17 lutego 2013, 15:06 
Podporucznik
Podporucznik

Ja bym wybrał f4. O delcie jest sporo opinii, że się wzbudza bez powodu.
Mój znajomy z tego powodu 2 m-ce po kupnie ją sprzedał.
F4 ma strojenie do gruntu, co jest ważne.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 17 lutego 2013, 16:22 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Fisher F4 :h

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 17 lutego 2013, 16:35 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

i dlatego dokładają gadżety jak sprzęt nie za dobry,

f4

pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 17 lutego 2013, 17:18 
Major
Major

f4 również potrafi wzbudzać się bez powodu.
dosyć szybko się rozładowuje.
ale mimo wszystko jest to świetny, prosty w obsłudze i dosyć lekki wykrywacz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 17 lutego 2013, 18:00 
Chorąży
Chorąży

w f4 wpienia zasilanie szybko pada.delta na jednej 9v długo śmiga ,co do wzbudzania we wszystkich deltach winą wzbudzania jest cewka 8.moje zdanie jest takie ,może się mylę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 17 lutego 2013, 19:04 
Podporucznik
Podporucznik

darecki napisał(a):
co do wzbudzania we wszystkich deltach winą wzbudzania jest cewka 8.moje zdanie jest takie ,może się mylę.

A może ktoś ma cewkę 11"DD przy delcie i opowie o swoich doświadczeniach z tym nieszczęsnym wzbudzaniem, bo jak widzę to największy mankament tego sprzętu. A z drugiej strony czy f4 dobrze pracuje na akumulatorkach bo jak słyszę to na baterie mógł bym nie zarobić.
Fajnie, że człowiek ma kogo się poradzić,jestem coraz bliżej mojego skarbu życia :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 17 lutego 2013, 19:04 
Podporucznik
Podporucznik

darecki napisał(a):
co do wzbudzania we wszystkich deltach winą wzbudzania jest cewka 8.moje zdanie jest takie ,może się mylę.

A może ktoś ma cewkę 11"DD przy delcie i opowie o swoich doświadczeniach z tym nieszczęsnym wzbudzaniem, bo jak widzę to największy mankament tego sprzętu. A z drugiej strony czy f4 dobrze pracuje na akumulatorkach bo jak słyszę to na baterie mógł bym nie zarobić.
Fajnie, że człowiek ma kogo się poradzić,jestem coraz bliżej mojego skarbu życia :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 17 lutego 2013, 19:26 
Chorąży
Chorąży

miałem f4.sprzęt fajny ale sporo kasy na baterie ci pójdzie a w terenie to wpienia jak lukasz na ekranik i kumasz czy długo pochodzisz na tych bateriach.kupiłem akumulatorki vipow to nie byłem zachwycony.i szybko zniechęciłem się do tej wykrywki.miałem teknetics alpha 2000 kupioną do testów na jednej R9 prawie 4 wypady po kilka ładnych godzin ale cewka 8 strasznie się wzbudzała od rosy na trawie .i z tymi wykrywkami nie pochodzisz blisko nadajników masztów tv straszna dyskoteka .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 17 lutego 2013, 19:37 
Major
Major

ja w F4 miałem akumulatory - naładowany trzymał mi na jeden konkretny wypad + 3 - 4 godzinki dnia nastepnego. Jak nie chcesz zbankrutować kup akumulatorki no i oczywiscie ładowarke do nich ;) W samochodzie zawsze trzymałem zapasową bateryjke - na czarną godzine :)
Niech te wady Cie nie zniechęcą bo przecież maszty wszedzie nie stoją , a kontakt w domu również masz zapewne ;) F4 to naprawde solidny uniwersalny wykrywacz bo kosi drobnice ale i militarke wyciągniesz.
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 17 lutego 2013, 19:46 
Chorąży
Chorąży

tu nie chodzi kolego w szczególności o maszty i kontakty, wymienione zostały typowe wady .do f4 trzeba zainwestować w dwa komplety aku i to dobre.bo jak ktoś wyskoczy rekreacyjnie na 5 godzinek to i bateryjki wystarczą .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 17 lutego 2013, 19:55 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Kolego darecki bez urazy ale o F4 i zużyciu baterii wiesz tyle co świnia o gwiazdach... użytkowałem 3 lata F4 na bateriach alkaicznych bo tylko takie dobrze współpracują z elektroniką (nawet istnieje wzmianka w instrukcji) (o tym też powinieneś dobrze wiedzieć mając w przeszłości f 4) i takich należy używać lub ewentualnie akumulatorków, chodziłem od rana do późnego popołudnia dzień w dzień nieraz 3 tygodnie !!! i do wyczerpania baterii jeszcze było sporo więc nie pisz bzdur ...Po za tym koszt 2 sztuk bateryjek 9v na alledrogo Bateria 6LR61 Energizer Industrial 9V to 5 zł za sztukę więc żadne wielkie hallo

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 17 lutego 2013, 20:26 
Kapral
Kapral

A może ktoś ma cewkę 11"DD przy delcie i opowie o swoich doświadczeniach z tym nieszczęsnym wzbudzaniem, bo jak widzę to największy mankament tego sprzętu.

Nie ma żadnego mankamentu. Delta z cewką 11DD nigdy mi się nie wzbudzała. Wyjątek jest tylko wówczas gdy dostajemy lub odbieramy wiadomość albo mamy połączenie telefoniczne. Położenie na ziemię w nieodpowiednim kierunku geograficznym także powoduje wzbudzanie, ale zmiana położenia niweluje ten problem.
Poza tym można śmigać na maksymalnej czułości 12 bez żadnych wzbudzeń. Nie kopiemy tylko wskazań 80- 82 bo są to zakrętki po % aluminiowe. Natomiast wskazania 84 należy kopać bo to także zakrętka % ale na buteleczce:)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]