fuks_ag napisał(a):
kaaktus napisał(a):
Ja zawsze polecam akumulatorki z lidla tanie i dobre ...
Najlepsze w testach to zazwyczaj duracell energizer ale i najdroższe dodam że tańsze ładowarki mogą zniszczyć aku. a szybkie ładowanie skraca żywotność .
A pewnie lidlowe rzeczy dobre też są, ale: łądowarka uniwersalna Rapid z lidla jest o 20-25 pln tylko tańsza od ładowarki BC-700 ( którą każdemu polecam),
Podeślij mi linki z tymi testami z ciekawością się z nimi zapoznam( aczkolwiek duracell energizer są baaardzo mocno przereklamowane i cenowo droższe od Eneloopów.
Tańsze ładowarki nie niszczą akumulatorków , ale długo je ładują a nawet nie doładują- zobacz temat Ładowarka AA.
Tańsze ładowarki zależy jakie ale przeważnie to transformator i dioda czyli jak zostawisz na tydzień ładnie się zagotuje jak nie wybuchnie, co do testów rok temu sprawdzałem energizer robił najlepsze AAA a duracel AA nie pamiętam gdzie były testy ale robione były też i w minusowych temperaturach i zresztą powszechnie wiadomo co to za firmy. Testów lidlowych nie ma od 5 lat ich używam w różnych wykrywkach w teknetics potrzebowałem dwa 9v jeden na zmianę w xlt mam jeden komplet spokojnie wystarcza, więc polecam nie ma nic lepszego cena jakość. BC-700 jest lepsza bo ma wyświetlacz ale droższa, no i nie do końca lepsza bo 9v do teknetics to se nią nie naładuję r14 , i r20 też nie więc wole lidlowską kh980 ma 8 kanałów niezależnych !!! i przed ładowaniem rozładowuje aku. o czym nigdzie nie napisane. Firmowe aku są wyraźnie lepsze tam gdzie jest spory pobór mocy na przykład ja mam w latarce 3 watowej led szczególnie zimą jest różnica.
Sprawa jest prosta jak kogoś stać kupuje firmowe jak nie idzie do lidla i nie starci na tym , sprawdziłem w jedno watowej latarce mam jeszcze z 2009 roku lidlówki, a tanie z all... po pół roku mi się wysypały.