Witajcie :)
Mam parę pytań totalnie początkującego (jestem dopiero po dwóch wypadach) - jakie są najlepsze ustawienia tego wykrywacza (tryb) żeby szukać w Polsce starych monet? Ponieważ tryb "coins" z tego co wiem jest przystosowany do monet amerykańskich (i je łapie idealnie - sprawdzałem na swoich centach). Nie mam niestety żadnej starej monety żeby samemu sprawdzić.
Czy to normalne że na trybie zarówno jewellery jak i coins łapie mi pociski od karabinów czy to wina tego, że wykrywacz wygląda na nieco schodzonego (kupiony używany)?
I na koniec - czy ktoś wie co to jest?
http://s1304.photobucket.com/user/Aquil ... 1.jpg.htmlNa wyświetlaczu pokazuje mi 10 albo 25 centów (że niby srebro) - zadowolony (jak to świeżutki napalony poszukiwacz) kopię a tutaj takie zielonkawe blaszki wyłażą. Już ich z okolicznych pól dziesiątki powyciągałem - a nie muszę chyba mówić jaka może być frustracja gdy się liczy na jakieś sreberko a tutaj takie coś wychodzi...
Jak się dokładniej przyjrzeć to wygląda to na kawałki miedzi - w jednym miejscu krawędź ma wyraźnie miedziany kolor.