mrblack napisał(a):
Nikt z nabywców nie chce się przyznać, że przepłacił ;)
Ciekawe jestem czy masz samochód a jeśli tak to jaki?
Czy czasem nie przepłaciłeś kupując coś lepszego od Cinquecento 700...
W końcu kaszlakiem też się dojedzie :1
Takie durne gadki, miętolone po wielokroć - ignor.
ekskalibur napisał(a):
Co sądzicie o tym wykrywaczu?Czy jest lepszy od e-traca.Mnie przeraża jego waga.Podobno lepiej identyfikuje kolor obok żelaza.Czy jest znacząca różnica w tej kwestii pomiędzy nim a e-traciem?Wszystkie inne spostrzeżenia mile widziane.Mało się jakoś o tym wykrywaczu pisze.
Zastanawiam się nad CTX już od dobrych kilku miesięcy :) , separacja zapewne taka jak w E-track'u, dla mnie znaczące jest dosyć solidne wykonanie (teraz mam V3i), wodoszczelność, GPS z systemem obsługi tracków na Google Maps, super system namierzania pinpointem, konfigurowalność z PC, czyli wszystko to co z obsługą związane.
Nie oczekiwałbym wyśrubowanych parametrów, różniących go od innych, bo "na tej półce leża" wykrywki o dosyć podobnej efektywności, a to niuanse, czasem bardzo znaczące je różnią i decydują o tym czy chcemy go mieć czy nie.
Waga Spectry V3i przy zmienionej cewce na 12" też mnie przerażała - 2,2kg (CTX3030 - 2,36) ale można się przyzwyczaić a i przy okazji zwiększyć obwód w bicepsie :) w sumie szelki są niedrogie wiec jest to też alternatywa. Trudna ta moja miłość ze Spectrą, ale gdy tylko zaczyna się odwdzięczać zapominam o wszystkich mankamentach i dlatego właśnie "Zastanawiam się nad CTX już od dobrych kilku miesięcy" :666
Przyjazna strona o CTX
http://ctx3030.com/pl/