Teraz jest poniedziałek, 22 grudnia 2025, 11:39

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: White`s spectrum eagle prośba o pomoc w dyskryminacji
PostNapisane: wtorek, 6 sierpnia 2013, 11:10 
Pułkownik
Pułkownik

Witam kolegów ! Problem stary jak świat czyli ustawienie dyskryminacji znalazłem co nieco na ten temat na stronkach www lecz nic mi to nie pomogło,obsługa całego wykrywacza jest dosyć prosta oprócz dyskryminacji. Chciałbym ustawić akceptowany próg od +10 do + 94 (95 ponoć specjalnie się pomija bo jest na pograniczu) a odrzucić wszystko od -1 do +9. Jak wchodzę w block edit to mam następujące parametry - pierwsze pojawia się accept czyli wbijam + 10 i enter i wyskakuje mi reject i tu jest problem bo przecież powinno być accept od +10 do +94 a tu wyskoczył reject czy w ten reject wbijam to +94 ? bo jak wbiję np w ten reject +94 i kliknę enter to znów wyskakuje mi pole accept i znów kliknę enter i reject czyli mamy 2 razy accept i dwa razy reject tyle,że nie zaraz po sobie jedno accept i drugie accept tylko accept,reject,accept,reject... mam nadzieję że zrozumieliście co mam na myśli. Moje pytanie brzmii czy powinnienem to wbić jak leci czyli accept +10 , reject + 94 , accept - 1,reject +9 ? czy też accept + 10 ,reject - 1,accept +94 ,reject 9 ? Pomocy !!!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: White`s spectrum eagle prośba o pomoc w dyskryminacji
PostNapisane: wtorek, 6 sierpnia 2013, 13:57 
Generał Broni
Generał Broni

To wcale nie taki prosty wykrywacz bo to to samo co XLT,miałem spectruma ponad rok,na prawdę radze ci zakup instrukcji u Proscana koszt niewielki a to podstawa przy tym detektorze.W blok edit z tego co pamiętam to dajesz np reject od 0 i lecisz strzałką do +10 i to masz wycięte dajesz enter zmieni się na akcept i lecisz strzałką od +10 do np +94 i ten przedział masz akceptowany.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 6 sierpnia 2013, 14:01 
Pułkownik
Pułkownik

mam instrukcję od proscana ale też jest to z teorii nijak do praktyki. Dlatego prosze o kogoś z white`sem o pomoc

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 6 sierpnia 2013, 15:10 
Generał Broni
Generał Broni

czarny07 napisał(a):
mam instrukcję od proscana ale też jest to z teorii nijak do praktyki. Dlatego prosze o kogoś z white`sem o pomoc

No to nie wiem jak ci pomóc ja robiłem wszystko według instrukcji ,fakt że instrukcje czytałem kilka razy aż wszystko dobrze zrozumiałem i nauczyłem się jaka nastawa za co odpowiada.
Napisz tutaj http://www.thesaurus.com.pl/forum/index.php może cie lepiej zrozumieją to forum miłośników XLT.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 9 sierpnia 2013, 11:12 
Generał Brygady
Generał Brygady

Cześć. Co za problem? Wchodzisz w Block Edit i na danym VDI zaznaczasz wedle uznania - Accept lub Reject - > przesuwając strzałkami (na klawiaturze) w górę lub w dół zapisujesz te ustawienia dla kolejnych punktów VDI. Dla kolejnych VDI będzie przyjmowane tak długo zadane ustawienie (accept lub reject), aż sam tego nie przestawisz. Zapisywać niczego nie potrzeba - po ustawieniu po prostu pociąga się spust pinpointera do siebie i jest zrobione. Jeśli nie chce zapisać się, lub po przeskoczeniu na kolejne VDI przestawia ci się ustawienie np. z Accept na Reject, to możesz mieć problemy z kością pamięci lub próbujesz zmieniać nie w Block Edit a w Disc Edit.

Jeśli chcesz ustawić zakres +10 do +94 VDI (trochę słaby, bo będziesz miał problemy ze znajdowaniem cienkich, drobnych monet poszarpanych i ich fragmentów) to najlepiej zjechać strzałką lewą na dół -95VDI -> zaznaczyć "Reject" -> prawą strzałkę trzymać tak długo, aż dojdzie do +10VDI -> zmienić na "Accept" -> znów prawa strzałka, aż do +95 VDI - > zmienić na "Reject" -> pociągnąć spust pinpointera i masz ustawioną dyskryminację tak jak chciałeś.

Pzdr

IdeL

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 13 września 2013, 22:07 
Pułkownik
Pułkownik

IdeL napisał(a):
Jeśli chcesz ustawić zakres +10 do +94 VDI (trochę słaby, bo będziesz miał problemy ze znajdowaniem cienkich, drobnych monet poszarpanych i ich fragmentów)
IdeL

A jaki zakres proponujesz? dziękuję za zainteresowanie i pomoc

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 15 września 2013, 20:55 
Generał Brygady
Generał Brygady

czarny07 napisał(a):
IdeL napisał(a):
Jeśli chcesz ustawić zakres +10 do +94 VDI (trochę słaby, bo będziesz miał problemy ze znajdowaniem cienkich, drobnych monet poszarpanych i ich fragmentów)
IdeL

A jaki zakres proponujesz? dziękuję za zainteresowanie i pomoc

-40 do +95. Opcjonalnie możesz też włączyć -95 i -94

Pozdro

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]