Teraz jest środa, 20 sierpnia 2025, 06:40

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Garrett At Gold + Pro-Pointer + Digger.
PostNapisane: czwartek, 24 października 2013, 17:05 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Zakupiłem niedawno taki zestaw:Garrett At Gold z cewką 5" x 8" DD PROformance + Pro-Pointer + Digger. Byłem już na pierwszej wyprawie. Pierwsze wrażenia pozytywne. Jak na pierwszy raz pięć fantów to chyba nieźle. Wie ktoś gdzie dokupić do niego osłonę cewki 5" x 8" DD PROformance ? Szukam także torby albo plecaka na wykrywacz (długość 110 cm) . Chce też dokupić saperkę (bo kopanie diggerem na większą głębokość jest meczące i zajmuje czas ) i dobre buty (wygodne i nie przemakalne). Jaką cewkę dokupić ? Proszę też o rady dotyczące obsługi sprzętu. Czym czyścić , jakich baterii lub akumulatorków używać, co ewentualnie jeszcze dokupić.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Garrett At Gold + Pro-Pointer + Digger.
PostNapisane: czwartek, 24 października 2013, 17:16 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Akumulatorki najlepiej sanyo eneloop pokrowiec ponoć z wędki pasuje ja miałem uszyty na miarę ze starej kurtki przeciwdeszczowej .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 24 października 2013, 19:31 
Starszy Sierżant Sztabowy
Starszy Sierżant Sztabowy

Ze sprzętu do kopania to najlepiej coś z Fiskarsa.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 24 października 2013, 19:56 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

orion045 napisał(a):
Zakupiłem niedawno taki zestaw:Garrett At Gold z cewką 5" x 8" DD PROformance + Pro-Pointer + Digger. Byłem już na pierwszej wyprawie. Pierwsze wrażenia pozytywne. Jak na pierwszy raz pięć fantów to chyba nieźle. Wie ktoś gdzie dokupić do niego osłonę cewki 5" x 8" DD PROformance ? Szukam także torby albo plecaka na wykrywacz (długość 110 cm) . Chce też dokupić saperkę (bo kopanie diggerem na większą głębokość jest meczące i zajmuje czas ) i dobre buty (wygodne i nie przemakalne). Jaką cewkę dokupić ? Proszę też o rady dotyczące obsługi sprzętu. Czym czyścić , jakich baterii lub akumulatorków używać, co ewentualnie jeszcze dokupić.

Osłony cewki dostaniesz u przedstawicieli Garretta w Polsce. Torba, plecak podobnie nie będzie problemem. Wątek o saperkach znajdziesz na forum... jest w 100% wyczerpujący temat narzędzi do kopania. Cewkę zostaw fabryczną na początek spokojnie wystarczy. O akumulatorkach jest także osobny wątek. W przypadku AT Gold miękka szmatka i woda z kranu wystarczą. Możesz go płukać bezpośrednio pod słupem wody.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 25 października 2013, 21:54 
Porucznik
Porucznik

Osłona jest na ebayu, np. http://www.ebay.pl/itm/Garrett-Sondensc ... 7#shpCntId natomiast w Polsce uzyskałem info, że będzie w Talcomp, ale dopiero w 2 połowie listopada.

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]