Witam, jako że od tygodnia jestem posiadaczem Euroace i bylem na kilku testach w terenie spotkałem się ze wzbudzaniem wykrywki przy ustawieniu czułości na max, na necie jest dużo zapytań dlaczego euroace się wzbudza itp a jako przyczynę podaje się raz sondę DD a raz mocowanie kabla sondy z puszka elektroniki. Jest łatwy sposób żeby temu zaradzić i chodzić sobie spokojnie na max czułości.
Tym sposobem rozwiążemy też największy problem" kanarków" mianowicie ich kolor który widać prawie z km:P
Sposób jest następujący i odpowiedni tylko dla ludzi którzy nie składają sprzętu po zakończonym wypadzie w teren:
- jeden wykrywacz Garret Ace
- trochę wolnego czasu
- rolka taśmy maskującej do broni (polecam fora na temat ASG która taśma jest najlepsza) koszt ok 20 - 30zł
Wykonanie:
- regulujemy sobie stelaż do odpowiadającej nam wysokości
- okręcamy kabel sondy tak żeby dobrze przylegał do stelaża
- owijamy dokładnie taśma zaczynając od sondy kończąc przy puszce elektroniki ( ważne żeby przy sondzie i puszcze taśma mocno dociskała kabel do stelaża)
- bierzemy piwko i idziemy w teren żeby sprawdzić efekt naszej pracy
Taśmy maskujące są elastyczne i ich praktyczne zastosowanie nie ogranicza się do pozbycia wyżej wymienionego problemu to także zabezpieczają sprzęt przed uszkodzeniami i procentuje to potem przy sprzedaży. Co do oklejania puszki elektroniki to też nie ma z tym problemu i można uzyskać fajny elekt w przypadku kanarków.
Mam nadzieję że ta porada okaże się pomocna :1 powodzenia w rozwijaniu tego ciekawego hobby :8)
[ img ][ img ][ img ][ img ][ img ]