Myrwyss napisał(a):
U mnie niestety wchodzi 8 paluszków... a raczej wchodziło bo przerobiłem na ogniwa Li-Ion i tylko co kilka dni podładuje 15 minut. Do tego napięcie znamionowe mam prawie 13v
To dobry pomysł z tymi li-ion pochwal się do czego zastosowałeś jak ładujesz jakie ogniwa , czy pakiet jaka ładowarka jakie zabezpieczenie.
Na Ebayu do etracka explorera jest kpl li ion z ładowarką za ok650pln+przesyłka.
fazi276 napisał(a):
Wiem że jest na 4 tzw paluszki. Kupując akumulatorki które mają napięcie 1,2v a tradycyjne paluszki 1,5v. Czy to nie ma wpływu na prace wykrywacza np. zasięg? Gdzieś znalazłem jakieś kanadyjskie baterie do ładowania ale nie akumulatorki na napięcie 1,5 volta i chyba 2200mA. Czy ktoś może próbował ten wynalazek?
Chodzi ci o ładowarkę firmy Not Only TV-kup lepiej dobrą ładowarkę SERII BC i dobre ogniwa eneloopy lub maxelle 2500mAh bo są w dobrych pieniądzach( nowa seria około 25pln na alle .
Są wykrywki np Minelab Sovereign lub muskeeter gdzie org pakiet aku ma 10 szt ogniw a pojemnik na baterie 8 ( w obu przypadkach wychodzi nominalnie 12V)ludzie zamiast baterii wkładają 8szt aku i brakuje zasilania po godzinie łażenia, dlatego dobre ogniwa to podstawa.
Garrett np. EuroAce poniżej 2 kreski zasilania zaczyna być niestabilny.