Teraz jest środa, 6 sierpnia 2025, 20:49

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Golden Mask 4 PRO Wireless 103
PostNapisane: czwartek, 26 września 2013, 22:03 
Generał Brygady
Generał Brygady

panowie co sądzicie o tym sprzecie???

http://xn--mocnysygna-j0b.pl/pl/p/Golde ... ss-103/111

na YT jest prezentacja,czy moze ktos juz smiga z tym sprzetem i moze podzieli sie wrazeniami..

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Golden Mask 4 PRO Wireless 103
PostNapisane: piątek, 27 września 2013, 06:58 
Kapitan
Kapitan

jakieś dwa miechy temu były nówki na alle... w promocyjnych cenach, ale teraz widzę, że co jakiś czas pojawiają się spowrotem w dziale używane :roll:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 27 września 2013, 09:14 
Moderator
Moderator

Ja przez krótki czas używałem GM 1+ HF i muszę powiedzieć że byłem pod wrażeniem ,za takie pieniądze nic lepszego się chyba nie dostanie ( na kolorową " drobnicę" ) .Od dawna przymierzam się do GM 4 jednak z moim aktualnym wykrywaczem czuję się bardzo dobrze więc wydanie tych 1800-2000zł na przetestowanie i wyrobienie sobie opinii trochę mi nie pasuje . Ceny na znanym portalu aukcyjnym są niskie ( w porównaniu z np. Czechami ) jednak brakuje promocji by te wykrywacze stały się w Polsce popularne ( podobnie jak Vista ) .Na razie króluje w Polsce kanarek i Rutus , polecam fora w UK - wygląda że jest tam wielu zadowolonych użytkowników.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 27 września 2013, 21:51 
Porucznik
Porucznik

Obawiam się czy to nie taki bułgarski armand

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 27 września 2013, 22:00 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

prymek napisał(a):
Ja przez krótki czas używałem GM 1+ HF i muszę powiedzieć że byłem pod wrażeniem ,za takie pieniądze nic lepszego się chyba nie dostanie ( na kolorową " drobnicę" ) .Od dawna przymierzam się do GM 4 jednak z moim aktualnym wykrywaczem czuję się bardzo dobrze więc wydanie tych 1800-2000zł na przetestowanie i wyrobienie sobie opinii trochę mi nie pasuje . Ceny na znanym portalu aukcyjnym są niskie ( w porównaniu z np. Czechami ) jednak brakuje promocji by te wykrywacze stały się w Polsce popularne ( podobnie jak Vista ) .Na razie króluje w Polsce kanarek i Rutus , polecam fora w UK - wygląda że jest tam wielu zadowolonych użytkowników.

Święte słowa. Ja zdecydowałem się na Vistę, mimo, że wszyscy odradzali, bo nie wiadomo jak to będzie działać, co z serwisem, co z osiągami... sprzęt bije na głowę jeśli chodzi o szybkość tzw. recovery i głębokość wszelkiej maści kombajny za znacznie większą kasę, oczywiście ma też swoje wady jak brak wyświetlacza i niestety kopiemy więcej jak dobrze nie osłuchamy obiektu. Pod tym względem jest trudniej. O czymś takim jak mała masa i świetne wyważenie nie wspomnę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 2 października 2013, 22:17 
Porucznik
Porucznik

Kolego możesz coś więcej napisac o viście, jak ze stabilnoscia, zasiegami jakościa wykonania itp.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 2 października 2013, 22:37 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Solo8 napisał(a):
Kolego możesz coś więcej napisac o viście, jak ze stabilnoscia, zasiegami jakościa wykonania itp.

Jakość wykonania nie powala. Jest wystarczająca. Urządzenie przy częstym i dokładnym strojeniu do gruntu jest bardzo stabilnie i ciche.

Zasięgi powalają na kolana... czego po cenie i jakości wykonania nie powinno się spodziewać.

Czas reakcji odświeżania sygnału oraz brak maskowania przez żelazo powodują, że urządzenie bije o klasę droższe urządzenia. Droższe 3-krotnie.

Ma też swoje wady... przy wysoko zmineralizowanej glebie będzie mniej stabilne, oraz nakopiemy się więcej - bo brakuje wyświetlacza VDI.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 3 października 2013, 08:34 
Moderator
Moderator

a jak to wygląda z Vistą w mokrej lub wysokiej trawie ? jak ze stabilnością ? nie wzbudza się ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 3 października 2013, 08:43 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

prymek napisał(a):
a jak to wygląda z Vistą w mokrej lub wysokiej trawie ? jak ze stabilnością ? nie wzbudza się ?

Nie jeśli jest dobrze dostrojona do gruntu. Na nowych cewkach DD to zjawisko praktycznie nie występuje.

W pierwszej wersji na starej cewce 11" były z tym problemy, do tego dochodził wadliwy kabel, który potęgował tego typu efekty.

Prośba o pisanie w innym wątku lub na PW. To jest zupełnie inny temat. I tak już przesadziłem i admini nabiją mnie na pal ;)

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]