pacian napisał(a):
prymek napisał(a):
To fakt jest zupełnie inny, bardzo dobrze działa w silnie zmineralizowanej glebie ( nie mylić z zaśmieceniem żelazem ) , dźwięk kosmicznego fletu który kiedyś mi nie odpowiadał teraz kocham , jasne że GMP jest bezkonkurencyjny w szybkości reakcji na kolorki w żelazie ale z tym ME2 nie jest tak źle ( 99% czasu chodzę bez dyskryminacji ( iron mask -16 ) , z czułością manualną i ręcznym noise cancel 1.2 lub 4 - akceptuję hałas żelaza - baterie wykonczone w 6 godzin) , zauważyłem też niesamowitą skuteczność ex-a w wykrywania mikrokolorków ( poniżej 4mm ) mam wrażenie że mimo wszystko jest w tym lepszy niż GMP ( trochę dziwne ? )
Mój stały współ-kopacz ma GMP z cewką 27cm , podczas całodziennego kopania na podgórskich łąkach był remis ilościowo - jakościowy , podczas następnych całodziennych poszukiwań w miejscach które bym określił na bardzo zaśmiecone żelazem przegrałem w ilości monet , wygrałem w ilości guzików a w plombach był remis.
Teraz to moda na minelaba trochę się skończyła i można tanio kupić bo ludzie deus-y kupują ale w moich glebach deus z cewką 9 cali nie wykryje groszówki na 25cm w żadnym trybie - na żadnych ustawieniach a ex2 wykryje
A ja myślę że nigdy nie wyciągłeś groszówki z 25 cm i śmiem twierdzić że niczym już jej nie wyciagniesz. Sory ale zabawne są dla mnie te testy bo nijak ma się to w praktyce.
Chyba masz rację - nie pamiętam żebym wykopał grosza na 25cm ale teoretycznie bym mógł wykopać bo daje sygnał z 25cm ( w trudnej zmineralizowanej glebie ) , choć słaby ale powtarzalny i nadający się do kopania , deus nie był w stanie wykryć tej monetki w wszelkich możliwych ustawieniach włącznie z zaniżeniem wartości gruntu o 4 jednostki , monetkę wykrył natomiast GMP , goldmaxx mk1 nie wykrył i nie wykrył Tejon.
Jak tak bardzo mi nie wierzysz to mogę to udowodnić i zrobić filmik z wykrycia , wydobycia i zmierzenia głębokości