Teraz jest piątek, 29 sierpnia 2025, 23:45

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: CTX E-Trac Tejon Nexus Golden mask 4 - test na duże fanty
PostNapisane: niedziela, 1 grudnia 2013, 17:35 
Moderator
Moderator

fajny film - mi się podoba - chyba e-trac wygrał a wygląda że moda na Minelab-y minęła...
http://youtu.be/3vn9rEQRXXQ

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: CTX E-Trac Tejon Nexus Golden mask 4 - test na duże fant
PostNapisane: niedziela, 1 grudnia 2013, 20:52 
Major
Major

tylko jaka wielka cewka w tym e-trac'u bo to na pewno nie 11DD :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 1 grudnia 2013, 21:54 
Moderator
Moderator

Detech ultimate 13 cali - popularna i chwalona cewka fbs

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 2 grudnia 2013, 18:32 
Podporucznik
Podporucznik

O prymek przesiadłeś się na explorera :o
Podziel się wrażeniami, GMP był pewnie nieco inny? :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 2 grudnia 2013, 21:06 
Moderator
Moderator

To fakt jest zupełnie inny, bardzo dobrze działa w silnie zmineralizowanej glebie ( nie mylić z zaśmieceniem żelazem ) , dźwięk kosmicznego fletu który kiedyś mi nie odpowiadał teraz kocham , jasne że GMP jest bezkonkurencyjny w szybkości reakcji na kolorki w żelazie ale z tym ME2 nie jest tak źle ( 99% czasu chodzę bez dyskryminacji ( iron mask -16 ) , z czułością manualną i ręcznym noise cancel 1.2 lub 4 - akceptuję hałas żelaza - baterie wykonczone w 6 godzin) , zauważyłem też niesamowitą skuteczność ex-a w wykrywania mikrokolorków ( poniżej 4mm ) mam wrażenie że mimo wszystko jest w tym lepszy niż GMP ( trochę dziwne ? )
Mój stały współ-kopacz ma GMP z cewką 27cm , podczas całodziennego kopania na podgórskich łąkach był remis ilościowo - jakościowy , podczas następnych całodziennych poszukiwań w miejscach które bym określił na bardzo zaśmiecone żelazem przegrałem w ilości monet , wygrałem w ilości guzików a w plombach był remis.
Teraz to moda na minelaba trochę się skończyła i można tanio kupić bo ludzie deus-y kupują ale w moich glebach deus z cewką 9 cali nie wykryje groszówki na 25cm w żadnym trybie - na żadnych ustawieniach a ex2 wykryje

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 4 grudnia 2013, 23:58 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Trochę mija się z celem branie do testów zasięgowych Golden Maska 4. To wykrywacz na zaśmiecone tereny, bardzo szybki i płytszy np. od Golden Mask 3 + Powerbox

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 5 grudnia 2013, 01:06 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

prymek napisał(a):
To fakt jest zupełnie inny, bardzo dobrze działa w silnie zmineralizowanej glebie ( nie mylić z zaśmieceniem żelazem ) , dźwięk kosmicznego fletu który kiedyś mi nie odpowiadał teraz kocham , jasne że GMP jest bezkonkurencyjny w szybkości reakcji na kolorki w żelazie ale z tym ME2 nie jest tak źle ( 99% czasu chodzę bez dyskryminacji ( iron mask -16 ) , z czułością manualną i ręcznym noise cancel 1.2 lub 4 - akceptuję hałas żelaza - baterie wykonczone w 6 godzin) , zauważyłem też niesamowitą skuteczność ex-a w wykrywania mikrokolorków ( poniżej 4mm ) mam wrażenie że mimo wszystko jest w tym lepszy niż GMP ( trochę dziwne ? )
Mój stały współ-kopacz ma GMP z cewką 27cm , podczas całodziennego kopania na podgórskich łąkach był remis ilościowo - jakościowy , podczas następnych całodziennych poszukiwań w miejscach które bym określił na bardzo zaśmiecone żelazem przegrałem w ilości monet , wygrałem w ilości guzików a w plombach był remis.
Teraz to moda na minelaba trochę się skończyła i można tanio kupić bo ludzie deus-y kupują ale w moich glebach deus z cewką 9 cali nie wykryje groszówki na 25cm w żadnym trybie - na żadnych ustawieniach a ex2 wykryje

A ja myślę że nigdy nie wyciągłeś groszówki z 25 cm i śmiem twierdzić że niczym już jej nie wyciagniesz. Sory ale zabawne są dla mnie te testy bo nijak ma się to w praktyce.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 5 grudnia 2013, 01:09 
Generał Broni
Generał Broni

Groszowke z 25 cm - bez problemu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 5 grudnia 2013, 08:58 
Moderator
Moderator

pacian napisał(a):
prymek napisał(a):

A ja myślę że nigdy nie wyciągłeś groszówki z 25 cm i śmiem twierdzić że niczym już jej nie wyciagniesz. Sory ale zabawne są dla mnie te testy bo nijak ma się to w praktyce.

Chyba masz rację - nie pamiętam żebym wykopał grosza na 25cm ale teoretycznie bym mógł wykopać bo daje sygnał z 25cm ( w trudnej zmineralizowanej glebie ) , choć słaby ale powtarzalny i nadający się do kopania , deus nie był w stanie wykryć tej monetki w wszelkich możliwych ustawieniach włącznie z zaniżeniem wartości gruntu o 4 jednostki , monetkę wykrył natomiast GMP , goldmaxx mk1 nie wykrył i nie wykrył Tejon.
Jak tak bardzo mi nie wierzysz to mogę to udowodnić i zrobić filmik z wykrycia , wydobycia i zmierzenia głębokości

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 5 grudnia 2013, 16:31 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Jeśli GMP jest taki dobry (z opinii posiadaczy i Twojej)czyli maskowanie jedne z najlepszych jeśli nie najlepsze, zasięg również czołówka, to czemu się przesiadłeś na EX? Jeśli to nie tajemnica oczywiście.

Pozdrawiam :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 5 grudnia 2013, 17:52 
Generał Broni
Generał Broni

Rupcio napisał(a):
Jeśli GMP jest taki dobry (z opinii posiadaczy i Twojej)czyli maskowanie jedne z najlepszych jeśli nie najlepsze, zasięg również czołówka, to czemu się przesiadłeś na EX? Jeśli to nie tajemnica oczywiście.

Pozdrawiam :)

Explorer jest jeszcze glebszy ( w pewnych sytuacjach). Rzecz w tym, ze jesli GMP/MK1 zasieg bedzie porownywalny do EX jesli mamy do czynienia z naprawde malymi monetami, to juz jesli chodzi o troszke grubsze monety i artefakty to jednak Ex bedzie mial przewage. Jednym slowem GMP do przeszukania w miare szybko i wyciagniecie wszystkiego sposrod smieci, ciagle jednak z zadawalajacej glebokosci i poprawiamy Ex, zeby wyluskac jeszcze troche. Przez lata mialem juz wiele wykrywaczy, zaznaczam, ze minelaby nie byly tymi najskuteczniejszym (w rankingu ilosc sreberek na wypad prowadzi zupelnie inny wykrywacz, na drugim miejscu GMP/MK1 na zmiane), to jednak zawsze wracam do minelabow, bo zaden wykrywacz nie byl w stanie siegnac tak gleboko.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 5 grudnia 2013, 17:53 
Moderator
Moderator

to proste - lubię wymieniać i poznawać nowe wykrywacze , w ciągu 20 lat kopania miałem ich przeszło 20 , ex2 nie jest moim ostatnim wykrywaczem ( ale mi się podoba i nie piszę że najlepszy ) prędzej czy później sprzedam i kupię coś nowego - nie przywiązuję się a po czasie wykrywacz mi się nudzi - kupuję następny zwykle używany po to by nie trać zbyt dużo kasy , opinie o wykrywaczach na forach internetowych są subiektywne i często mało w nich prawdy - szczególnie na polskich trzeba kupić sprzęt i sprawdzić samemu , GMP to ścisła czołówka - miałam już dwa + mk1 chętnie wrócę do niego za jakiś czas tak jak do Tejona , mxt , Vaquero itd.
podsumowując ludzie zmieniają samochody , telefony , kobiety a ja zmieniam wykrywacze bo lubię...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 5 grudnia 2013, 18:24 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

dziękuję za konkretną odpowiedź Cehaigrek oraz Prymek . :zdr

Pozdrawiam.

PS. Czy kolega Cehaigrek mógłby mi zdradzić numer 1 przed GMP :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 5 grudnia 2013, 18:28 
Generał Broni
Generał Broni

Rupcio napisał(a):

PS. Czy kolega Cehaigrek mógłby mi zdradzić numer 1 przed GMP :D

I tak nie uwierzycie albo bedziecie sie smiac (nie jest to kanarek albo chinczyk, zeby rozwiac watpliwosci) :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 5 grudnia 2013, 18:39 
Porucznik
Porucznik

Ciekaw jestem czy Deus da radę sięgnąć groszówkę na nowej 11'tce. Testy były robione na 9'tce, to chyba najmniejsza sonda w testowanych detektorach?. Proszę mnie poprawić jeśli się mylę.

Ostatnio edytowano czwartek, 5 grudnia 2013, 19:07 przez wirus, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]