Teraz jest sobota, 2 sierpnia 2025, 22:49

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Teknetics T2 LTD
PostNapisane: sobota, 2 listopada 2013, 12:04 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Witam Kolegów. Myślę nad zmianą wykrywacza, obecnie śmigam z Rutusem Optima 2.0.Szukam wykrywacza nowego tak do 3tys (bez vatu). Po głowie chodzi mi Teknetics T2 LTD. Czy odczuje znaczną poprawę zasięgów, poprawę związaną ze stabilnością pracy, dyskryminacją itp. Od 3 tygodni szperam po necie, przeczytałem chyba wszystkie posty, ale dla odświeżenia tematu zakładam Własny .Może któryś z Kolegów śmiga z w/w wykrywaczem, i podzieli się doświadczeniem.
Może w tym przedziale cenowym, znajdę coś lepszego?. Chodzę tylko na drobnice, tak po 7h-8h,więc w grę wchodzi tylko coś lekkiego.
Będę bardzo wdzięczny, za pomoc.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Teknetics T2 LTD
PostNapisane: niedziela, 24 listopada 2013, 17:14 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Witam, mam(mialem) to szczescie ze moglem uzywac trzy wykrywacze teknitecsa:delta,omega i obecnie T2 LTD. T2 uzywam ok. 4 miesiecy mimo ze nadal sie "ucze" moge napisac ze doswiadczenia z poprzednich wykrywaczy bardzo sie przydaly,pewne zachowania T2 (popiskiwanie)mnie nie zaskoczyly negatywnie. T2 jest na tle wymienionych wykrywaczy, BARDZO szybki ,stabilny i nie oszukuje zbyt czesto(chodzi o zelazo ktore udaje kolor) W moich testach jest rewelacyjna wykrywka,potrafi zaznaczyc kolor lezacy tuz (i na) przy zardzewialym gwozdziu. Ale to tylko test,w terenie jest rownie dobrze mysle ze w ok.15cm( ja) nic nie omine. Nie rzadko zaskakuje mnie jego zasieg,choc nie jest to dla mnie priorytet, i wydlubie mala monete z glebszego dolka. Ogolnie mam zdecydowanie wiecej czytelnych tzw. "sygnalow monetkowych" niz np. w omedze.Z przyjemnoscia i z sukcesami uzywam T2. W finansach duzo ponizej ceny sklepowej jest to b.dobry wykrywacz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 6 stycznia 2014, 20:05 
Szeregowy
Szeregowy

Także jestem użytkownikiem T2 SE,i również uważam go za świetny sprzęt.Biegam z nim 3 rok,i nie zamierzam zmieniać.Wcześniej śmigałem na MINELABACH Terra70,Sovereign gt,Safari.T2 jest dla mnie najlepszy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 6 stycznia 2014, 22:48 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Witam. Latam z Optimą - tak jak Ty i bardzo często chodzimy w grupie z kolegą, który od ponad 1,5 roku używa Fishera 75 LTD ( prawie to samo co Teknetics T2 LTD). Efekty mamy podobne z lekką przewagą optimy :) . Trochę z tym fisherem pobiegałem (ale to nie uprawnia mnie do jakichkolwiek o nim opinii) i mi pasuje - ale ja bym nie dołożył tyle kasy, bo sprzęty w zachowaniu podobne. Ale to tylko moja opinia! Jedyne co na dzisiaj chodzi mi po głowie to Deus i to tylko ze względu na ergonomię pracy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 stycznia 2014, 13:59 
Generał Broni
Generał Broni

A na jakich ustawieniach kolega chodził na tym F75 LTD ?? Chodzi mi o poziom SENS, DISC i rodzaj programu DE, bP, JE :)
Oczywiście da się tak ustawić F75 żeby miał osiągi gorsze od Optimy :D
Waga i wyważenie na korzyść T2 moim zdaniem - przy dłuższym (ciągłym) użytkowaniu.

Pamiętać należy że szczęście to podstawa - już nie raz EuroAce miał lepszy wyniki niż XLT czy F75 :lol:

Wracając do tematu.
Znaczna poprawa zasięgów może wystąpić przy wyborze odpowiedniego trybu oraz pracy na granicy stabilności, stabilność pewnie będzie zbliżona ale to właśnie mocno podkręcony T2 / F75 daje przysłowiowego "czadu", myślę że oba sprzęty będą "kłamać" na dużym żelazie z racji wysokiej częstotliwości pracy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 stycznia 2014, 22:10 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Ja już postanowiłem Teknetics T2 SE :)Pozdrawiam....Jak pogoda się zepsuje optimka będzie na sprzedaż:)Na pewno kolegów poinformuje..

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]