Teraz jest czwartek, 24 lipca 2025, 05:23

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Minelab e-trac jeszcze kilka pytań.?
PostNapisane: wtorek, 7 stycznia 2014, 08:58 
Podporucznik
Podporucznik

Witam. Mam zamiar kupić e-traca ale przed tym chciałbym się dowiedzieć kilku rzeczy od doświadczonych kolegów.Czytając rożne fora niektórzy piszą że trzeba z nim chodzic wolno, czy to prawda? Poprzednio miałem Proximę a jeszcze wczesniej exII i tymi wykrywaczami chodziłem z normalną szybkością (.chodzi mi o przemiatanie cewką nad ziemią). I drugie pytanie czy powiedzmy idąc w polu na standardowych ustwieniach e-trac "złapie" powiedzmy banke na mleko zakopaną na ok.1m.. A może zamiast e traca wzięli byscie deusa. jak miał bym go brac to tylko z dużą cewką ? Prosze o jakąś radę.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Minelab e-trac jeszcze kilka pytań.?
PostNapisane: wtorek, 7 stycznia 2014, 15:07 
Podporucznik
Podporucznik

Zalezy co rozumiec pod pojeciem WOLNO.Jesli miales Explorera i chodzilo ci sie dobrze to mozesz brac E-TRACA szybko go ogarniesz a i jest troszke szybszy od Exa.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 stycznia 2014, 15:39 
Podporucznik
Podporucznik

Witam. "Wolno" mam na mysli (nie wiem jak to ująć słowami) ale powiedzmy że np. przy proximie czy wczesniej jak miałem exII to czas przemieszczania cewki wynosił np.1sekundę na metr...i czytając jak niektórzy piszą swoje opinie odnośnie szybkości e-traca to się zastanawiam jak jest w rzeczywistości.. Czy chodząc z nim tak samo szybko się macha cewką jak w ww. czy trzeba machać wolniej np.2s/metr żeby wykrywacz łapał fanty?. A czy Kolego tak jak pytałem wczesniej złapie nim cos głębiej.? Dzięki za info..

Ps. Sorry za byc może głupi dobor słow ale nie wiedziałem jak prościej wyjaśnić o co mi chodzi z tą szybkością.
Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 stycznia 2014, 19:23 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Ja polece ten programik. http://www.minelab.com/__files/f/9429/s ... rac-en.exe Jest to symulator e-traca. Teraz jak go pobrałem to mysle ze nie jest to wykrywacz dla mnie :D Za dużo tego

Jezeli pierwszy nie działa na tej stronie
http://www.minelab.com/products/treasur ... c?view=faq macie na dole to

E-TRAC Em is a simulation tool developed by Minelab enthusiast Max Derouen and provides insight into the functionality of Minelabs E-TRAC metal detector. E-TRAC Em allows you to experiment with E-TRAC functionality, as well as, add targets and patterns to suit your requirements. Please note: E-TRAC Em is not a Minelab product and use of this software is governed by the terms of the end user license agreement, if any, which accompanies or is included with the software "License Agreement". Minelab provides this software to you as-is for your convenience. It is not endorsed, warranted or supported by Minelab. In no event shall Minelab be liable for any special, indirect or consequential damages as a result of downloading and/or use of this software.

Pod spodem jest link

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 8 stycznia 2014, 07:36 
Podporucznik
Podporucznik

Da sie nim szukac i szybciej ale w ten sposob omijasz niektore przedmioty

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 8 stycznia 2014, 07:44 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

lepiej się nie śpieszyć,w naszym hobby pożądane jest w miarę powolne czesanie terenu na pewno bardziej ci się to będzie opłacało niż machanie cewką jak byś komary odganiał.A jeżeli chodzi o e-traca to jest szybszy od exII i banieczkę ci też pokaże,jego waga i tak nie pozwoli ci na szaleństwo z szybkością przemiatania

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 8 stycznia 2014, 08:00 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

etrac jest bardzo prosty w uzytkowaniu, mimo ze pierwsze wrazenie jest frapujace:)banieczke na all metal i z 2 metrów siegnie, kwestia ustawienia- testy w powietrzu na duzej cewce banka bokiem i na pewno bedzie silny sygnal, kiedys taki test robiłem na węższej rurze kanalizacyjnej:). W zaleznosci od programu czy auto czy manualny ect mozesz miec zupełnie inne urzadzenie w ręku

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 12 stycznia 2014, 23:40 
Major
Major

alex_2013 napisał(a):
etrac jest bardzo prosty w uzytkowaniu, mimo ze pierwsze wrazenie jest frapujace:) W zaleznosci od programu czy auto czy manualny ect mozesz miec zupełnie inne urzadzenie w ręku

A czy w jakiś sposób ustawiacie go pod konkretny teren czy raczej nie ma on takiej opcji tylko zakłócenia ew

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 13 stycznia 2014, 07:53 
Podporucznik
Podporucznik

alex_2013 napisał(a):
etrac jest bardzo prosty w uzytkowaniu, mimo ze pierwsze wrazenie jest frapujace:)banieczke na all metal i z 2 metrów siegnie, kwestia ustawienia- testy w powietrzu na duzej cewce banka bokiem i na pewno bedzie silny sygnal, kiedys taki test robiłem na węższej rurze kanalizacyjnej:). W zaleznosci od programu czy auto czy manualny ect mozesz miec zupełnie inne urzadzenie w ręku

No banieczke z 2 metrow to chyba przesada,mialem E-TRACA dlugo ale takich cudow nie robil.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 13 stycznia 2014, 21:33 
Major
Major

Zgadzam się, że raczej te 2 metry to przesada lekka ale z 1m spokojnie pociągnie

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 13 stycznia 2014, 21:59 
Kapitan
Kapitan

Testowałem zasięg Etraca na kanister 20l."na pewno" pisze się oddzielnie - błąd ortograficzny!!! było to ponad 1.2 metra.
Jak warunki pozwolą przy okazji powtórzę test.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 13 stycznia 2014, 23:22 
Podporucznik
Podporucznik

Dzięki Koledzy za info. Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 14 stycznia 2014, 14:33 
Major
Major

Czy istnieje możliwość przyciemnienia ekranu ETracka w momencie włączenia jego podświetlenia, czyli chodzi o to aby tak mocno nie świecił w nocy. Nie mam na myśli tego że można mu zakleić taśmą część wyświetlacza :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 14 stycznia 2014, 21:19 
Kapitan
Kapitan

gigo75 napisał(a):
Czy istnieje możliwość przyciemnienia ekranu ETracka w momencie włączenia jego podświetlenia, czyli chodzi o to aby tak mocno nie świecił w nocy. Nie mam na myśli tego że można mu zakleić taśmą część wyświetlacza :lol:

Nie istnieje .Można przykleić na wyświetlacz przyciemnianą folie,albo nie włanczać i reagować na dzwięki.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 14 stycznia 2014, 21:40 
Major
Major

Oczywista że dźwięki to podstawa, ale zerknąć na cyferki nie zaszkodzi a w nocy mocno widać. Zaklejam trochę ekran taśmą ale może ktoś ma patent inny, w ogóle to samo włączanie tym mikro przyciskiem jest niewygodne więc rzadko korzystam ale korzystam jednak

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]