Przychodzi powoli czas na nową wykrywkę. Kopię od dwóch lat ace250, wybór właściwie już padł, będzie to na 99% Golden Mask, tyle, że waham się nad modelem. Najpierw miał być GM4 ze standardową cewką 10.5, dodatkowo cewka detecha 10x12, osłony na cewki i elektroniki za prawie 2,5 tyś razem, ale jest jeszcze model GM3+Power Box ze zwiększonym zasięgiem. Wolałbym 2,5 tyś nie przekraczać. Na temat GM4 wyczytałem już chyba wszystko przez ostatni miesiąc, za dużo tego nie ma, filmów też jak na lekarstwo, niestety nie spotkałem nikogo z tym wykrywaczem, moja wiedza opiera się na necie. Niestety na temat GM3+Power Box jest jeszcze mniej informacji. Taki sam zestaw cewek będzie w podobnej cenie. Z racji innych częstotliwości na kolorową drobnicę pewnie będzie lepszy GM4, militarka mnie mało interesuje, ale może ten dodatkowy zasięg w GM3 robi dużo dobrego również na kolor? Jest jeszcze model GM4 + Power Box, ale sprzedawany jak widzę tylko poza granicami naszego kraju.
Chętnie posłucham kogoś bardziej doświadczonego co myśli na temat porównania tych modeli, bo chyba nie znajdę nikogo kto ich używał i ma fizyczne porównanie. Chodzę po polach, gdzie już przeszły całe tabuny kopaczy i nadal chodzą, więc potrzebuję trochę głębszego sprzętu niż standardowy, teren zaśmiecony jest umiarkowanie, po ace250 i tak kopię każdy sygnał powyżej żelaza.
|