Teraz jest środa, 13 sierpnia 2025, 17:58

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Golden Mask 4, a Golden Mask 3 Power Box wybór wykrywki
PostNapisane: poniedziałek, 7 kwietnia 2014, 13:58 
Plutonowy
Plutonowy

Przychodzi powoli czas na nową wykrywkę. Kopię od dwóch lat ace250, wybór właściwie już padł, będzie to na 99% Golden Mask, tyle, że waham się nad modelem.
Najpierw miał być GM4 ze standardową cewką 10.5, dodatkowo cewka detecha 10x12, osłony na cewki i elektroniki za prawie 2,5 tyś razem, ale jest jeszcze model GM3+Power Box ze zwiększonym zasięgiem. Wolałbym 2,5 tyś nie przekraczać.
Na temat GM4 wyczytałem już chyba wszystko przez ostatni miesiąc, za dużo tego nie ma, filmów też jak na lekarstwo, niestety nie spotkałem nikogo z tym wykrywaczem, moja wiedza opiera się na necie.
Niestety na temat GM3+Power Box jest jeszcze mniej informacji. Taki sam zestaw cewek będzie w podobnej cenie. Z racji innych częstotliwości na kolorową drobnicę pewnie będzie lepszy GM4, militarka mnie mało interesuje, ale może ten dodatkowy zasięg w GM3 robi dużo dobrego również na kolor?
Jest jeszcze model GM4 + Power Box, ale sprzedawany jak widzę tylko poza granicami naszego kraju.

Chętnie posłucham kogoś bardziej doświadczonego co myśli na temat porównania tych modeli, bo chyba nie znajdę nikogo kto ich używał i ma fizyczne porównanie.
Chodzę po polach, gdzie już przeszły całe tabuny kopaczy i nadal chodzą, więc potrzebuję trochę głębszego sprzętu niż standardowy, teren zaśmiecony jest umiarkowanie, po ace250 i tak kopię każdy sygnał powyżej żelaza.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Golden Mask 4, a Golden Mask 3 Power Box wybór wykrywki
PostNapisane: poniedziałek, 7 kwietnia 2014, 16:33 
Moderator
Moderator

Jeśli drobnica to GM4 ja bym sugerował z cewką 9 cali spider ale mogła by być też SEF 12x10 cali , na razie kup tylko z jedną cewką , nie kupuj słuchawek WS , nie kupuj osłon na elektronikę i przedział bateryjny bo są badziewne , natomiast koniecznie kup osłonę na cewkę - cena poniżej 2000zł może nawet bliżej 1800zł . Co do GM3+ to czytałem że prawdopodobnie wyjdzie też w "nowej budzie " więc może lepiej poczekać , w GM3+ audio w multitonie jest trochę inne ( mnie w GM4 bardziej się podoba ) , tak na chłopski rozum to GM4 jest znacznie bardziej popularny i radzę iść za instynktem stadnym i go kupić.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 7 kwietnia 2014, 18:02 
Generał Brygady
Generał Brygady

Jeżeli chodzi o drobnicę to GM4 bez słuchawek i z cewką 9 spider.

Posiadam i bardzo polecam :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 7 kwietnia 2014, 20:44 
Plutonowy
Plutonowy

Prymek, słuchawek nie chcę, sam sobie zrobiłem takie na jedno ucho, wmontowałem potencjometr i do ace250 są super, ale jak GM4 ma regulację głośności to nie widzę potrzeby, poza tym nie lubię.
Przeglądałem te osłony i faktycznie jakość kiepska, a za dwie ponad stówkę...
Osłona na cewkę jak najbardziej, obecna cewka do ace wygląda jak nowa dzięki osłonie.

Obaj polecacie cewkę 9" spider, gdzie to kupić, bo w popularnych sklepach są tylko z tymi dwiema: standardową 10 " i 10x12. Sprowadzaliście je z zagranicy? Dajcie jakiś cynk, co i jak.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 7 kwietnia 2014, 23:57 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Napisz do kolegi z forum o niku saku, lub wejdz na jego stronę http://mocnysygnal.pl/

on posiada taki zestaw.

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]