Teraz jest wtorek, 29 lipca 2025, 15:56

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z Deltą 4000 10'' albo ja nie ogarniam sprzętu
PostNapisane: poniedziałek, 6 stycznia 2014, 22:56 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Witam,
założyłem ten temat bo mam prawdopodobnie problem. A więc spr. wygląda tak, sprzęt (używany) mam dopiero 3 dni dzisiaj pierwszy raz w terenie. Latałem z koleżką co ma ace 250 i z deka się przeraziłem. Delta ustawiona z wyciętym żelazem (pierwszy ten znaczek od lewej) dyskryminacja na 40 czułość na 10 coś tam pokazywała tylko tak jakby była zamulona wolno łapała to co jest w ziemi, albo chwyciła sygnał i nagle cisza trzeba było trochę pomachać i znowu sygnał. A druga sytuacja kolega miał gonga na ace i mówi do mnie weź machnij swoim zobaczymy co pokaże a mój zero cisza, jakby nic tam nie było dopiero na pp chwyciłem sygnał nie wiem co się dzieje może ja coś źle robię, oświećcie mnie.
Zauważyłem jedną rzecz i niech teraz ktoś mi powie czy tak można robić. Przy podkręcaniu dyskryminacji 40, 50, 60 itp to samo automatycznie wycina dany znaczek. I teraz moje pytanie, podkręcam dyskryminację na 60 to wycina żelazo, 5c i aluminium jak dobrze pamiętam, na tej dyskryminacji robię ręcznie powrót aluminium i 5c jak to się ma do poszukiwań??
Pzdr.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Problem z Deltą 4000 10'' albo ja nie ogarniam sprzętu
PostNapisane: wtorek, 7 stycznia 2014, 07:58 
Pułkownik
Pułkownik

Lokalizacja: لا تخافوا من الظلال. وهي تشهد على حقيقة أنه في مكان ما هناك ضوءلا تخافوا من الظلال. وهي تشهد على حق.
Kolego tez miałem nawet dwie delty 11 DD I miałem ten sam problem na dyskryminacji wycinając żelazo miałem sygnał machałem i kilka razy był sygnał i znikał az po chwili kopania całkowicie zaginął :ups: ale z tego co wiem to zdarza się to dość często i nie tylko w delcie , no i moja delta strasznie sie wzbudzała mimo że miała cewkę 11 DD , inni koledzy pisali mi że to nie możliwe i że mam wadliwy sprzęt , kupiłem drugą i było tak samo :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 stycznia 2014, 08:14 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

KleoMateo napisał(a):
Witam,
założyłem ten temat bo mam prawdopodobnie problem. A więc spr. wygląda tak, sprzęt (używany) mam dopiero 3 dni dzisiaj pierwszy raz w terenie. Latałem z koleżką co ma ace 250 i z deka się przeraziłem. Delta ustawiona z wyciętym żelazem (pierwszy ten znaczek od lewej) dyskryminacja na 40 czułość na 10 coś tam pokazywała tylko tak jakby była zamulona wolno łapała to co jest w ziemi, albo chwyciła sygnał i nagle cisza trzeba było trochę pomachać i znowu sygnał. A druga sytuacja kolega miał gonga na ace i mówi do mnie weź machnij swoim zobaczymy co pokaże a mój zero cisza, jakby nic tam nie było dopiero na pp chwyciłem sygnał nie wiem co się dzieje może ja coś źle robię, oświećcie mnie.
Zauważyłem jedną rzecz i niech teraz ktoś mi powie czy tak można robić. Przy podkręcaniu dyskryminacji 40, 50, 60 itp to samo automatycznie wycina dany znaczek. I teraz moje pytanie, podkręcam dyskryminację na 60 to wycina żelazo, 5c i aluminium jak dobrze pamiętam, na tej dyskryminacji robię ręcznie powrót aluminium i 5c jak to się ma do poszukiwań??
Pzdr.

tak to ma się do poszukiwań że wycinasz cieniutkie sreberka i złoto
zacznij może najpierw bez dyskryminacji i dobrze się usłuchaj
ten kolega z ace 250 coś wykopał na tym gongu? jestem przekonany że był tam kawał złomu

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 stycznia 2014, 08:55 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

w delcie to norma, delta tak maskuje zelazo...że 3 progi w góre od razu przy okazjii ,dynamiki brak.Delta gubi sygnał bo ma dyskryminacje do niczego,chciałaby udawc porzadny wykrywacz ale nie da sie z prockiem za 1$. Zanim sie zniechecisz dobrra rada,sprzedaj te zabawke i kup chocby ace 250...będzie duzo lepiej.
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 stycznia 2014, 09:00 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

skoro tak twierdzisz to dlaczego więcej kopię fantów od kumpla, który ma ace 350? nigdy delty nie trzymałeś w rękach to nie opiowiadaj bzdur
innemu kuplowi pokazywałem na plaży jak wygląda ID w delcie, można zidentyfikować NOMINAŁ monetki, todam że chodzi on z AT PRO i był zaskoczony identyfikacją Delty

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 stycznia 2014, 10:08 
Generał Broni
Generał Broni

Cały tamten sezon przelatałem z euro ACE. Moim kolejnym wykrywaczem miał być kij z tej samej stajni a mianowicie AT pro. Jednak miałem okazję z nim polazić i trochę zniechęciła mnie jego ergonomia i waga. Tandetne rozwiązanie chwytu w garrecie skutkowało bulem łokcia i nadgarstka po całodziennym łażeniu. Dałem się namówić koledze gadzina na Tekneticsa. Mój wybór padł na wykrywkę klasy at pro czyli tekneticsa G2. Od razu po wzięciu go do ręki czułem miłe zaskoczenie. Lekki i dobrze wyważony. Dzięki pistoletowemu uchwytowi mogę wreszcie przemiatać nawet w wysokiej trawie nie bojąc się o nadwyrężenie stawu. Dokupiłem sobie nawet większa cewkę na która bym sobie nie pozwolił w garrecie. A co do sygnałów to widzę to tak. Kanarki mają typowy gong który wskazuje jedynie fanty o pewnych sygnałach a reszta na granicy zasięgu jest sygnalizowana lub nie, zależy jak leży;) W G2 sygnał jest modulowany i łatwiej jest je rozszyfrować. Garrecik to dla mnie zabawka dla poczatkujących którzy dopiero zaczynają swoją przygodę i tu w pełni byłem zadowolony. Co do Tekneticsa to dopiero po roku zacząłem kopać tak jak właśnie chciałem.
Dzięki jego zróżnicowanym sygnałom mogę teraz określić dokładnie czy fant jest warty dołka czy nie. Bez problemu odróżniam kolor od metalu, mimo tego że on sam się myli. Jestem w stanie kopać i wyciągać cienkie monety mając jedynie delikatne zakłócenia w słuchawkach. Nie sprzęt jest ważny koledzy a osłuchanie się z nim. Niestety na początku trzeba się nakopać tych lewych sygnalów ale z czasem zaczniesz się tego uczyć. Już od dawna nie patrzę na wyświetlacz tylko wsłuchuje się w słuchawki. Tekneticsem kopię o wiele więcej maleńkich sreberek niż garretem i to mogę potwierdzić w swojej galerii i nikt mi nie powie że ACE jest lepszy bo dowody mozna zobaczyć na moich fotkach w galerii. Jeszcze przed rokiem tez bym chwalił Garreta ale niestety miałem obie wykrywki i obie po rok czasu więc mam porównanie

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 stycznia 2014, 11:18 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

dokładnie tak jak mówisz erni, kanarki są przereklamowane

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 stycznia 2014, 14:52 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

No dobra niby wycina cienke sreberka ale jak na tej dyskryminacji dołoze sobie 2 brakujace znaczki tzn aluminium i 5c to jak on bedzie sie zachowywał? A ace nie kupie mysle ze delta jest lepsza od niego. A na tym gongu był malutki kawałek jakiejs blaszki. Bez dyskryminacji nie bede latac bo sie nabawie pryszczy na rekach od ciagłego kopania a z reszta bez dyskryminacji delta ma zupełnie inny sygnał niz na dyskryminacji (trzy tonowy jak dobrze pamietam) jak sie myle poprawcie mnie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 stycznia 2014, 14:58 
Porucznik
Porucznik

front247 napisał(a):
w delcie to norma, delta tak maskuje zelazo...że 3 progi w góre od razu przy okazjii ,dynamiki brak.Delta gubi sygnał bo ma dyskryminacje do niczego,chciałaby udawc porzadny wykrywacz ale nie da sie z prockiem za 1$. Zanim sie zniechecisz dobrra rada,sprzedaj te zabawke i kup chocby ace 250...będzie duzo lepiej.
pozdrawiam

Nie znasz tego sprzętu ale jak ciągnie tylko 18mA to jest to nowoczesny procesor :) sprzęt jest bardzo szybki odczyty w locie i ma dobre maskowanie a dyskryminacji nie podkręca się powyżej żelaza moim zdaniem jest jakiś problem z tą Deltą . Wiem że wyszły pierwsze partie wadliwe ale bardzo dawno miały błąd w oprogramowaniu ujawniał się przy kombinacjach z dyskryminacją. Proponuję na początek zjechać z czułością na 8 i sprawdzić i może zmienić miejscówkę.

Znikające sygnały zawsze mogą być jak rdza udaje kolor wczoraj latałem w bardzo bardzo trudnym terenie z analogowym sprzętem i miałem pełno znikających sygnałów a zabrałem go po to bo XLT pokazywał mi wszystko co było i nie nadążałem za ta cała polifonią więc może teren Delcie nie podpasował choć ja przez sezon tylko raz po deszczu na mokradłach miałem problem.

Ostatnio edytowano wtorek, 7 stycznia 2014, 15:23 przez kaaktus, łącznie edytowano 2 razy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 stycznia 2014, 15:08 
Porucznik
Porucznik

KleoMateo napisał(a):
No dobra niby wycina cienke sreberka ale jak na tej dyskryminacji dołoze sobie 2 brakujace znaczki tzn aluminium i 5c to jak on bedzie sie zachowywał? A ace nie kupie mysle ze delta jest lepsza od niego. A na tym gongu był malutki kawałek jakiejs blaszki. Bez dyskryminacji nie bede latac bo sie nabawie pryszczy na rekach od ciagłego kopania a z reszta bez dyskryminacji delta ma zupełnie inny sygnał niz na dyskryminacji (trzy tonowy jak dobrze pamietam) jak sie myle poprawcie mnie.

Jak napisałem nie wycinaj nic oprócz żelaza każdy wykrywacz traci na zasięgu i maskowaniu nawet e-trac za 5000zł :) i to o wiele bardziej jak twoja Delta opieraj się na odczycie na początek folii nie kop będzie OK. A jak już nie opanujesz fiszerowatej Delty kup spokojnego minelaba będziesz sprawdzał czy sie nie wyłączył tak będzie cicho :)
I nie zapominaj że zaraz obok folii sa wszelkie kółeczka obrączki pierścionki i zrywki :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 stycznia 2014, 15:21 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Aha czyli dyskryminacja na 40 czułosc na 10 i tyle? Latac i sie uczyc.
A te programy A1 i A2 jak to sie ma? A1 to chyba bez dyskryminacji reaguje na kazdy metal a A2?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 stycznia 2014, 15:30 
Porucznik
Porucznik

,,A'' widzi wszystko To niby na militarkę a czułość 10 to dość wysoko na początek tak ustaw aby było spokojnie w miarę osłuchania się zwiększaj sprzęt jest dobry kolega co mu sprzedałem tak się wprawił że nie mogłem sobie pozwolić na przestoje bo zraz mnie objeżdżał czy miałem Omegę czy XLT

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 stycznia 2014, 15:55 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Mam pytanie do uzytkownikow tego wykrywacza. Wy na jakich ust. chodzicie?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 stycznia 2014, 16:18 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

na pw wysłałem Ci podpowiedzi :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 stycznia 2014, 18:28 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Dzięki bardzo :)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]