KleoMateo napisał(a):
Witam,
założyłem ten temat bo mam prawdopodobnie problem. A więc spr. wygląda tak, sprzęt (używany) mam dopiero 3 dni dzisiaj pierwszy raz w terenie. Latałem z koleżką co ma ace 250 i z deka się przeraziłem. Delta ustawiona z wyciętym żelazem (pierwszy ten znaczek od lewej) dyskryminacja na 40 czułość na 10 coś tam pokazywała tylko tak jakby była zamulona wolno łapała to co jest w ziemi, albo chwyciła sygnał i nagle cisza trzeba było trochę pomachać i znowu sygnał. A druga sytuacja kolega miał gonga na ace i mówi do mnie weź machnij swoim zobaczymy co pokaże a mój zero cisza, jakby nic tam nie było dopiero na pp chwyciłem sygnał nie wiem co się dzieje może ja coś źle robię, oświećcie mnie.
Zauważyłem jedną rzecz i niech teraz ktoś mi powie czy tak można robić. Przy podkręcaniu dyskryminacji 40, 50, 60 itp to samo automatycznie wycina dany znaczek. I teraz moje pytanie, podkręcam dyskryminację na 60 to wycina żelazo, 5c i aluminium jak dobrze pamiętam, na tej dyskryminacji robię ręcznie powrót aluminium i 5c jak to się ma do poszukiwań??
Pzdr.
tak to ma się do poszukiwań że wycinasz cieniutkie sreberka i złoto
zacznij może najpierw bez dyskryminacji i dobrze się usłuchaj
ten kolega z ace 250 coś wykopał na tym gongu? jestem przekonany że był tam kawał złomu