Teraz jest środa, 20 sierpnia 2025, 05:13

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: minelab e-trac pro
PostNapisane: niedziela, 16 marca 2014, 14:55 
Szeregowy
Szeregowy

witam; czy ktoś z kolegów używa wykrywacz minelab e-trac pro.Zakupiłem ten wykrywacz i chciałbym trochę informacji na jego temat . szczególnie na jaką głębokość mógłbym liczyć od tego wykrywacza.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: minelab e-trac pro
PostNapisane: niedziela, 16 marca 2014, 16:56 
Major
Major

Jaka cewka, jaka wielkosc fanta. Jakie umiejetnosci poszukiwacza w poslugiwaniu sie eTrackiem

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 16 marca 2014, 18:17 
Kapitan
Kapitan

Musisz się nastawić na cierpliwość.Według mnie nie ma rewelacji.W tym wykrywaczu podoba mi się tylko to ,ze można sobie tworzyć wzorce dyskryminacji.Poza tym....

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 16 marca 2014, 21:00 
Major
Major

ADAM2 napisał(a):
Musisz się nastawić na cierpliwość.Według mnie nie ma rewelacji.W tym wykrywaczu podoba mi się tylko to ,ze można sobie tworzyć wzorce dyskryminacji.Poza tym....

A w którym będzie rewelacja - to kupuję :? Żaden sam nie daje fantów, trzeba chodzić chodzić i chodzić....
samo się nie znajdzie

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 16 marca 2014, 21:16 
Kapitan
Kapitan

gigo75 napisał(a):
ADAM2 napisał(a):

A w którym będzie rewelacja - to kupuję :? Żaden sam nie daje fantów, trzeba chodzić chodzić i chodzić....
samo się nie znajdzie

W żadnym nie ma rewelacji.Etrac to dla mnie rozczarownie .Przede wszystkim to cena.Mam dalej Etraca,a ponieważ naruszył mój system nerwowy ,to zaczołem chodzić z innym wykrywaczem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 16 marca 2014, 21:40 
Major
Major

Fakt że tanio nie jest i czy to się przekłada na ilość fantów :roll: :roll:
Za połowę można mieć również dobry sprzęt

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 17 marca 2014, 00:20 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

gigo75 napisał(a):
Za połowę można mieć również dobry sprzęt

tak samo skuteczny,duzo lżejszy i szybszy. Ja juz dawno odpuscilem pogoń za najlepszymi,najskuteczniejszymi i najdroższymi sprzętami :D Nie raz widziałem sprzęty polowe tańsze na tych samych polach ktore szły ręka w rękę ze mną i mnie zadziwialy,ale to byla zasluga operatorów dobrze znających możliwości swojego sprzętu i rozumiejących co one chcą mu powiedzieć. Większość drobnicy kolorowej i tak zalega przewaznie na głębokościach do 30cm,a to potrafi wykryć każdy sprzęt ze średniej półki.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 17 marca 2014, 06:08 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Tez takie same wnioski , jakbym mial kupowac to argo z duża cewka teraz, pewno podobne zasiegi.Ale skoro mam etraca juz t trzeba uzywac:)
w zależnosci od i progamu ustawienia jest roznica w zasiegu, mozesz z niego zrobic kilka róznych wykrywaczy. Generalnie jestem zadowolony z głebokosci, stabilnosci, a ze waga duża i szybko nie mozna biegac to co- ja sie nie spiesze:)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 17 marca 2014, 08:16 
Moderator
Moderator

W miejscach o wyjątkowo wysokiej mineralizacji Minelab się sprawdza - mam taką dość rozległą , bardzo bogatą miejscówkę gdzie minelab jest jedynym wykrywaczem którym można szukać - próbowałem tam używać wielu innych wykrywaczy za tzw. połowę ceny ale jedynie minelabem coś dało się znaleźć - inne wykrywacze były bezużyteczne . W takich miejscach etrac czy explorer będzie się wyróżniał stabilnością i głębokością , co do głębokości mam gdzieś filmik z exem 2 i cewką pro - w wysokiej mineralizacji łapie 2 grosze zakopane ok. 2 lata temu na 26cm , 5 groszy na 25cm pod cegłami , 2 kopiejki na 28cm - z takimi zasięgami możesz się liczyć bo zasięgi będą zbliżone do etrac-a , trochę gorzej jest z małymi sreberkami 10-15mm ich wykrywanie nie jest łatwe nawet przy iron mask na 1 ale z drugiej strony minelab jest super czuły na mikro kolorki np. pojedyńcze ziarenka śrutu . Mimo wszystko bardzo miło wspominam minelaba - na mało zaśmiecone łąki , przedmioty i monety średniej wielkości z srebra i miedzi i średnią lub wysoką mineralizację to jest super sprzęt.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 marca 2014, 13:11 
Major
Major

Faktycznie że na mocno zmineralizowanym gruncie Minelab sie sprawdza i daje radę jeśli już się ustawi i dostosuje samoczynnie do gruntu (oczywiście on grunt cały czas bada i zmienia parametry) to naprawdę jest stabilny i można go wysoko ciągnąć na czułość. A że nie jest szybki to i czasem pomaga bo wolniej trzeba chodzić i mniej się przeoczy. Na śmietnikach trzeba mniejszą cewkę zakładać i wtedy nawet drobinki się wyciąga.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 marca 2014, 15:30 
Podporucznik
Podporucznik

Tak ogólnie to żaden wykrywacz nie służy do odganiania komarów żeby nim machać jak jakis nawiedzony kosmita.A czy jest on jakims powolniakiem to nie sądzę chodziłem ostatnio z gościem co ma Argo i szliśmy jednakowo nigdzie nie zostawałem w tyle,a i efekty marne bo marne ale były. wiele osob go posiada i są zadowoleni z rezultatów.Ale jak to sie mówi każdy chwali co swoje.Ja także posiadam Etracka i mimo że sie dopiero ucze nim posługiwać to przyznam ze to najlepszy sprzęcik jaki kiedykolwiek posiadałem, a było ich kilka sztuk.I jeszcze jedno jesli będzie ten post czytał ktos obeznany z etrackiem i chciał by się podzielić wiedzą to proszę o kontakt na pw.dzięki i pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]