|
Ten temat był wałkowany już z tysiąc razy , ale skoro pytasz to niegrzecznie byłoby nie odpowiedzieć. Jeśli lubisz ten wykrywacz i będziesz jeszcze jakiś czas korzystał z xterrki to warto mieć 2 cewki. 7,5 kHz- najbardziej uniwersalna, dobrze łapie monety -JA stosuje ją do wstępnego "przelecenia" po polu 18,75 kHz- do "doczyszczenia" miejscówki z drobnych znajdek, cieniutkich i małych monet 3 kHz- to głównie militarka / nie mam doświadczenia z tą cewką /
teraz pozostaje wielkość cewka o rozmiarze pow.13 cali - to wyłącznie łąki i pola z niską trawą, bez krzaków, jerzyn i innych roślin które owijają się wokół cewki lub utrudniają przemiatanie cewka 9-11 cali, j.w + las + trudniejszy teren cewka znajperka - na zaśmiecony teren lub miejsce gdzie mogą być cieniutkie lub małe znajdki
producent: używałem dokupionych cewek NEL / Detecha itd. Nie faworyzuje żadnej firmy i tutaj kieruje się głównie moim portfelem, jak mam okazję kupić tanio cewkę do mojego wykrywacza w dobrym stanie to ją kupuje.
To jest moja opinia w oparciu o moje i wyłącznie moje doświadczenia. Może troszkę odbiegłem od głównego pytania :666
|