Krychu napisał(a):
Podepnę się na chwilę w temacie pinpointerów. Obecnie nie używam żadnego. Dlaczego? Odpowiedź jest prosta jak budowa cepa - koledzy, którzy po prostu biorąc ziemię w dłonie i machając nią nad cewką wykrywki byli kilkakrotnie szybsi ode mnie, dłubiącego plastikowym bolcem w ziemi. Też niejednokrotnie odkładałem go do kieszeni, żeby po prostu normalnie brać ziemię w garść i przemiatać nad cewką.
Dla mnie okazał się bezsensownym wydatkiem, wydłużającym czas odnajdywania fantu. Tyle.
Zgadzam się z kolegą, i niejednokrotnie pisałem że pinpointer to gadżet i jak ktoś chce to sobie kupi, jedne są lepsze drugie gorsze, a koniec końców i tak każdy macha ręką przy cewce w przypadku jakiegoś mikroskopijnego gówienka.
Ale jak ktoś ma kasę to czemu nie! tylko jak kupować to już tą najwyższą półkę bo potem się będzie dwa razy żałować i Tobie radzę się zastanowić czy lepiej dla ciebie nie będzie dozbieranie do droższego sprzętu. A najlepsze są filmy na YT jak ludzie szperają tą pałką przez 3 lub 4 minuty i znaleźć nie mogą :evil: