Witam,
Panowie proszę o obejrzenie poniższego filmiku i zwrócenie uwagi na to jak reaguje deus na monetę 50gr z 1923r.
Zaznaczam, że do tego testu został użyty standardowy 2 - GM POWER program bez modyfikacji - tak jak widać po włączeniu. Efekt jest taki, że monetę 50gr z 1923r. Deus widzi tuż przy samej cewce 0-3cm następnie od 3 do 10-13cm milczy totalnie (czasami uda mu się coś zapiszczeć), a powyżej 13cm daje już normalny sygnał aż do końca zasięgu. Na filmie tego nie ma ale próbowałem z dyskryminacją na 0, przestawiałem głośność żelaza na 0 i na max, próbowałem różnych programów i częstotliwości - za każdym razem miałem to samo co na filmie. Sądzicie, że to jest normalne? Czy może coś jest nie tak z cewką lub z panelem? Wykrywacz ma tydzień. Robiłem testy z kawałkiem żeliwa - odłamek z kociołka - przy samej cewce aż do około 15cm zupełnie niewidoczny dla deusa (nawet z dyskryminacją na 0) powyżej 15cm od cewki daje sygnał na kolor - podobnie jak na poniższym filmiku z monetką. Z 1gr z 2014 (żelazo platerowane) też jakoś dziwnie wykrywa.
http://youtu.be/Xu_WUzSVHQsProszę o porównanie ze swoimi deusami (cewka 28cm) - z góry dziękuję
Pozdrawiam.