Teraz jest piątek, 26 grudnia 2025, 04:34

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Wykrywka do ok. 1200zł
PostNapisane: czwartek, 8 stycznia 2015, 17:20 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Witam poszukuje wykrywki do ok. 1200zł , może być używka bądź jakiś nowy wynalazek aka świeżynka na rynku. Interesuje mnie bardziej drobnica choć i militarką nie pogardze. Pozdrawienia z pomorskiego :)

thomas71 napisał(a):
kolego, za tą kasę to już znajdziesz używaną Proximę z cewką DD.

wopaw napisał(a):
W ostatnich latach najwięcej nowości rynkowych było w serii MD :lol: .
Z nowszych to modele golden mask oraz teknetics seri eurotek.

ALNAR napisał(a):
Kolega Thomas udzielił Ci bardzo dobrej rady.Jeśli jednak wolisz nowy sprzęt dozbieraj i kup Rutusa Optime lub Argo.Sprzęt będziesz miał nowy,sprawdzony,szybki serwis i bezproblemowo poszukasz fantów.Jeśli jednak nie masz ochoty na naukę i wolisz coś prostego,proponuję zakupić ace 250,włączysz i szukasz.Pozdrawiam.

Przepraszam wszystkich piszących i czytających, ale pomyłkowo usunąłem zamieszczone tu posty.
Wklejam je tak, jak potrafię, by odtworzyć wątek. Ukłony do kolegów thomas71, wopaw, ALNAR - Grzebiuszka

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Wykrywka do ok. 1200zł
PostNapisane: piątek, 9 stycznia 2015, 12:33 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

tak jak koledzy wyzej napisali - jesli nowka to eurotek pro (za wersje z wieksza cewka musisz dolozyc kilka zl ponad budzet), albo uzywka rutusa.

ewentualnie jak nie ma cisnienia ze musi byc na teraz to dozbieraj i moze wtedy optime poszukaj uzywke.

jak bedziesz chcial potestowac i sprawdzic co bardziej pasuje przed zakupem, to mozna sie kiedys ustawic, mam et pro z 11' oraz optime 29 dd.

pozdrawiam,

g.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 9 stycznia 2015, 19:51 
Kapitan
Kapitan

Własnie sprawdzałem na aukcji - nowy EuroTek Pro 11DD kosztuje wraz z przesyłka 1207zł.
Sharpe - napisz proszę jaka jest Twoja ocena z użytkowania Euroteka? Czy podobnie jak inni uważasz, że to tania marketowa zabaweczka nie warta tej ceny? Czy jej "pierdy" nie zniechęcają Cię od jej użytkowania? Czy w tej cenie 1200zł widzisz innego faworyta? Mówimy oczywiście o innym nowym sprzecie i tylko w tym zakładanym budżecie...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 10 stycznia 2015, 00:11 
Pułkownik
Pułkownik

Garreta 350 sobie kup i będziesz miał pewność że to jest właściwy sprzęt .
Kumpel popyla w Lubelskim cały czas na militarkę z tym sprzętem i efekty ładne ma .
Z mojej strony proponuje Rutusa Proxima ale jak na drobnicę to proponuje z czasem dokupić cewkę DD.
Ten sprzęt ma to co ja lubię , tryby Statyk i dynamik .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 10 stycznia 2015, 00:38 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Z tego co czytam eurotek z cewką dd jest w tej cenie bardzo ok - przez identyfikację cyfrową oraz wskaźnik IRON i lepsze niż w ace wyważenie.
Może, jeśli masz możliwość wydania trochę wyższej kasy popatrz na solfernusa. Lekki i z możliwością wymiany cewek i częstotliwości.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 10 stycznia 2015, 12:41 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

@benekpe

za duzo nie chodzilem z et, preferuje optime, ale moim zdaniem w tym budzecie to bardzo sensowny sprzet, bardzo wygodny w uzytkowaniu (nawet z wieksza cewka dobrze wywazony i lekki). fajny na drobiazgi, monetki, a do dosc specyficznych odglosow mozna sie bez problemu przyzwyczaic, szczegolnie ze sluchawkami z ustawieniem glosnosci na kablu.

czy jest plastikowy, 'marketowy' jak to napisales? moze troche sprawia takie wrazenie na poczatku, tym bardziej gdy porowna sie go z innymi sprzetami (w moim wypadku optima), ale trzeba pamietac o jego cenie - 1200 pln z duza cewka i 2 lata gwarancji? w takim budzecie to wg mnie bardzo dobry wybor, zdecydowanie nie powiedzialbym ze tania, chinska zabaweczka.

tak jak napisalem wczesniej - jesli ustalony budzet i nie ma obaw przed kupnem uzywki, to poszukalbym czegos innego; jesli nowka w takim budzecie to bym sie zdecydowal na et pro 11' dd.

pozdrawiam,

g.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 10 stycznia 2015, 13:17 
Kapitan
Kapitan

@sharpe - ja pozwoliłem sobie celowo przytoczyć formułowane opinie innych userów tego forum dotyczące tego taniego teknetics`a. Sam go posiadam, i ciekaw byłem opinii innych użytkowników, a nie "powielaczy" zaczytanych opnii, którzy nawet nie mieli okazji z nim pochodzić.
Podobnie jak Ty twierdzę, że ten sprzęt jest wart swojej ceny. Jakością wykonania nie odbiega nawet od nieco droższych modeli.
Lekki, prosty, szybki i uniwersalny - wręcz idealny na pierwszą wykrywkę w tej cenie. Podobne opinie podzielają użytkownicy tego modelu - w zasadzie nikt negatywnie się jeszcze o nim nie wypowiedział - każdy z użytkowników zdaje sobie sprawę z jego ograniczeń i możliwości, jednak biorąc pod uwagę to, że jest on mimo wszystko tanim budżetowy modelem Teknetics`a zasługuje moim zdaniem na uwagę. Pragnę przypomnieć, że sama cewka 11DD kosztuje 700zł.
Jutro będę z synem na niedzielnym wypadzie, będę miał więc odniesienie możliwości ET do GM4.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 11 stycznia 2015, 15:08 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Dzieki za propozycje , zdecydowałem sie jednak na Proxime 5.0 w cenie 1100 na gwarancji wiec mysle, ze trafiony wybór ;)

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]