Teraz jest niedziela, 10 sierpnia 2025, 08:41

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Pomocy... ,co wybrać ?
PostNapisane: sobota, 21 listopada 2015, 01:32 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Witam, pewnie kilka wątków na forum już było - ale proszę o świeże podejście do tematu , a mianowicie - obecnie biegam z ace 150 zacząłem z tym sprzętem i tak jest do dziś , ale przyszedł czas na zmiany - miejmy nadzieję ,że na lepsze :) Mam zamiar zmienić wykrywacz , i tu pytanie i prosba o pomoc - co wybrać ?
Po kilku dniach czytania i zastanawiania się padło na 2 kije : garretta at pro i minelaba x-terra 705 <cewka 10,5 DD , 7,5 kHz - tak myślę> , przeważnie chodzę po polach , ale zimą lasy odwiedzam , mieszkam nad Bałtykiem to i plażę latem lubie odwiedzić - głównie interesuje mnie kolorowa drobnica <monety. guziki itp.>
Co sądzicie o moich zamiarach w sprawie zakupu ? dobrze wybieram ? na jaki się zdecydować ? a może jeszcze jakiś inny sprzęt w granicach do 3 tysięcy ? Proszę o pomoc , pozdrawiam .

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Pomocy... ,co wybrać ?
PostNapisane: sobota, 21 listopada 2015, 01:49 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

obie wykrywki są spoko!
Ale z uwagi na niekorzystny kurs walut zauważ ile sobie krzyczą za AT Pro i poniżej poczytaj czy warto!!!!!!!!!!!!!!!!!
Uważam że nie warto przepłacać. Dzisiaj byłem ze swoją Optimą a kolega był z AT Pro.
Nie widzę różnicy a dodatkowo Optima ma dokładniejsze punktowe namierzanie.
Kumpel pluć zaczął że tyle kasy wywalił a myślał że za tą sumę to ma cacuszko i się pomylił.
Jego AT Pro ma taki rozrzut, że na takim "polu" co on namierza można paletę monet wykopać :1 :666
Poza tym AT Pro to nic innego jak Euro Ace tyle, że z możliwością pływania.
Moja rada Minelab!!!!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 21 listopada 2015, 01:57 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

W AT Pro zapłacisz za coś, z czego nie będziesz korzystał na polu i w lesie. Mowa o wodoszczelności.
Co do x-terrki myślę że dużo lepszym wyjściem byłby Golden Mask 4 WD - 2 częstotliwości - 18kHz na pola, 8kHz na lasy. Wykrywacz prosty i bardzo skuteczny. Kolega miał 705 długo, i bardzo sobie chwali przesiadkę na GM4 (ale starsza wersja z tylko 18kHz).
Argo też jest niezłym pomysłem jak chcesz pokatować militaria i jednocześnie znajdywać monetki.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 21 listopada 2015, 11:49 
Porucznik
Porucznik

gmp ze słuchawkami bezprzewodowymy, 3 tony modulowane.Jeżeli chodzi o drobnice, a i wieksze rzeczy pociagnie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 21 listopada 2015, 12:10 
Plutonowy
Plutonowy

Zainteresuj się golden mask 5.
xterra 705 to bardzo fajny sprzęt, ma plażowy tryb pracy, dzięki czemu nie powinien wzbudzać się na mokrym piasku, i przy słonej wodzie (nie testowałem), ale niestety trochę powolny, mi to nie odpowiadało.

Jak dobrze zauważyłeś, ktoś wywala 3 tys PLN na at pro, i nie jest świadomy, że ten sprzęt nie jest najwyższej klasy, a później możemy spotkać dyskusję na forum, gdzie ktoś się obraża jak się napisze prawdę :D

Teraz testuje Makro CF77 z cewką 11", niestety pogoda nie pozwala na jakiś większy wypad, ale po pierwszym teście "za domem", mogę powiedzieć, że fajna alternatywa dla goldmaxxa, ale pamiętaj, że analogowe wykrywacze trzeba polubieć :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 21 listopada 2015, 12:42 
Generał Brygady
Generał Brygady

Witaj,
pomyśl jak wyżej pisali o Rutusie. Ja śmigam z Fisherem CZ3D (bardzo dobry na drobnicę) a kumpel z Argo z cewką CC. Porównujemy je często ze sobą nad jednym dołkiem i powiem, że na drobnicy nie widać żadnej różnicy. Tak samo Rutus widzi co moja wykrywka. Natomiast na głębokie zakopy (las, okopy) Argo jest lepszy.
Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 21 listopada 2015, 19:54 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Dzięki za pomoc :) - chyba jednak at pro odpada - tylko ,że teraz problem czy x-terra 705 czy coś ze stajni Golden Mask :) , bo powiem tzn. napisze szczerze ,że nie brałem tego sprzętu pod uwagę - a jak czytam tu i tam ... wydaję się spoko , tylko jak <tfu tfu - wypluć> z serwisem itp. itd. - mam nadzieję , że za tydzień będę już posiadaczem nowej wykrywki , lecz nie wiem jeszcze jakiej :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 21 listopada 2015, 20:09 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

do jakiej kwoty chcesz piszczałkę będzie łatwiej doradzić

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 21 listopada 2015, 20:23 
Kapitan
Kapitan

Na GM4 i GM5 masz 5 lat gwarancji. Mało prawdopodobne byś pozostał z wykrywką aż tak długo, pewnie kupisz coś przed upływem tych 5-ciu lat. Więc nie ma obaw o ewentualny serwis :)
Jest mnóstwo filmów z udziałem tych wykrywaczy, proponuję obejrzyj dokładnie kanał YT Prymka - obiektywne i rzetelne testy wykrywaczy, porównania z innymi:
https://www.youtube.com/watch?v=vMv5yQZ ... zb36QTTreg

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 21 listopada 2015, 20:32 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

zeppo do ok 3 tyś - pisałem w 1wszym poście , benek - juz zabieram sie za oglądanie , dzięki za odp , pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 21 listopada 2015, 22:12 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

W cenie którą podałeś spokojnie znajdziesz jeszcze więcej wykrywaczy. Propozycji z każdej strony będziesz miał masę ale tak na prawdę to tobie ma "leżeć" ten sprzęt i to ty będziesz go używał. Nie mniej jednak w tej cenie masz jeszcze deusa w wersji lite. Super ergonomia, waga, wygoda i dość dobry sprzęt.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 21 listopada 2015, 22:23 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

poszukaj deusa używki mają 5 lat gwarancji 2-3 latka w tej cenie powinieneś znaleźć i na pewno będziesz zadowolony :h masz 4 częstotliwości z cewką 11 powinien zaspokoić twoje oczekiwania :P chyba że musisz mieć nówkę :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 21 listopada 2015, 22:26 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Deusa nówkę z cewką 11 w pewnym sklepie w Warszawie wyrwiesz za 2500. Oczywiście w wersji lite :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 21 listopada 2015, 23:07 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

chodziło mi o wersje z panelem lite jest trudny w ustawieniach i można się zrazić do sprzętu

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]