Teraz jest środa, 24 grudnia 2025, 15:46

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Ostrzeżenie
PostNapisane: poniedziałek, 24 lipca 2017, 10:57 
Kapitan
Kapitan

Ostrzegam i proszę o kontakt jeśli ktokolwiek z Panstwa może jakkolwiek pomoc.

Pan Krzysztow Puszko przedstawiciel grupy poszukiwaczy z rejonu Gorzowa Wielkopolskiego zwanej "Grupa Zachód"
Sprzęt przekazany na zlot został sprzeniewierzony (prawdopodonie sprzedany ) a człowiek unika kontaktów,

Dodam tylko, że NIE UTOŻSAMIAM tego człowieka z Grupą Zachód, nie mniej do jest on przedstawiany jako jeden z założycieli, nawet jeśli na Facebook'u przestał pełnić funkcję administratora.

Na facebook'u występuje jako Krzysztof Winny i należy również do grupy "TREASURE HUNTERS - ŁOWCY SKARBÓW" do której należy wielu z nas.
Do zeszłego tygodnia był również administratorem Grupy Zachód na facebook'u

Jeśli ktokolwiek z Państwa może jakkolwiek pomoc będę wdzięczny.

Wszystko dzieje się w rejonie Gorzowa Wielkopolskiego, sprawa dotyczy sprzętu firmy Garrett : Propointer II oraz AT, nowe modele ACE 200i, 300i, 400i oraz AT-PRO, numery seryjne posiadamy.

Taką człowiek dostaje nauczkę za pomoc i zaufanie....
co ciekawe, Pan Krzysztof występował kilkukrotnie w lokalnych wiadomościach i nawet raz uratował z kolegami życie człowiekowi w wypadku.

Z poważaniem / Best regards
Konrad Talar

Talcomp Systemy Bezpieczeństwa
GSM: +48 600-390-172
mail: kt@talcomp.pl

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Ostrzeżenie
PostNapisane: poniedziałek, 31 lipca 2017, 22:28 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Sprzęt na parę tyś ale czy wart takiego wstydu?

Może miał pecha, okradli go i teraz nie wie jak sobie z tym poradzić?

No i wielka szkoda nadszarpniętego zaufania i wiary w ludzi. Ostatnimi czasy pewien dystrybutor podesłał mi dwie sondy żebym sobie wybrał rozmiar najbardziej mi odpowiadający. Z kontaktu emailowego naprawdę w porządku człowiek i szanujmy takich póki jeszcze nie wyginęli.

Jak czujesz że sprawa już teraz śmierdzi to zgłaszaj na policję. Odrobić tę stratę może nie być łatwo. A Chłopaki z Policji czasem się naprawdę przydają:). Kumpel po dwóch latach dostał zwrot kasy za nieudaną transakcję olx. Kupił telefon a dostał paczuszkę ziemi:). Zwrócili kasę co do złotówki:).

No a my już teraz w ramach odpowiedzialności zbiorowej zrzutka na poczet straty Pana Konrada zanim sprawa zostanie wyjaśniona...:).

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 1 sierpnia 2017, 08:09 
Kapitan
Kapitan

Lechowiec napisał(a):
Sprzęt na parę tyś ale czy wart takiego wstydu?

Może miał pecha, okradli go i teraz nie wie jak sobie z tym poradzić?

No i wielka szkoda nadszarpniętego zaufania i wiary w ludzi. Ostatnimi czasy pewien dystrybutor podesłał mi dwie sondy żebym sobie wybrał rozmiar najbardziej mi odpowiadający. Z kontaktu emailowego naprawdę w porządku człowiek i szanujmy takich póki jeszcze nie wyginęli.

Jak czujesz że sprawa już teraz śmierdzi to zgłaszaj na policję. Odrobić tę stratę może nie być łatwo. A Chłopaki z Policji czasem się naprawdę przydają:). Kumpel po dwóch latach dostał zwrot kasy za nieudaną transakcję olx. Kupił telefon a dostał paczuszkę ziemi:). Zwrócili kasę co do złotówki:).

No a my już teraz w ramach odpowiedzialności zbiorowej zrzutka na poczet straty Pana Konrada zanim sprawa zostanie wyjaśniona...:).

niestety nie okradli go,

potrzebował kasy i pozbył się sprzętu, to wiadomo na 100%

Czy ktos mówił o jakiejś zrzutce? a jeśli to żart, to słaby.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 1 sierpnia 2017, 08:14 
Główny Moderator
Główny Moderator

Lokalizacja: Warszawa, Sochaczew, Lodz, Rogacze, Przystan-Stawki , Sukowate
Pozwolę sobie przykleić tą przykrą wiadomość.
Czy u nas nie ma kogoś kto mieszka blisko i zna tą osobę?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 1 sierpnia 2017, 08:24 
Kapitan
Kapitan

lamina napisał(a):
niestety nie okradli go,

potrzebował kasy i pozbył się sprzętu, to wiadomo na 100%

Czy ktos mówił o jakiejś zrzutce? a jeśli to żart, to słaby.

A co do nadszarpniętego zaufania.....
Każdy pracuje nad swoim i nie mam zwyczaju patrzeć przez pryzmat jednostek.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 1 sierpnia 2017, 22:43 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Zrzutka to nie żart. Przy naszej liczebności rozeszło by się po kościach a Pan miał by dzięki temu podratowaną płynność. Nie wiem na ile to jest realne zorganizować coś takiego w ramach forum i czy nasz genialny aparat państwowy zaraz nie skomplikuje sprawy jakimś podatkiem... W każdym razie jestem za. Gościa zanim dopadnie policja może niestety minąć sporo czasu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 2 sierpnia 2017, 07:47 
Kapitan
Kapitan

Lechowiec napisał(a):
Zrzutka to nie żart. Przy naszej liczebności rozeszło by się po kościach a Pan miał by dzięki temu podratowaną płynność. Nie wiem na ile to jest realne zorganizować coś takiego w ramach forum i czy nasz genialny aparat państwowy zaraz nie skomplikuje sprawy jakimś podatkiem... W każdym razie jestem za. Gościa zanim dopadnie policja może niestety minąć sporo czasu.

Dziękuję za propozycję, ale nie byłoby mądre ani edukacyjne ani tym bardziej uczciwe.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 2 sierpnia 2017, 09:50 
Generał Broni
Generał Broni

Lechowiec napisał(a):

Możesz również się zrzucić na ofiary Amber Gold, lub innych złodziei.
Od tego są odpowiednie służby, na które płacimy daninę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 2 sierpnia 2017, 13:32 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Sprzęt był udostępniony na zlocie, ludzie mogli zobaczyć jak to działa itd. Był to jakiś ukłon w stronę środowiska poszukiwaczy. Znalazła się czarna owca poszukiwacz i zrobiła co zrobiła to teraz środowisko poszukiwaczy może sie odwzajemnić. Każdy z nas niech odstawi fajki i browary na tydzień i sprzęt będzie odkupiony:).

Amber gold to inna skala problemu. Prawdopodobnie ciężko byłoby nam podołać nawet mimo szczerych chęci:). Tutaj odrobiną chęci i niewielkim wysiłkiem można uratować przedsiębiorcę przed potencjalnymi tarapatami finansowymi. Tak możemy najszybciej i skutecznie pomóc bo właśnie od szukania goscia to są odpowiednie organy.

To nie jest składka na złodzieja tylko forma pomocy poszkodowanemu.

A tak poza tym to ja przecież nigdzie nie twierdziłem że osobie która upłynniła nie swój sprzęt należy wszystko odpuścić. Bez skrupułów na policję niech nauczą gościa podstawowych zasad.

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]