Teraz jest czwartek, 2 lipca 2026, 01:20

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Tesoro Tejon - pytanie do użytkowników !!!
PostNapisane: poniedziałek, 12 lutego 2007, 17:35 
Kapral
Kapral

Witam ! Mam prośbe o wasze wrażenia na temat tego sprzętu chodzi o wersje Pro , jak sprawdza się i tak w ogóle .Z góry dziękuje za wszystkie informacje i prosze mnie nie odsyłać do funkcji '' szukaj " bo wszystko co tam było przeczytałem . Pozdrawiam Krzysztof :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 12 lutego 2007, 18:43 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Skoro już wszystko przeczytałeś, to potrafisz pewnie zadać bardziej szczegółowe pytanie, co Ciebie interesuje?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 12 lutego 2007, 19:23 
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany

Witam!

Spawuje się bardzo dobrze :) O różnicy możesz poczytać tu: http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=399625#401532

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 1 marca 2007, 23:03 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

W kwestii poruszanej we wspomnianym wyżej linku: Denar twierdził zawzięcie, że Tejon Pro ma mniejszy zasięg. Tak się złożyło, że w moje ręce trafił dawny detektor Denara - ten, na którego powołuje się w swoich postach. Trafił poprzez mab-a, z rąk którego go odkupiłem. Chwila zabawy tym wykrywaczem i krótka diagnoza - dźwięk wiodący "pływa". Wykrywacz do Mrada. I wyrok: rzadko który detektor bywa tak "rozjechany". Ktoś musiał dobrze w elektronice namieszać. Teraz parametry ma fabryczne, choć nadal dyskryminację typową dla PRO, zasięg wzrósł. I może to było przyczyną tak niepochlebnych opinii Denara o czarnej wersji???
m.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 2 marca 2007, 06:46 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Ton wiodący w tym egzemplarzu był taki jak w każdym innym Tesoro, przynajmniej wtedy, kiedy był w moim posiadaniu. Nie mam niepochlebnych opinii o wersji brytyjskiej (nazywanie tego PRO w odróżnieniu do wersji popielatej jest grubym nieporozumieniem, dotyczy to chyba tego wykrywacza z cewką 12×10"), ten egz. miał po prostu mniejszy zasięg i tyle, i dlatego preferuję wersję oryginalną.
Nawiasem mówiąc, parametry fabryczne może mieć tylko wykrywacz skalibrowany u producenta.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 2 marca 2007, 07:09 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Jeszcze aby była jasność: ja kupiłem ten wykrywacz w Wielkiej Brytanii jako bardzo mało używany, w świetnym stanie technicznym, używałem przez ok. 2 miesiące, miał nieco mniejszy zasięg niż Tejon standartowy, ale nie było żadnej ingerencji w elektronikę z mojej strony. Wykrywacz sprzedałem do Warszawy i o ile dobrze wiem to trzeci właściciel nie bardzo sobie z nim radził. Nie wiem co mogło się dziać z wykrywaczem do czasu kiedy stałeś się czwartym właścicielem.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 2 marca 2007, 09:09 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Denar:
Nie zamierzam kłócić się z Tobą o to, czy zasięg szarego jest większy niż czarnego. Nie miejsce po temu. Mam dwa czarne (Tejony oczywiście ;) ) i zasięg jest ich rewelacyjny - chodziłem również z szarym i w niczym nie ustępują one oryginałowi amerykańskiemu. Oczywiście zawsze możesz stwierdzić, że brak mi doświadczenia - i będzie to prawda, bo w porównaniu z Tobą jeszcze wiele mogę nauczyć się o Tejonie. I dyskusja niniejsza nie ma za zadanie dyskredytowania marki Tesoro (w szczególności Tejona), bo jestem jej zagorzałym orędownikiem. Ale nie dzięki czyimkolwiek nachalnym sugestiom lecz dzięki własnemu doświadczeniu. I post niniejszy nie ma na celu dochodzenie kto tu jest winny i dzięki komu Tejon nie pracował tak, jak powinien. Chodzi mi tylko o próbę wyjaśnienia przyczyn różnic w zasięgach, skoro nie znajdują one potwierdzenia ani w ustach autoryzowanego serwisu ani w postaci namacalnych porównań.
m.

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]