przemko89 napisał(a):
myśle że czytając posty pytający wie co szukać i czego ,
ja polecam Ace poniewaz jest to świetny sprzęt, lekki, nowy ma 2 lata gwarancji , zasięgki dobre ogólnie jest to przyzwoity sprzęt i prosty...
natomiast RUTUS cóż nie miałem go w rękach ale pobodno tez jest OK, jest troszke cięższy, jest większy po złożeniu (więcej miejsca zajmuje podczas transportu ) ale rutus ma pewnę zasięgi i świetny serwis więc wybór należy do Ciebe
Wybór w tym przypadku będzie prosty, gdyż jeśli kolega chce szukać drobnicy tylko i wyłącznie to ACE spokojnie starczy, natomiast jeśli to i to to Solaris bo ACE na militarkę się nie nadaje.
przemko89 napisał(a):
i teraz pytanie do Prezesa
mam minelaba na drobnice i teraz chce sobie kupić jakiegoś PI na militare ,widze że ty też wybrałes rozwiązanie jeden na drobnice a drugi na militare jak ten wybór sie sprawdza??
Ace używam w wiadomych celach, a Clona kupiłem właśnie z myślą o militariach. Częściej wypady na kolor robię więc Clona używam rzadko. Clon jako PI jest bardzo dobrym wyściem i jest cenowo zbliżony do PIkówJabla, ale jest tak jakby o klasę wyższy od prostego PIka, więc nawet się nie zastanawiałem nad wyborem. Jeśli chcesz używać PIka sporadycznie i nie chcesz wydawać za dużo kasy to bierz Clona.