Teraz jest czwartek, 2 lipca 2026, 04:05

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: ACE 250 czy rutus solaris ???
PostNapisane: środa, 28 lutego 2007, 13:34 
Szeregowy
Szeregowy

Witam

Zastanawiam sie nad kupnem jednego z tych wykrywaczy :).Biarac pod uwage to ze spedzilem ostatnie 3 dni czytajac fora, zdecydowalem sie na te dwa.Jest kilka roznic miedzy nimi, glowna to cena, jeden za okolo 850 zl, drugi 1300. Wiec jak widac roznica to okolo 450 zl.Teraz pytanie do kolegow :), Czy warto dokladac te 450 zl??? Interesuje mnie przeszukiwanie plazy (W tym roku jade na Costa Brava do Hiszpanii :)), ale czasami tez chcialbym sie wybrac na jakies bunkry w Polsce i sobie polazic. Ktory spelni moje oczekiwania? Czy te 450 zl rzeczywiscie dadza efekt w postaci solarisa. Jednak poza plaza milo bylo by sie wybrac do lasu w weekend z wykrywaczem :), szukajac jakis starych niemieckich rzeczy. Zawsze mozna ewentualnie spedzic weekend z kobieta ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 28 lutego 2007, 15:46 
Moderator
Moderator

A ja zadam podstawowe pytanie : Czego chcesz szukać militarkę czy drobnicę czy to i to ?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 28 lutego 2007, 16:25 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

myśle że czytając posty pytający wie co szukać i czego ,

ja polecam Ace poniewaz jest to świetny sprzęt, lekki, nowy ma 2 lata gwarancji , zasięgki dobre ogólnie jest to przyzwoity sprzęt i prosty...
natomiast RUTUS cóż nie miałem go w rękach ale pobodno tez jest OK, jest troszke cięższy, jest większy po złożeniu (więcej miejsca zajmuje podczas transportu ) ale rutus ma pewnę zasięgi i świetny serwis więc wybór należy do Ciebe

i teraz pytanie do Prezesa
mam minelaba na drobnice i teraz chce sobie kupić jakiegoś PI na militare ,widze że ty też wybrałes rozwiązanie jeden na drobnice a drugi na militare jak ten wybór sie sprawdza??

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 28 lutego 2007, 16:37 
Moderator
Moderator

przemko89 napisał(a):
myśle że czytając posty pytający wie co szukać i czego ,

ja polecam Ace poniewaz jest to świetny sprzęt, lekki, nowy ma 2 lata gwarancji , zasięgki dobre ogólnie jest to przyzwoity sprzęt i prosty...
natomiast RUTUS cóż nie miałem go w rękach ale pobodno tez jest OK, jest troszke cięższy, jest większy po złożeniu (więcej miejsca zajmuje podczas transportu ) ale rutus ma pewnę zasięgi i świetny serwis więc wybór należy do Ciebe

Wybór w tym przypadku będzie prosty, gdyż jeśli kolega chce szukać drobnicy tylko i wyłącznie to ACE spokojnie starczy, natomiast jeśli to i to to Solaris bo ACE na militarkę się nie nadaje.

przemko89 napisał(a):
i teraz pytanie do Prezesa
mam minelaba na drobnice i teraz chce sobie kupić jakiegoś PI na militare ,widze że ty też wybrałes rozwiązanie jeden na drobnice a drugi na militare jak ten wybór sie sprawdza??
Ace używam w wiadomych celach, a Clona kupiłem właśnie z myślą o militariach. Częściej wypady na kolor robię więc Clona używam rzadko. Clon jako PI jest bardzo dobrym wyściem i jest cenowo zbliżony do PIkówJabla, ale jest tak jakby o klasę wyższy od prostego PIka, więc nawet się nie zastanawiałem nad wyborem. Jeśli chcesz używać PIka sporadycznie i nie chcesz wydawać za dużo kasy to bierz Clona.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 1 marca 2007, 21:29 
Kapitan
Kapitan

[quote="przemko89"]

ja polecam Ace poniewaz jest to świetny sprzęt, lekki, nowy ma 2 lata gwarancji

Rurus również ma 2 lata gwarancji, a jest sprzętem naprawdę uniwersalnym, czego nie można powiedzieć o ace.
Kwestia wielkości i wagi - niewielkie różnice - nie róbmy scen.
Ace nie posiada regulacji głośności a to jest, bynajmniej w moim przekonaniu dużą wadą.

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]