Teraz jest wtorek, 30 czerwca 2026, 07:13

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: GTI2500 - która sonda 9'' czy 12,5''
PostNapisane: piątek, 6 kwietnia 2007, 19:36 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Witam wszystkich, jestem posiadaczem GTI2500. Ogólnie jestem zadowolony z wykrywacza ale mam wątpliwości, której sondy używać. Wiem, że najprościej można przekonać się w praktyce lecz ciężar gołego sprzętu plus sonda 12,5'' zniechęciły mnie w ubiegłym sezonie, a teraz mam wątpliwości. Dodam, że od jakiegoś czasu idąc za radami kolegów (z różnych źródeł) zaczynam pracować w statyku i idzie mi coraz lepiej - może w trybie dyskryminacji używać 9'',a w statycznym 12,5'' lub odwrotnie.
Pozdrawiam Wszystkich.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 6 kwietnia 2007, 20:16 
Starszy Sierżant Sztabowy

witam jeżeli chodzi o kolorek to 9,5" militarka też chyba że masz two box-a ,jeżeli jesteś w posiadaniu sondy 12,5" to spr zasięgi nie znacznie się różnią mówię o kolorku w all metalu podobne zasięgi tyle że powierzchnia detekcji jest większa to tyle.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 6 kwietnia 2007, 20:30 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

[quote="pinki#"]witam jeżeli chodzi o kolorek to 9,5" militarka też chyba że masz two box-a ,jeżeli jesteś w posiadaniu sondy 12,5" to spr zasięgi nie znacznie się różnią mówię o kolorku w all metalu podobne zasięgi tyle że powierzchnia detekcji jest większa to tyle.[/quote

Utwierdziłeś mnie w przekonaniu, że jednak 9,5''. Jeśli chodzi o two box'a to zastanawiałem się nad zakupem ale to jeszcze kwestia rozważań czy chciałbym kopać tak głęboko. Dzięki za podpowiedź. Jeszcze tylko jedno pytanie: na jakich ustawieniach pracujesz w all?
Pozdrawiam,
vM

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 7 kwietnia 2007, 11:43 

w all metalu korzystam z strojenia automatycznego wole ręcznie stroić tyle że trzeba robić to co jakiś czas głównie przy zmianie terenu np przechodzisz z pola na pole czy do lasu.jeżeli chodzi o strojenie automatyczne to ustawiam na szybkie (fast) dlatego że na naszych terenach jest dużo gliny,używam także tego strojenia na zaśmieconym polu jeżeli chodzi o las sosnowy czy świerkowy wtedy ustawiam automat na średnie strojenie i spr co się dzieje jeżeli za często wyje to przełączam na fast, teraz o czułości przeważnie ustawiam na max czyli 12 pozycja treshold 65 freqwency na 1 warunkiem stabilności na tym ustawieniu jest trzymanie sądy blisko ziemi i równomierne przemiatanie czasami wykrywka się wzbudza ale szybko to wyczaisz czasami freqfency trzeba podwyższyć lub obniżyć metodą dedukcji.Podczas szukania kolorku też ustawiam na max-a czułość treschold 75 freqfency 8,dość tego pisania jadę na wykopki pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]