Teraz jest poniedziałek, 29 czerwca 2026, 15:58

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: ACE250+HS3 czy może SOLARIS
PostNapisane: sobota, 14 kwietnia 2007, 17:01 
Szeregowy
Szeregowy

Witam
Czytam sobie posty, czytam ale nie wiem czy dobrze wykombinowałem?
Skłonny jestem kupić ACE 250 i Smętka - razem wyjdzie 1,7 tys ale mogę je kupić w różnych terminach, ale do końca nie jestem pewien bo może kupić uniwersalnego Solarisa? Pomóżcie, która opcja jest lepsza.... a może doradzicie jeszcze coś innego...?

desperado :(

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 14 kwietnia 2007, 21:18 
Kapitan
Kapitan

Kup jeden i go dobrze poznaj, zamiast zaczynać od dwóch - kompletnie różnych - jednocześnie.

M.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 14 kwietnia 2007, 21:40 
Kapitan
Kapitan

Ogolnie rzecz biorac kombinacja ace ze smetkiem bylaby bardzo udana-dwa zupelnie odmienne sprzety-jeden typowy moneciarz a drugi militarysta.Co do solarisa to nie znam ale jestem zdania ze nie ma sprzetu uniwersalnego-to jak swinka morska ni to swinka ni to morska-ni to na monety ni to na militaria.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 14 kwietnia 2007, 22:00 
Szeregowy
Szeregowy

Dzięki :) zaraz wrzucam ogłoszenie do działu giełda, a jak nie to za tydzień lecę do sklepu :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 15 kwietnia 2007, 02:46 
Kapitan
Kapitan

To akurat się Conrado mylisz. Solaris jest naprawdę uniwersalny. Może nie jest mistrzem w wyłapywaniu monetek wśród śmieci, może brakuje mu kilku cm do Smętka w skrajnych sytuacjach, ale ogólnie jest dobry tak na monety jak i na grubszego zwierza. Założę się, że nawet "Desperado" nie da rady jednocześnie machać jedną ręką Ace, a drugą Smętkiem. Dlatego uważam wybór Ace i Smętka za zły pomysł. Poza tym Ace250 wcale nie jest jakąś specjalną maszyną, chyba że w niskiej klasie cenowej. Solaris to IMHO lepszy wybór, a dla bogatszych Tesoro Vaquero z kompletem cewek - uniwersalność w jednej maszynie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 15 kwietnia 2007, 15:48 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Beaviso jakie polecasz cewki do Vaguero.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 16 kwietnia 2007, 09:07 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

myśle że jednak beaviso nie ma racji , gdyż kiedyś miałem taką kombinacje i to dość długo , kolega CONRADO cos o tym wie :1

myśle że to jest kombinacja bardzo dobra , i zawsze możesz szukać w 2 osoby , jedena se smętkiem tzn ty , a drugi twoja koleżanka gdyż sprzęt jest lekki , poręczny i ten ktoś nie bedzie kopać dużył dołów.... jeszcze dochodzi sprawa obsługi ace która jest również bardzo prosta gdyż nie ma strojenia !!!

np na wypad do lasu ace bedzie ciągnał łuski i odznkai i reszke kolorowizny a smętek reszte ;)
i jeszcze jedno smętek nie jest rewelacją na pole ale z małą cewkądaje rade i nie odstąpuje im za bardzo...

pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 16 kwietnia 2007, 19:25 
Kapitan
Kapitan

Cytuj:
Może nie jest mistrzem w wyłapywaniu monetek wśród śmieci, może brakuje mu kilku cm do Smętka w skrajnych sytuacjach

I o to chodzi tu mu troche brakuje i tu tez niebardzo sobie radzi-dlatego uwazam ze nie ma sprzetu uniwersalnego-To tak jak w sporcie-biegacz nie bedzie dobry na silowni a strong man nie bedzie dobrze biegal......Mozna to wyposrodkowac i byc silnym i sprawnym ale wtedy to juz nie to samo co oddzielnie

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]