Teraz jest czwartek, 25 czerwca 2026, 19:41

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Chiński badziew
PostNapisane: środa, 30 maja 2007, 15:06 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Witam!
Jest to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość.
Od miesiąca czytam wasze forum, natrafiłem na nie przypadkowo, ale od razy przypadło mi do gustu. Niedługo będę miał swój własny wykrywacz, będzie on tylko tymczasowy, do czasu aż się dorobię czegoś lepszego. Za ten wykrywacz w sumie nic nie zapłacę(prezent) jest to jeden z chińskich szmelców. Z moich oględzin allegro wynika że jego wartość waha się miedzy 280-300zł. Co o nim sądzicie może któryś z was już takowy posiadał. Czy w ogóle do czegoś się nadaje. Poniżej zamieszczam jego fotkę i opis skopiowany ze strony hurtowni który mi sie udało znaleźć.

Product-Information:
Power: 2x 9V batteries
Search mode: DISC, TONE, ALL METAL
Target Indication: 1,2" Speaker or earphone jack (audio), Viewmeter (visual)
Knobs for adjustment: SENS, DISC/TONE
Adjustable Sensitivity > 20cm in ALL METAL mode
Pinpoint: max depth > 16cm, help to find the accurate place of target
Advanced discrimination ability, range from iron to silver, can identify aluminium and silver
Two tones of different metal targets in TONE mode
Motion discrimination
Auto ground balance
8" waterproof search coil
Comfortable arm support and adjustable aluminium stem
3,5mm earphone jack
Low battery indication

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 30 maja 2007, 15:18 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Witam , pozdrawiam .

Jesli to ma byc nic nie kosztujacy Cie prezent to go przyjmij ( darowanemu koniowi nie zaglada ... ) ale nie ludz sie zbytnia nadzieja odnosnie jakosci tego sprzetu .
Mialem kiedys podobne "cos" - MD3007 lub MD3008 ( MD mialo oznaczac metall detektor ) i owszem ... luseczki plytko zalegajace widzialo to cos , Pin Point dzialal dosc dobrze ale ogolnie patrzac i majac porownanie z innymi wykrywaczami :usta .
Sprzet jest dobry gdy :cop Cie zczaja i beda chcieli skonfiskowac sprzet do wyjasnienia sprawy - wtedy im dajesz takowy wykrywacz .

Oczywiscie witamy Cie na forum :1 .

Pozdrawiam - Piotr

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 30 maja 2007, 15:30 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Radzę zrobić wszystko aby takiego "prezentu" nie kupili a dali pieniądze. Po doskładaniu jeszcze troszkę można kupić używany prawdziwy wykrywacz np. na aukcji. Jest dużo dobrych ofert, trzeba tylko trochę poszperać.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 31 maja 2007, 12:27 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Taaa też MD miałem... Mi się nawet łuski nie udało nim znaleźć. Jedno z trafniejszych zdań na temat takich wykrywaczy to: "nie zacznie piszczeć dotąd aż nie dotknie sondą metalu" :n

pozdrawiam
Barti

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 2 czerwca 2007, 22:36 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Witam
W piątek otrzymałem przesyłkę. Kupiłem baterie i wyruszyłem na testowanie. Ku mojemu zdziwieniu nawet nieźle sobie radził. Monetki z 10-12cm wykrywał. A większe kawałki to do 50cm dochodziło. Pinpoint działa w miarę dobrze, ale dyskryminacja to jest tragedia, po prostu niby tam jest ale jej nie ma :P. Dzisiaj byłem na mały rekonesans to znalazłem kilo złomu i kilka łusek.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 3 czerwca 2007, 07:22 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

witam jak miałem MD to nawet udało mi sie wyciągnąć bagnet ale jeszcze do teraz sie zastanawiam jak to było możliwe ;) łuski co jakiś czas też wyskakiwały ale nic innego nie znalazłem, niestety jest to zabawka dla dzieci

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 5 lipca 2007, 19:00 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

jestem posiadaczem podobnego g.... i muszę powiedzieć, że jestem zadowolony....ale to pewnie dlatego że innym nigdy nie szukałem
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 8 lipca 2007, 23:17 
Major
Major

Wybrałem się rok temu na wakacje do miejscowości Stegna(nie wiem jakim cudem małżonka przekonała mnie, żebym nie brał wykrywacza). Jako ,że miałem pracowite kilka ostatnich miesięcy obiecałem żonie ,że spędzę tylko i wyłącznie z nią ten wypad(tydzień czasu). Nigdy wcześniej nie byłem na mierzei, raczej interesowałem się historią pobliskich terenów, coś mi się tam obiło o uszy, że na mierzei to i tamto. Miał to być wyjazd rekreacyjny. Przyjechaliśmy- zajebiście ciepło , super, minęło cztery dni, pogoda kiepska- odwiedzam bibliotekę miejscową czytam, czytam -no i co myślę? gdzie jest mój wykrywacz? Mojego wykrywacza brak :( , okazało się , że syn właściciela domu ma wykrywacz właśnie md - jakiś tam. Przyniósł ,popatrzyłem, włączyłem, spróbowałem, pomyślałem, rozważyłem, dostroiłem- lepszy rydz niż nic. Płytę od kanalizacji, to takie okrągłe kółko łapał z 40 cm :(
Wybrałem się do lasu- i teraz opiszę co znalazłem przez 7 godzin chodzenia: kilka niewybuchów, łuski od mausera, pocisk od flaka 20mm- żelazny, dwa przyborniki do czyszcenia mausa- kpmpletne i mnóstwo żelaznych rupieci nie d o zidentyfikowania, podsumowując- lepszy rydz niż nic(ale żałuję , że nie miałem swojego wykrywacza) :(

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]