YAMATO napisał(a):
Nie chodzilem,nie mam (...) smetek na militarke the best
Bardzo nie lubię takich stwierdzeń, nie dość, że nie na temat, że powtarzanie zasłyszanych opinii które większość osób już słyszało niczego nie wnosi, nie dość, że mówi to osoba która sama, jak przyznaje, nie ma nic do dodania ponadto, miarkę przebiera stwierdzenie, że „smętek na militarkę najlepszy” bez żadnego sprecyzowania na jaką militarkę i w jakim przedziale cenowym.
Jeszcze rozumiem, gdyby ktoś dodał „z polskich sprzętów” albo „w tym przedziale cenowym” albo najlepsze ale w jakimś tam innym przedziale…
Stwierdzenie zacytowane sugeruje natomiast, że smętek będzie lepszy od White’s-a 5900, 6000 czy XLT z cewka BM 1500, że będzie lepszy od wykrywaczy TWO BOX czy od ramy 2x2 metry (co z tego, że wspomniane przeze mnie wykrywacze to inna kategoria sprzętu, w końcu smętek jest NAJLEPSZY na militarkę bez jakichkolwiek wyjątków) nie wspominając o poszukiwaniu magnetometrem (ciekawe czy kolega próbował) czy georadarem.
YAMATO napisał(a):
wszyscy to powiedza
Jak widać nie jestem wszyscy, bo ja zdecydowanie nie zgadzam się z tym twierdzeniem.
SiD
PS.
Nie twierdzę, że Smętkowi czegoś brakuję, twierdzę jedynie, że nie ma wykrywacza najlepszego w każdej sytuacji bez względu na wszystko np. cenę czy charakterystykę poszukiwanego obiektu. Przepraszam, za OT
Moim zdaniem wskazana była by jednak większa cewka jeżeli celujesz w grubszego zwierza.