|
A ja jeżeli chodzi o ten wykrywacz pozwoliłem sobie zrobić mały test, z kolorową drobnicą. Zgadzam się z tobą „Lord”, że na militarkę świetny sprzęt, zasięg też ma niezły, ale czy ja wiem czy taki ciężki jest, raczej nie:] Ale co do jego wadliwej dyskryminacji masz 100% racje na aluminium piszczy jak oszalały, natomiast dioda nawet się nie zajarzy, na miedź ładnie świeci, na srebro piszczy ale dioda dalej nie świeci, natomiast zdarza mi się ze mi dioda świeci jak oszalała, a okazuje się że leżał w ziemi zwykły śmieć np. gwóźdź(na co wg. zaleceń producenta nie powinien reagować:]).
A teraz przedstawiam mój test:
Przedmiot
kulka szrapnelowa(ołów) 5cm-mocny sygnał,jest lampka 10cm-mocny sygnał, lampka jarzy się 15cm-słabszy sygnał, bez lampki 20cm-Słaby sygnał bez lampki
Pocisk muszkietowy(ołów)5cm-mocny sygnał,jest lampka 10cm-silny sygnał, lampka przygasa 15cm-Silny sygnał, bez lampki 20cmSłaby sygnał, bez lampki
Łuska miedziana 5cm-mocny sygnał,jest lampka 10cm-Mocny sygnał, lampka świeci 15cm-Słabszy sygnał, lampka lekko się jarzy 20cm-Słaby sygnał, bez lampki
10gr 2001r.(CuNi)5cm-Silny sygnał, bez lampki 10cm-Słaby sygnał, bez lampki 15cm-Słaby sygnał, bez lampki 20cm-Słaby sygnał, bez lampki
2zł 1973r.(Al.) 5cm-Mocny sygnał, bez lampki 10cm-Mocny sygnał, bez lampki 15cm-Mocny sygnał, bez lampka 20cm-Słaby sygnał, bez lampki
2gr 1925r. (B) 5cm-Silny sygnał, lampka płonie 10cm-Słaby sygnał, bez lampki 15cm-Słaby sygnał, bez lampki 20cm-Słaby sygnał, bez lampki
1zł 1995r. (CuNi) 5cm-Silny sygnał, jest lampka 10cm-Słaby sygnał, bez lampki 15cm-Słaby sygnał, bez lampki 20cmSłaby sygnał, bez lampki
5zł 1986r. (M) 5cm-Silny sygnał, lampka mocno świeci 10cm-Mocny sygnał, lampka się jarzy 15cm-Słaby sygnał, bez lampki 20cm-Słaby sygnał, bez lampki
20 złNowotko(CuNi) 5cm-Silny sygnał, lampka mocno świeci 10cm-Mocny sygnał, lampka się jarzy 15cm-Słaby sygnał, bez lampki 20cm-Słaby sygnał, bez lampki
Boratynka (Cu)5cm-Silny sygnał, bez lampki 10cm-Słaby sygnał bez lampki
Powyższy test udowadnia, że wykrywacze typu Pi na monetki się nie nadają, bo co z tego, że ma tę lampkę jak i tak działa jak chce, z doświadczenia wiem, że nie warto na nią patrzeć, bo nic dobrego z tego nie wynika, nachodzisz i naszukasz się śmieci, czasem się przydaje, bo nie powiem znalazłem trochę monet, głównie jakichś kopiejek,chociaz ostatnio udało mi się trafić nawet sreberko, fakt faktem przez pomyłkę, bo lampka mi nic nie pokazała, że to kolor i mimo że czasami mam chęć rzucić nim o ściana np. podczas ostatniego wypadu z pr00fem na monetki, on swoim solariskiem ciągle cos a ja nic:] Wtedy adrenalina mi tak podskoczyła, że miałem ochote połamać go na głowie producenta, i kupić nowy sprzęt, ale przeszło mi nie bede go niszczył, zawsze przyda się na militarkę:P a na monetki kupie cos specjalnego:)
Pozdrawia wszystkich posiadaczy Midasów i Traperków,producenta też:P mam nadzieję, że mój test pomoże wam w waszych poszukiwaniach, a moze ktos ma jakies swoje spostrzeżenia na temat tego wykrywacza...
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
|