Teraz jest środa, 17 czerwca 2026, 09:43

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: czym sie róznią te dwie piszczały Xterra 70 Explorer SE
PostNapisane: środa, 7 listopada 2007, 23:41 
Plutonowy
Plutonowy

jakie są różnice pomiędzy X terra 70 a Explorerem SE ?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 8 listopada 2007, 00:10 
Specjalista
Specjalista

Witam,
tym czym produkt ze średniej półki od produktu z najwyższej ;) a poza tym ceną, zasięgiem, trudnością w opanowaniu, ergonomią, wagą itp.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 12 listopada 2007, 22:35 
Plutonowy
Plutonowy

dorzucicie coś jeszcze może być to subiektywna opinia:) aczkolwiek obiektywne bardziej oczekiwane

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 12 listopada 2007, 23:40 
Specjalista
Specjalista

Na tak zadane pytanie nie da się odpowiedzieć rzeczowo, nie robiąc wykładu na kilkanaście stron dotyczącego prawie każdego aspektu wykrywacza metalu. To są zupełnie inne konstrukcje i nie mają ze sobą nic wspólnego poza producentem i przeznaczeniem (generalnie na kolorki, a nie na militarkę) które i tak nie pokrywa się dokładnie. Każdy z nich ma swoje mocne i słabe strony które na ogół są zupełnie inne. Z jednego i drugiego można być bardzo zadowolonym i bardzo zawiedzionym.
Albo sprecyzuj o porównanie jakich cech dokładnie Ci chodzi, albo opisz dokładnie (!) czego, gdzie i jak chcesz szukać, oraz jakie masz doświadczenie.

Widać, że zakładasz tematy o porównanie topowych wykrywek na rynku (tan oraz o F-75), ale nie masz pomysłu jakie informacje z takiego porównania chciałbyś wynieść, bo informacji który z nich kupić pytając czym się różnią na pewno nie uda Ci się uzyskać. Najpierw odrób pracę domową, poszukaj informacji we własnym zakresie, pytaj jak będziesz miał wątpliwości co do szczegółów.
Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 13 listopada 2007, 08:20 
Major
Major

Miałem EX II i X-terrę70 i muszę powiedzieć, że optymalnym sprzętem, jeśli uwzględnisz cenę i zasięgi jest x-terra. Poza tym ergonomia EX pozostawia wiele do życzenia.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 13 listopada 2007, 23:28 
Plutonowy
Plutonowy

mam zamiar szukać monetek teren.... na ogół średnio zaśmiecony gleby tez średnie.. czyli coś pomiędzy piachem a gliną doświadczenie w poszukiwaniu monet zerowe.. bo kopałem zawsze militarke;) o ile rok kopania można nazwać tak:)

przemytnik rabarbaru napisał(a):
Miałem EX II i X-terrę70 i muszę powiedzieć, że optymalnym sprzętem, jeśli uwzględnisz cenę i zasięgi jest x-terra. Poza tym ergonomia EX pozostawia wiele do życzenia.

dziękuje za tą odpowiedz jest krótka a zarazem bardzo treściwa oczywiście za wszystkie inne również dziękuje i pozdrawiam wszystkich:) :1 :cop

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 13 listopada 2007, 23:31 
Plutonowy
Plutonowy

jeszcze wspomnę ze wydanie 3 czy 4 tyś to jak dla mnie spora kasa i stąd tyle tych być może głupawych pytań z mojej strony ale wynikają one z tego ze niestety nie mam nikogo znajomego kto ma takie piszczałki wiec muszę z fota wywnioskować która dla mnie będzie lepsza:(

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 14 listopada 2007, 00:30 
Specjalista
Specjalista

Trzeba było tak od razu. Myślę, że Xterra powinna spełnić Twoje wymagania. Po Explorera sięgaj wówczas, kiedy będziesz pewien, że stać Cię na długie poznawanie sprzętu oraz kiedy będziesz świadom zysków jakie da Ci wybranie tego właśnie wykrywacza. Zawsze też możesz zastanowić się nad Sovereignem.
Pozdrawiam
SiD

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]