Teraz jest czwartek, 28 sierpnia 2025, 23:38

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Minelab Explorer XS
PostNapisane: czwartek, 25 sierpnia 2011, 10:20 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Witam serdecznie mam prosbe do kolegow,zmienilem sprzecik na Minelaba Explorer XS 3 letniego ,ale jest w niezlym stanie no i kupilem za 390€ w miare przyzwoita cena, i tu zaczyna sie problem nabylem go bez instrukcji obslugi i jakich kolwiek ustawien.Bylem z nim na polu i szczeze mowiac probowalem to rozgrysc jest na poczatek magia choc wiedzialem co kupuje liczac wlasnie na jakas pomoc ze strony kolegow juz obytych z tymi wykrywkami znalazlem jakies watki na temat minelabow ale opisy byly nie na XS.Znajdzie sie ktos kto smiga ,lub smigal z taka wykrywka i ma doswiadczenie z wlasnie tym modelem XS i bedzie mi wstanie wytlumaczyc jak go ustawic ,dodam ze interesuja mnie ustawienia na monetki i ciekawa drobnice cos warta .Co do militarki to mnie nie interesuja ustawienia,choc jest tyle tego tu umnie po lasach sporo ,no ale nie odchodzac od tematu bylbym wdzieczny za pomoc w ustawieniach tej wykrywki.Zapewne bede mial wiecej pytan,ale poczekam czy ktos sie znajdzie pomocny.
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Minelab Explorer XS
PostNapisane: czwartek, 25 sierpnia 2011, 15:31 
Porucznik
Porucznik

Jak to jest XS to on raczej nie jest 3 letni. Mysle ze warto u Proscana kupic oryginalna instrykcje - wtedy wiele tematow jest jasniejszych. Ja generalnie ustawiam czulaosc - max ile sie da 28-30 , strojenie reczne, recovery deep, iron mask - -6 , reszta wg uznania. Jest duzo programow na necie - pewnie cos znajdziesz
pozdrawiam
Natan

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 25 sierpnia 2011, 19:00 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

dzieki no tak mi powiedziano jestem 2 wlascicielem pierwszy zakupil go w stanach sa papiery no ale nie wazne.dzieki za podpowiedz no w necie jest malo o XS a ja mieszkam w "DE" tu jest błąd ortograficzny!!! malo sklepow jest z takimi rzeczami jedynie sklepy internetowe ,ale i one malo sprzedaja minelabow.Wiem ze ma ustawienia fabryczne ale na nich nie ma co sie opierac wcale bo nic nie znajde tym bardziej ze jak wspomnialem wkrywka jest ze stanow wiec program tez pod amerykanskie monetki jest zaprogramowany.
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 25 sierpnia 2011, 22:23 
Generał Broni
Generał Broni

poszukaj tutaj na forum watkow o ex 2 (jedyna roznica to swiatelko i automatyczny noise cancel) i tam sie ewentualnie dopytuj

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 25 sierpnia 2011, 23:04 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

dzieki za info, jesli to praktycznie to samo to poszukam ustawien na EX ll moze czegos sie dowiem :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 26 sierpnia 2011, 11:48 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

schatzgräber napisał(a):
dzieki za info, jesli to praktycznie to samo to poszukam ustawien na EX ll moze czegos sie dowiem :1

Mimo to dzielcie sie uwagami co do ustawien
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]