Teraz jest sobota, 13 września 2025, 18:14

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Fisher F2 vs Ace 250
Garrett ACE 250 45%  45%  [ 37 ]
Fisher F2 41%  41%  [ 34 ]
Inny 14%  14%  [ 12 ]
Liczba głosów : 83
Autor Wiadomość
 Tytuł: Fisher F2 vs Ace 250 - Ankieta
PostNapisane: sobota, 10 września 2011, 03:11 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Jaki wykrywacz z wyzej wymienionych wybralibyscie na poczadek - lub inny do 900 zl.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Fisher F2 vs Ace 250 - Ankieta
PostNapisane: sobota, 10 września 2011, 19:58 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Nigdy nie dostaniesz obiektywnej wypowiedzi bo po 1: dość dużo osób chwali sobie swój zakup a po 2: właśnie najwięcej jest chodowców kanarków (tych co opisałem w pkt. 1)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 11 września 2011, 02:43 
Podporucznik
Podporucznik

Lokalizacja: Sanok, beskid niski zachodni zawsze, słowacja narazie krak
Ja posiadam Ace 250 i jest najlepszy. Vs są takie same....

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 11 września 2011, 07:06 
Plutonowy
Plutonowy

to i ja coś dodam nigdy nie posiadałem ani Fishera ani Ace ale przymierzałem się kiedyś do zakup i bardzo dużo opinii przeczytałem na temat tych wykrywaczy i ja osobiście kupił bym Fisher F2 bo przede wszystkim ma większe zasięgi i wizualnie lepiej wygląda a Ace jak dla mnie to wygląda jak zabawka

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 11 września 2011, 08:44 
Kapitan
Kapitan

Delta Teknetics może jeszcze jest do 900 pln z tej samej stajni co Fisher 2. ( są po 935 pln )Zastanów się Też miałem dylemat na początek chciałem kanarka ale gość mi pokazał jak dopiero wszedł na rynek Teknetics Delta 4000 ( 5 lat gwarancji ) zasięgi lepsze wiem bo śmigam z kolegą co ma ACE 250 i co mnie denerwuje jeszcze w ACE to że nie ma potencjometru żeby go wyciszyć - wyje na cały las. Jedna bateryjka i wiele innych zalet - jeżeli są jakieś pytania pisz na priva

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 12 września 2011, 00:57 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Dzieki za wasze opinie , na plaże oba beda ok ?

PS: Glosow 34 a tylko 4 komentarze :<

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 12 września 2011, 02:07 
Podporucznik
Podporucznik

Od dwóch tygodni posiadam ACE 250. Jest to mój pierwszy wykrywacz. jak na razie nie narzekam. Z gliniastej gleby wyszły na razie: 1 kreuzer 1800, 1851, 1860, 1881, 2 haller 1902, 1 grosz 1938, boratynka, kawałek pierścienia wiodącego szrapnel, luska 1938 mauser, ołowiany żołnierzyk przejechany pługiem, jakaś miedziana ozdóbka, parę PRL-i, masa polmosów i innych bzdur. Jak na parę dni chodzenia wydaje mi się że nieźle. Jeśli chodzi o wycie kanarka i brak możliwości przyciszenia to mam taki sposób. Z racji, że szukam w zasadzie tylko nocą, bo w dzień nie mam czasu, zakupiłem słuchawki, które zakładam na szyję, przez co słyszę reakcje wykrywacza oraz odgłosy z tła np psa lub wracającą z baru "kawalerkę". Sądzę, że na plaży kanar sobie poradzi. Może kiedyś sprawdzę.Pozdrowienia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 12 września 2011, 10:30 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

rafko4 ale męczysz. Jestem ciekaw ile jeszcze tematów założysz pt.: "X czy Y, co na początek", "czy Z to dobry wykrywacz"?.

Kup tego garreta, na początek w sam raz!!! Da radę na plaży!! Opinii masz wiele w internecie i nie musisz już zakładać nowych tematów. Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 12 września 2011, 12:37 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Pgor napisał(a):
...i co mnie denerwuje jeszcze w ACE to że nie ma potencjometru żeby go wyciszyć - wyje na cały las....

Zwykła taśma malarska(tudzież inna) naklejona na miejsce gdzie głośnik wypluwa swe jęki i jest dużo cichszy (im więcej taśmy tym cichszy garrecik :D )

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 12 września 2011, 21:06 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

rafal-bielsko napisał(a):
rafko4 ale męczysz. Jestem ciekaw ile jeszcze tematów założysz pt.: "X czy Y, co na początek", "czy Z to dobry wykrywacz"?.

Kup tego garreta, na początek w sam raz!!! Da radę na plaży!! Opinii masz wiele w internecie i nie musisz już zakładać nowych tematów. Pozdrawiam

Bo nigdzie nie ma jasnej odpowiedzi. Nie ma jasnego porownania to i to nie ma wiarygodnych recenzji (przynajmniej nie znalazlem) bo to tak samo jak z konsolami PS3 i Xbox360 kazdy wykrywacz/konsola ma swoich "fanboyów", i pomimo, że fisher troszke lepszy od ACE 250 ( i nowszy) to ACE jest dłużej na rynku i ma wiecej uzytkownikow, ktorzy wiedza co sie po nim spodziewac i im to wystarcza

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 12 września 2011, 21:12 
Chorąży
Chorąży

Teknetics Delta 4000-myślę że lepiej kup ten,ja też się zastanawiałem długo i nie żałuję,też to pierwsza moja wykrywka.
Na monety dobra i prosta obsługa. :b1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 13 września 2011, 11:28 
tomas330 napisał(a):
to i ja coś dodam nigdy nie posiadałem ani Fishera ani Ace ale przymierzałem się kiedyś do zakup i bardzo dużo opinii przeczytałem na temat tych wykrywaczy i ja osobiście kupił bym Fisher F2 bo przede wszystkim ma większe zasięgi i wizualnie lepiej wygląda a Ace jak dla mnie to wygląda jak zabawka

Kolego niekiedy nie wygląd się liczy a efekty, a w swojej klasie ACE 250 wcale nie jest zły więc najpierw trochę praktyki a później ocena a nie odwrotnie!!!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 14 września 2011, 11:54 
Podporucznik
Podporucznik

mrblack napisał(a):
Pgor napisał(a):
...i co mnie denerwuje jeszcze w ACE to że nie ma potencjometru żeby go wyciszyć - wyje na cały las....

Zwykła taśma malarska(tudzież inna) naklejona na miejsce gdzie głośnik wypluwa swe jęki i jest dużo cichszy (im więcej taśmy tym cichszy garrecik :D )

Ja mam lepszy patent - przedstawiony na foto tutaj viewtopic.php?f=10&t=81782&start=120
Nie dość że jest ciszej, to jeszcze spada zużycie baterii. Od biedy można by jeszcze dołożyć jakiś potencjometr, ale mi pasuje standardowa głośność tej wkładki.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 22 października 2011, 23:31 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

No i mam Fishera F2 .Dzieki wszystkim za rady a ankieta mozna nie zamykac "na pewno" pisze się oddzielnie - błąd ortograficzny!!! jeszcze komus sie przyda.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 23 października 2011, 14:49 
Plutonowy
Plutonowy

jani1972 napisał(a):
tomas330 napisał(a):

Kolego niekiedy nie wygląd się liczy a efekty, a w swojej klasie ACE 250 wcale nie jest zły więc najpierw trochę praktyki a później ocena a nie odwrotnie!!!

KOLEGO!!! jani1972 nie pisze tylko o wyglądzie ale też o zasięgach.
ACE wygląda jak zabawka i do tego ma dużo gorszy zasięg jeżeli jesteś przeczulony na punkcie ACE to zachowaj to dla siebie i nie pisz głupich uwag nie związanych z tematem :n

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]