cehaigrek napisał(a):
juz teraz moge zareczyc, ze deus ani v3 nie maja absolutnie szans jesli pod uwage wezmiemy drobnice i glebokosc.
Piszesz coś na temat V3i ? A nie potrafisz opanować XLT. Jak długo testowałeś Deusa, V3i ? Że możesz tak otwarcie napisać że te detektory są płytsze ? Na jakim przedmiocie, gruncie? Jakie miałeś ustawienia przy V3i ? Podaj mi konkrety.. To może ponownie kupię ETrac.
prymek napisał(a):
czy e-track jest twoim wyborem na miejsca zaśmiecone żelazem ?
Dla mnie nie jest.
prymek napisał(a):
mam wykrywacz który nie ustępuje zasięgom e-trackowi kosztował chyba mniej niż 1400zł
Konkretnie o którym wykrywaczu piszesz? :)
prymek napisał(a):
czy w etrack-ch i explorerach jest szczególnie ważne to by cewka dolegała do gruntu ( świeża oraczyna miejsce niekorzystne ) ?
W każdym detektorze jest ważne żeby prowadzić cewkę jak najniżej gruntu.
prymek napisał(a):
czy w tym wykrywaczu szczególnie ważne jest bardzo wolne przemiatanie cewką ?
Tak
prymek napisał(a):
jak tam z zasięgami w trybie dyskryminacji ? duża strata ?
W każdym wykrywaczy czym więcej wycinani tym więcej tracimy na głębokości, czułości etc.
prymek napisał(a):
nauka tego wykrywacza zajmuje krótko czy długo ? jest łatwy czy trudny dla początkującego ?
Dla początkującego jest trudny. Ale różnie to bywa jeden opanuje szybciej innemu zajmie to więcej czasu.
prymek napisał(a):
lekki czy ciężki w porównaniu do innych wykrywaczy ?
Większą wadą od wagi tego detektora jest kiepska ergonomia.
prymek napisał(a):
szybkość reakcji na cel szybka czy wolna ?
Bardzo wolna.
prymek napisał(a):
czy all metal to jedyny tryb o wyjątkowej głębokości detekcji
All-Metal to najlepsze rozwiązanie.
prymek napisał(a):
czy warto wydać na niego 4500-6000 zł ? ( chodzi o skuteczność i walory użytkowe - ergonomia, prostota itd )
W moim odczuciu nie jest wart uwagi. Ale co nie zmienia faktu że w pewnych warunkach jest bardzo skuteczny i można nim sporo znaleźć. :8)