cehaigrek napisał(a):
kaaktus napisał(a):
Safari jest nieco płytszy, banalnie prosty nie poustawiasz sobie bajerów, ale jest fabrycznie bardzo dobrze skonfigurowany i bardzo skuteczny przez co można mieć lepsze wyniki jak expolorerem.
Co rozumiesz przez pojecie bajer - wnosze ze o Explorerze nie masz zielonego pojecia, bo ja bajerow w nim nie znalazlem. Chcesz powiedziec, ze jesli cos jest prostsze tzn, ze jest skuteczniejsze? Explorer rowniez ma zestaw fabrycznych ustawien, z ktorymi mozesz szukac - czy warto?
kaaktus napisał(a):
Ja chodziłem z Omegą i z kolegą jednym co miał Explorera z cewkę 13" i drugim co miał safari cewka11" eksplorera udawało mi się czasami dogonić nawet na małej cewce, ale z safari raczej nie dawałem rady, może to przypadek ale analizuję po kilkanaście wypadów z każdym .
Moze kolega z Explorerem mialby lepsze efekty jakby uzywal cewki przeznaczonej dla tego modelu - nie znam (czyt. NIE MA) cewki o13" dla Explorera.
kaaktus napisał(a):
Moje pierwsze chodzenie z safari po łąkach bardzo mnie zniechęciło zrezygnowałem z kupna tego sprzętu bo moim ALLem samoróbką więcej kopałem, ale po wynikach kolegi na polach oranych gdzie trzymasz cewkę nisko, znowu biorę go pod uwagę, ale nie na lasy i łąki.
Czyli mamy wnioskowac, ze na laki ALL jest lepszy od Safarii, co jest rownoznaczne z tym, ze Explorera nie ma nawet co prownywac.
Czanki - krotko i na temat Safarii to pomimo tego co mowia spece od marketingu z minelaba, to nic innego jak Quattro z 11" cewka tzw Pro Coil. Jak beznadziejne jest Quattro moze powiedziec kolega Darioushz :D , nie ma nawet mowy o tym, zeby porownywac ten sprzet do Explorera.
To co napisal Kaaktus, ze kolega z Safarii mial lepsze wyniki, nie przesadza raczej o skutecznosci sprzetu, ale raczej o umiejetnosciach operatora.
Bajery może źle napisałem , można popsuć ustawiając np. za cichą, krótką odpowiedz audio , cewka to była 10x14" detech jak pamiętam, uśredniłem na 13" bo nie byłem pewny, minelaby mają słaby zasięg w powietrzu więc na łące All 1M (cewka13") zjadł safari i wy....ł , All to prymityw pierdzi i trzeszczy na czystym polu słabo sobie radzi, ale większą monetę w powietrzu łapał mi z 38cm więc trawa nie robiła na nim wrażenia.
Swoimi wypowiedziami chciałem zaznaczyć że Safari to niedoceniana dobra maszyna , a...... nie lepsza od Explorera ! na chwile obecną mój kolega (chodzi z safari pół roku wcześniej sporadycznie proxima) ma najlepsze wyniki ale może to kwestia szczęścia ale dziwne że ciągle go nie opuszcza. Wszystko to są odczucia subiektywne, jak znajdę czas zrobię testy Safari vs Explorer na tej samej cewce 11" sam jestem ciekawy, ale Cehaigrek nie zaprzeczysz że , trawa wysokie ściernisko, las , wysokie bruzdy, minelaby wieloczęstotliwościowe są słabe ?
Cehaigrek na jakiej podstawie twierdzisz że Safari to Quattro widziałeś schemat czy tylko obudowę ? Safari według marketingu ma szybszy procesor, lepiej widzi żelazo, saperkę widział naprawdę głęboko, około metra, Omega nie łapała, co mnie zdziwiło. Dodam że w teście na boratynkę było odwrotnie, Safari widział dopiero po zdjęciu dyskryminacji ale wtedy dawał imponująco mocny sygnał co mi się bardzo podobało.